Остров Тасос /Тема 9/

• 122 140
  • 767
  •   1
Отговори
# 420
  • Burgas, Bulgaria
Момичета, за Скала Сотирос ще ми кажете ли нещо свежо като информация. Запазихме там за Namare luxury apartments  . Четох отзиви има и отлични има и не толкова ,ама свърши тя ...
С две деца (5 и 10г) тръгваме и майка ми .

# 421
Вярно ли е, че отново има пожар на острова около Лименария? Има ли някой наблизо да каже какво става?

# 422
  • На брега на реката
Вярно ли е, че отново има пожар на острова около Лименария? Има ли някой наблизо да каже какво става?

Да, пожарите са вече два, от тази сутрин.

Никой не споменава, а може и да съм пропуснала, но в Панагия има и трети ресторант, нает от българи. Намира се на основният път в селото, точно преди да започне спускането надолу към Скала Потамия. Гледката е уникална, към морето и не е в бъркотията насред селото.

# 423
  • Stuck in a moment

Да, пожарите са вече два, от тази сутрин.

Никой не споменава, а може и да съм пропуснала, но в Панагия има и трети ресторант, нает от българи. Намира се на основният път в селото, точно преди да започне спускането надолу към Скала Потамия. Гледката е уникална, към морето и не е в бъркотията насред селото.

Виждали сме го. Мисля, че се казва "Панорама", но не сме сядали там, затова не съм писала отзив. Вие ядохте ли, как е храна, обслужване, цени?

За "Eric`s apartments" четох в трипадвйзър, че било шумничко и не много спокойно.

# 424
  • на земята
Ох като чуя ПОЖАР и настръхвам,дано са овладени,никъде не съм чела за пожари,дано се размине с малко Praynig

# 425
Мислим началото на септември да отидем пак на Тасос за 1 седмица. Мислех че по-лесно ще намеря места, но в букинга почти всичко е пълно. Sad

# 426
  • София
Понякога медиите преекспонират. Веднъж отидохме там, когато медиите пишеха за епидемия от бруцелоза, бяхме се запасили като бай Ганьо със сирене и кашкавал. Една вечер видяхме хазаинът да си боцка прясно сирене, питахме го и той каза: "Ааа, някъде в планината имало"
Склонна съм да вярвам, че нарочно е омаловажил ситуацията, но като знам как в. Труд предупреждаваше да се отменят посещенията там...
В супера си имаше пакетирани сирена, които едва ли са били произведени от бруцелозно мляко, предполагам, че се изследва при изкупуване.

# 427
  • София
Здравейте,
за първи път ще посетим Тасос за един уикенд 11.08-13.08.17г. като сме резервирали в Estian Deluxe Limenaria /ще се присъединим към наши познати които ще са в Astris/ резервирахме през booking , стори ми се малко скъпо но трудно намерихме и това .Имам няколко въпроса:
- кой плаж да посетим в близост - на Тасос има 48 плажа, изборът е огромен. На мен ми харесват няколко малки плажа на юг от Потос в района, за който питате. Росогремос и плажа непосредствено след него.
- ресторант или механа която да посетим - харесайте си таверна и не вярвам да сбъркате. В Гърция не съм попадала на лоша храна.
- има ли пешоходна зона с магазинчета които да разгладаме - има, естествено. И в Лименария, и в Потос. Нас лично това с магазинчетата не ни влече особено. Купуваме си зехтин, маслини и мед само.
- ще ни трябва ли пълномощно за колата с която ще пътъваме ,тъй като няма да е на наше име, а на свекърми/ нашата е с тиглич и доколкото знам неможе да се кара там/ - да, ще ви трябва пълномощно.
- ще ни трябват ли водни обувки - зависи. Ние не ползваме водни обувки, ходим основно на пясъчни плажове, но все пак внимаваме за морски таралежи. Те обикновено се прикрепват към скали, но все пак човек трябва да внимава.
- как стои въпроса с трафика по границата тъй като 11.08.17 е петък, планираме тръгване в най- добрия случай в 15:00ч., а най- лошия в 17:00-17:30ч. от Пловдив - ами има си движение, особено в петък и неделя. Сега е пиков сезон.
- и ако вие може да ми дадете нещо друго като важно инфо ще съм ви благодарна - ще ви хареса много Гърция, ще видите! Съвсем различно е от нашето море. Повече не издавам.

# 428
Някой има информация за пожара в гората над Лименария???

# 429
Здравейте, в края на септември  ще бъдем в хотел Potos http://www.hotelpotos.com/en/
  Ако може някой да сподели впечатления от този хотел. Благодаря Wink

# 430
Здравейте. Получих отговори от 3 места и сега съм в голяма чуденка кое да избера. Ако някой има наблюдения за наякое от тях, ще се радвам да сподели
1. villa pegasos - собствениците са същите като на golden beach inn, там няма места и ми предлижиха вилата. Апартамент с 1 спалня и бокс за 60 евро
2. Rania studios - пак апартамент с 1 спалня 64 евро
3. Studios apartments zeus - пак апартамент 70 евро

Ще се рядвам някой да сподели нещо за тях

# 431
  • Stuck in a moment
Здравей, ние сме спали в Zeus apartments (не тази година, обаче).
На хубаво място са, близо е до плажа, в началото на Скала Панагия. Добре са обзаведени, апартаментите имат врата между спалнята и другата стая, в която е кухненската част и другото легло. С две тераси. Мисля че е север-юг, защото стаята с кухня страшно се напичаше в даден момент. Имат двор и места за паркиране зад къщата. В двора обаче май са сложили само едни детски люлки, друго май няма, иначе е голям. На спокойно място. Отзад се вижда планината.
Терасите не са разделени с висока стена и ще се виждате със съседите.
Това, което тогава не ми допадна е, че те са със слънчеви колектори и не знам каква беше причината, но по някое време привечер като искахме да се къпем, водата ставаше хладка. Може би всички тогава решаваха да си хвърлят душ и свършваше ли...не знам.
Не са много добре с английския.

Рания студиос изглеждат добре, но не сме били там.
https://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g644221-d6158385-Review … ands.html#REVIEWS

Вила Пегасос май е на 700 м. от плажа. Далечко ми се вижда.

# 432
Здравейте, някой дали е почивал на Скала Марион в Таласорама студиос?!
http://thalassorama-studios.gr

Аз вече резервирах, но днес установих, че първият етаж е супермаркет и взех да се чудя дали няма да бъде доста шумно?!
Бихте ли споделили впечатления от Скала Марион ... хубав плаж, добра таверна...

# 433
Резервирах в  Thassos Grand Resort за края на август. Прегледах темата, но не видях отзиви. Ако може някой да сподели ще съм доволна, понеже с нас ще идват и приятели чужденци. В такива случаи никак не обичам да се занимавам с избор и организация, но така се наложи.

# 434
Здравейте,
за първи път ще посетим Тасос за един уикенд 11.08-13.08.17г. като сме резервирали в Estian Deluxe Limenaria /ще се присъединим към наши познати които ще са в Astris/ резервирахме през booking , стори ми се малко скъпо но трудно намерихме и това .Имам няколко въпроса:
- кой плаж да посетим в близост - на Тасос има 48 плажа, изборът е огромен. На мен ми харесват няколко малки плажа на юг от Потос в района, за който питате. Росогремос и плажа непосредствено след него.
- ресторант или механа която да посетим - харесайте си таверна и не вярвам да сбъркате. В Гърция не съм попадала на лоша храна.
- има ли пешоходна зона с магазинчета които да разгладаме - има, естествено. И в Лименария, и в Потос. Нас лично това с магазинчетата не ни влече особено. Купуваме си зехтин, маслини и мед само.
- ще ни трябва ли пълномощно за колата с която ще пътъваме ,тъй като няма да е на наше име, а на свекърми/ нашата е с тиглич и доколкото знам неможе да се кара там/ - да, ще ви трябва пълномощно.
- ще ни трябват ли водни обувки - зависи. Ние не ползваме водни обувки, ходим основно на пясъчни плажове, но все пак внимаваме за морски таралежи. Те обикновено се прикрепват към скали, но все пак човек трябва да внимава.
- как стои въпроса с трафика по границата тъй като 11.08.17 е петък, планираме тръгване в най- добрия случай в 15:00ч., а най- лошия в 17:00-17:30ч. от Пловдив - ами има си движение, особено в петък и неделя. Сега е пиков сезон.
- и ако вие може да ми дадете нещо друго като важно инфо ще съм ви благодарна - ще ви хареса много Гърция, ще видите! Съвсем различно е от нашето море. Повече не издавам.
Много благодаря за полезната информация. Като се приберем ще споделя мнението си.

Общи условия

Активация на акаунт