Остров Тасос /Тема 9/

• 122 064
  • 767
  •   1
Отговори
# 510

За студиата мога само хубави неща да кажа. Те се съвсем близо до най-хубавата част на Голдън бийч. Чисти са и не са обзаведени с това, което аз наричам Троянска мебел, ако се сещате.
В момента не знам как са като цени.

Иначе Скала Панагя е едно от оживените села на Тасос. Със съседното Скала Потамя са почти слети. Таверните са повечото към Скала Потамя, но плажа там не е хубав изобщо. По-тесен е и има камъни.  Освен това там може да се натъкнете на шумен хотел заради многото таверни. Аз затова препоръчвам хотел в Скала Панагя.

За таверни, тук, във форума масово препоръчват Корали. Аз лично не я харесвам. Шумно ми е там с това скупчване на хора.
Иначе, където и да седнете, вероятността да объркате е минимална. Просто таверните поддържат почти еднакво качество с почти сходни цени и менюта.

За разходка, препоръчвам манастира Св. Архангел Михаил, гледката е впечатляваща.
Също, на мене лично ми хареса планинското село Теологос. По-различно е.
Отидете една вечер до столицата - Лименас (Тасос, както е старото име).
Може до лименария също. Това също е по-голямо и оживено село на юг.
Всичко друго са малки селца и няма какво толкова да се види.
Относно плажовете, на Тасос има доста. На първа страница на темата, мисля, има линк към всички плажове и описания. Може да разгледаш. Пахис е хубав плаж за мене лично, освен Голдън бийч.

Не съм ходила на Тасос от две лета. Последно през 2014 началото на септември имаше много народ. Предни години е нямало толкова, беше доста спокойно. Не знам как ще е тази година.
Но островът е хубав, заслужава си поне еедно посещение.

Много, Много благодаря Flowers Hibiscus
Вече с нетърпение очаквам септември, дано и времето е с нас

# 511
  • Пловдив / София
Здравейте, момичета, тази година планирам и септемврийски почивка на Тасос , ще ви бъда благодарна, ако някой сподели мнения за този хотел: https://www.booking.com/hotel/gr/the-golden-beach-inn.bg.html?ai … &#tab-reviews

и ако някой е ходил края на септември да сподели как е времето, дали е подходящо за плажуване.
Благодаря ви хубав ден!:sun_with_face:

За хотела не мога да кажа, не съм била, но гледам в Букинг е с висок рейтинг

Иначе за времето, ако имате късмет, може да е топло и приятно, но края на септември, за мене лично, водата е студена за къпане.

# 512
  • София
Здравейте,  и нашето морско посещение на Тасос наближава. Вече, съм набелязала няколко плажа,  но една вечер мислим да се разходим до Лименас. Според вас къде е най удобно и безопасно да оставим колата и да се разходим пеша. Има ли паркинг на удобно място, че не ми се иска да се завираме по тесните улици. И заслужава ли си столицата за вечерна разходка? Същият проблем за  паркиране ме интересува за Панагия и Потамия. Къде е по хубавко за разходки?

# 513
  • София
Ако трябва да избирате между Панагия и Потамия - по-приятна за разходка е Панагия.
Ние паркирахме в двора на училището - явно през лятото го използват за паркинг. Лесно ще го намерите - в центъра на селото е.

# 514
Моля да ми препоръчате таверна в/около Потос.
Вече пети ден не мога да намеря Папуцаки(пълнен патладжан с кайма). Ако някой е хапвал тази вкусотия някъде на Тасос, моля да каже!

# 515
  • Burgas, Bulgaria
А на мен ще ми препоръчаш ли около или в Потос  къде да хапнем ?
Пристигнахме в Сотирос - голямо лашкане  на ферито беше .35евро за кола 3 големи и 2 деца. Никой не ме пита колко  са големи децата или колата ,ама беше лудница и сигурно за това .

# 516
  • Veliko Tarnovo, Bulgaria
Някой да знае къща или апартамент за осем човека ?Благодаря предварително!

# 517
  • Stuck in a moment
Моля да ми препоръчате таверна в/около Потос.
Вече пети ден не мога да намеря Папуцаки(пълнен патладжан с кайма). Ако някой е хапвал тази вкусотия някъде на Тасос, моля да каже!

Папуцаки ядохме в таверна "Палуде" в Скала Панагия на Голдън Бийч, близо е до входа на къмпинга.
Има и в "Платанос" в Панагия. Преведено беше "обувка" .Smiley

# 518
А на мен ще ми препоръчаш ли около или в Потос  къде да хапнем ?
Пристигнахме в Сотирос - голямо лашкане  на ферито беше .35евро за кола 3 големи и 2 деца. Никой не ме пита колко  са големи децата или колата ,ама беше лудница и сигурно за това .

Ами до тук от нито една таверна не съм очарована и предпочитам да се въздържа от препоръки. Ние бяхме в Скала Марион и на плажа Сан Антонио до Потос. Не искам да кажа, че храната или обслужването са били лоши, но не е моето място просто.

# 519
  • Burgas, Bulgaria
Ходихме  до там тази вечер ,че моя мъж иска плаж да си хареса, защото му се ревеше от тези в Сотирос (аз го предупредих) .
Оставаме с впечатление,че тези в другата посока са по-хубави  и утре ще отидем натам ,а и ще има аз къде да се крия на сянка,че трябва главата да пазя .

Тези ,които ще ходят на Тасос - на магистралата има отбивка на която пише Керамоти - Тасос , Да не я подминете като нас ,че няма после къде да обърнеш и почти до Кавала стигнахме . Всъщност на Неа Карвали завъртяхме и минахве през  градчето ,много готино изглежда .
(Навигацията в Бг отивайки към Кирково,ни прекара през планинския път и моя мъж я изхвърли  през прозореца,  да говорела на кравите )

# 520
  • София

И аз търся нещо за две семейства - 7 човека. Къща, вила, нещо самостоятелно. Simple Smile Помагайте!
За началото на септември - 03.09
Благодаря предварително!

# 521

И аз търся нещо за две семейства - 7 човека. Къща, вила, нещо самостоятелно. Simple Smile Помагайте!
За началото на септември - 03.09
Благодаря предварително!

внимавайте за едни къщички на влизане в Астрис в ляво нагоре идвайки от Лименария. Пълна трагедия са. Не съветвам никой да ходи там. Нямат някакво име 3 къщички са за по две семейства в къщичка.

# 522
Ферибота Керамоти --Тасос --2 възрастни дете на 7 г  и кола --25 евро в петък
Тасос-Керамоти -2 възрастни дете на 7 г  и кола--27,50 евро в неделя

Цените са от миналата седмица и по билети.

Гледам, че разделят колите на до 4, 5 м  -16 евро, и над 4, 5 м - 20 евро. Аз се глася да плащам 16 евро, щото съм с Тойота Ярис, а тя си е мъничка Wink
колата ми е honda civic--би трябвало и тя да влиза в категория малки, но да ти кажа честно на гишето никой не ме е питал с каква кола съм.

# 523
Ферибота Керамоти --Тасос --2 възрастни дете на 7 г  и кола --25 евро в петък
Тасос-Керамоти -2 възрастни дете на 7 г  и кола--27,50 евро в неделя

Цените са от миналата седмица и по билети.

Гледам, че разделят колите на до 4, 5 м  -16 евро, и над 4, 5 м - 20 евро. Аз се глася да плащам 16 евро, щото съм с Тойота Ярис, а тя си е мъничка Wink
колата ми е honda civic--би трябвало и тя да влиза в категория малки, но да ти кажа честно на гишето никой не ме е питал с каква кола съм.
Ние ще пътуваме в петък на 1-ви. Отивам на гишето и ще казвам на английски. .....билети за 3 ма възрастни и малка кола под 4.5 м. Изчислила съм колко трябва да е, ако ми кажат друга цифра, ще искам обяснение. За мен спестени 4 евро в едната посока са си пари. А и щом са го обявили така в сайта им - да си спазват цените.

# 524
  • София
Нас ни питаха за марката и модела на колата и ни определяха колко да платим. Явно си ги знаят.
Аз така и не знам колко е дълга колата ми.  Blush

Общи условия

Активация на акаунт