Остров Тасос /Тема 9/

• 122 063
  • 767
  •   1
Отговори
# 570
мадам тиква,
Кои плажове посетихте? До Парадайс и Голдън бийч ходихте ли?

# 571
Имам нужда от помощ, писах и по - рано, че на Тасос не съм ходила. Реших да търся хотел на Лименас, но сега се чудя дали е добър избор. Става въпрос за 6 нощувки и избирам Лименас, заради разходките вечер, тъй като е по-голям. Искам разнообразие, повече магазини и таверни, да не ми омръзне и да го обиколя за ден, два. Ако има друго местенце, в което има повече оживление и по -хубави хотели на първа линия, ще се радвам да ми споделите.

Ще бъде ли удобно, някой да ми драсне няколко редчета, относно Тасос.

И ако може мнения за Dolphin apartments and rooms - Limenas

Хубав ден на всички!

# 572
Имам нужда от помощ, писах и по - рано, че на Тасос не съм ходила. Реших да търся хотел на Лименас, но сега се чудя дали е добър избор. Става въпрос за 6 нощувки и избирам Лименас, заради разходките вечер, тъй като е по-голям. Искам разнообразие, повече магазини и таверни, да не ми омръзне и да го обиколя за ден, два. Ако има друго местенце, в което има повече оживление и по -хубави хотели на първа линия, ще се радвам да ми споделите.

Ще може ли да ми драснете няколко реда, относно о. Тасос.

И още едно питане, дайте мнения за Dolphin apartments and rooms - Limenas.

Хубав ден на всички!

# 573
  • София
Тасос не е някакво купонджийско място, освен плаж и обиколка на острова - няма кой знае какво да се прави. 4-5 дни ми се струват максимума. Поне за българите не е далече.
Ще се повторя - през 2008 ми се видя пенсионерско, през 2013 оцених по-високо възможността да седна на плаща и гледам залеза, а водата едва да плиска
Там за пръв път в живота си видях таралежи  Grinning
ММ го определи така: Все едно си си на село, но има и море

мадам тиква, надявам се да му дадеш втори шанс.

# 574
Мадам Тиква, определено си права за съжаление, предупредих те, но явно беше късно. Аз обичам, да е като на село, тихо, мързеливо, но това не беше такова. Снощи се прибрахме, като за пръв път с удоволствие си тръгвам от почивка Rolling Eyes

# 575
Мадам Тиква, определено си права за съжаление, предупредих те, но явно беше късно. Аз обичам, да е като на село, тихо, мързеливо, но това не беше такова. Снощи се прибрахме, като за пръв път с удоволствие си тръгвам от почивка Rolling Eyes
И аз първия път като отидох бях ужасена Shocked.....свикнала съм на друг тип почивки и курорти, ужасиха ме запуснатите градчета, обелените къщи, изгорелите тенти, мръсотията по пътя, до всяка беседка край пътя имаше разхвърляни хартии, кенове от безалкохолно, мокри кърпи.......! След пет дни прекарани там ............се почувствах  като в Китен през 80- те, времето е спряло, прекрасни плажове и залези, вкусна храна в малки романтични таверни на брега на морето, живописнатата Панагия с каменните покриви като в Трявна, Теологос, старинно селце с криви улички.....навсякъде градчета със сергий и саксий с безброй цветя, въздух миришещ на билки, кристално чиста прозрачна вода в морето, тюркоазен цвят.....Влюбих се в това "изостанало време", в тая липса на лъскавост, в тези мили местни....сега ако веднъж годишно не видя моя остров, все едно не съм почивала....!  Simple Smile bouquet Simple Smile А пътуването с ферибота за острова е едно от най любимите ми преживявания по време на почивката.....!
На Самотраки картинката е почти подобна, като там времето още повече е спряло.....! Joy

# 576
  • Burgas, Bulgaria
Отидохме до : Голдън бийч  ( много е хубав и голям и претъпкан , Но има къде да се "тупнеш ") Мраморния  ( най-красивата вода и няма място да стигнеш до водата от хора и на двете плажчета.  Гърми музика кючеци + хаус +рок +каквото не ти  хрумне ) , Атспас (много е красив, това кътче ме впечатли и с ехото,което създава ) ,
Плажовете ги обиколихме, мъжа ми си сбъдна мечтата . На Тасос  това  да искаш със скали,без скали,с хора ,без хора ,за всеки по нещо има .
Аз не търся  Слънчев бряг, просто запустяло село  с мотористи и бясно шофиране не ми е готино.
Пак повтарям - моето мнение ,не значи нищо .А и аз живея на море  Simple Smile .Отделно малката не спря да реве ,повръща , екзема и се появи . После никой не говори езици от майка ми и мъжа ми .
Та проблема си е у моя тв , но наистина мисля ,че това което уточних е важно,особено за тези като мен резервирайки в последната минута .

# 577
Тъй де, плажовете не са лоши по острова, разнообразни. Точният плаж би покрил всякакви очаквания мисля... Simple Smile

# 578
Мадам Тиква повечето от нещата са точно такива, каквито казваш Party.....но има някакъв неповторим ЧАР в това място Flutter Flutter......няма лошо някой и да не го хареса....не е нужно всички да харесваме едно и също! Отделно аз винаги ходя май или септември и определено тогава спокойствието е по голямо.....резервирам половин година предварително места за спане и много добре знам в какъв хотел отивам и с каква локация....!

Последна редакция: чт, 24 авг 2017, 13:04 от mimi.7299

# 579
  • pomorie
И ние така,ходим на едно и също място от средата на септември. Тук при нас лятото е ужасно,много хора,блъсканица.....писнало ми е....на Тасос през септември намираме спокойствието, което ни е нужно.За мен е много релаксиращо и зареждащо преживяване,а да не говорим, че и децата са влюбени в острова!

# 580
  • София
Здравейте, момичета!:grinning:
Изчетох цялата тема и някои предишни, тъй като за първи път ще посетим Тасос семейно - ще бъдем в апартаментите на Ники на Скала Панагиа. Всичката информация, която съм събрала за плажове, места за разходки, настаняване и заведения за хранене е само и благодарение на всички вас, благодаря от сърце:blush:Kissing Heart
Искам да попитам за нещо, което не прочетох в темата:
Приемат ли карти ( кредитни и дебитни ) по местата за хранене и по маркетите или да предвидим повече джобни кеш?
Благодаря предварително и незабравими моменти не само на Тасос ви желая🎉🌞🏖

# 581
На повечето места в Гърция искат плащане в брой, включително и за нощувките. По заведенията основно в брой.

# 582
Да питам скоро завърналите се от острова има ли пак много оси като миналата година?
 На Голдън бийч миналото лято беше пълно със оси на пясъка до водата излизаш и няма начин да не стъпиш върху тях , бяхме ужилени няколко пъти.

# 583
Ходихме  до там тази вечер ,че моя мъж иска плаж да си хареса, защото му се ревеше от тези в Сотирос (аз го предупредих) .
Оставаме с впечатление,че тези в другата посока са по-хубави  и утре ще отидем натам ,а и ще има аз къде да се крия на сянка,че трябва главата да пазя .

Тези ,които ще ходят на Тасос - на магистралата има отбивка на която пише Керамоти - Тасос , Да не я подминете като нас ,че няма после къде да обърнеш и почти до Кавала стигнахме . Всъщност на Неа Карвали завъртяхме и минахве през  градчето ,много готино изглежда .
(Навигацията в Бг отивайки към Кирково,ни прекара през планинския път и моя мъж я изхвърли  през прозореца,  да говорела на кравите )
Като чета как си изкарвате почивката, що не прескочихте до Наречен? Stuck Out Tongue Closed Eyes Май ви е по-нужен от Тасос Trollface

# 584
На острова има ли газстанция?

Има, даже няколко. Видях две по западния бряг, едната в Скала Сотирос другата в Потос. Газта е 75-80 цента.

Общи условия

Активация на акаунт