Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-14

• 93 332
  • 746
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Лъки, нещо не ми се връзва квадратурата, според мен това е най-много 30 квадрата...
И какви ли са тези дълбоки первази newsm78 на всички прозорци?

От друга страна пък е обзаведен и нищо няма да пипнеш, не знам ... виж го на всяка цена.

# 526
Лъки, нещо не ми се връзва квадратурата, според мен това е най-много 30 квадрата...
И какви ли са тези дълбоки первази newsm78 на всички прозорци?

От друга страна пък е обзаведен и нищо няма да пипнеш, не знам ... виж го на всяка цена.
Странен е да, от разговора само разбрах, че има маза 7м2. За статута, извадили са късмет, че на такова са дали "апартамент". Тесничко е, единствено локацията е привлекателна за наемателите.

# 527
Хубаво е, че има маза, ама реално тя не ти е от полза.
Ще чакам да кажеш как е на живо.

# 528
Хубаво е, че има маза, ама реално тя не ти е от полза.
Ще чакам да кажеш как е на живо.
Ще пиша след огледа. Peace

# 529
Колко бихте платили за този имот + гаража? Искат му 129+8 хил.евро:
http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1f146666845712410 … k=2j1h10&f1=1

Минуси:
- по НА е записан като 60 кв.м., а реално светлата площ е над 2 пъти повече
- няма ТЕЦ
- описаните допълнителни тераси (без зимната градина) де факто са покривни пространства, от които има достъп само от този апартамент
- точно на Борис 3 е (до строящата се метростанция до пазара)
- сградата е от 2006, но не бих казала, че е кой знае колко добре изглеждаща.

Плюсове- ходихме на два огледа и се влюбихме в самия апартамент. Голям хол, големи спални, големи бани. Склонни сме да го вземем, но, предвид разправиите, които ще имаме с корекция на НА, липсата на ТЕЦ и т.н. не мислим, че това е пазарната му цена. В допълнение по думите на брокерката апартаменът се продава от 1 г., на мен в гугъл ми излиза, че се продава от 2014.

# 530
  • София
Няма как да оправите НА и да увеличите площта. Най-много да ви погнат за незаконно строителство впоследствие.
Апартаментът е много хубав, на мен ми харесва. Ако ще живеете в него си е ОК. Впоследствие ще имате трудности при препродажба.
Покривът, който е на хидроизолация няма как да го ползвате. При топло време и нагряване няма как да се ходи по изолацията - ще я прецакате.
Друг плюс ще са ниските данъци - щом апартаментът е 60м2 по нотариален акт ще са под 300 лева в този район данъците. Ако апартаментът реално е 200м2 ще са около 1000лв, така че всяка година сте 700 лева печалба  Wink

# 531
chiana2003, хвърли ме в тотален размисъл  Joy bouquet. Брокерът твърди, че НА може да се коригира и че в покривните тераси може допълнително да се инвестира и да се ползват, на едната даже има изведена вода. Ние мислехме, ако го купим и получим съгласие от останалите живущи, да го остъклим с онези стъкла, които нямат дограма, забравих как се казваха. Бях чела за тях преди няколко месеца и помня, че се водиха, че не променят фасадата на блока.

# 532
Изглежда ми, че вторият етаж е дострояван, като са усвоени общи части от блока /подпокривно пространство/.  Ако е така, проверете дали има някаква документация за това. Сигурно затова е разликата в квадратурата по нотариален акт.
ПП. А съседите съгласни ли ще са само вие да ползвате терасите? Това са общи части на блока.

# 533
ЛУЛУ , в НА е описано, че на второ ниво има спалня, дрешник и тераса. Не знам обаче защо не са споменали и банята.

# 534
  • София
Брокерът може да си твърди каквото му е изгодно. Обаче щом е 60м2 по нотариален акт, толкова е трябвало да бъде построен от строителя. Най-лесно е било да направи промените по време на строителството. Сега вече са почти невъзможни - трябва разрешение за строеж, разрешение от съседите, проекти, отговарящи на закона и какво ли още не. Общите тераси и покрива може да си ги ползвате, но няма как да станат ваша собственост, защото тази сграда има проекти, площоразпределения и какво ли още не.
Разбира се има много плюсове, но купите ли го, не разлайвайте кучетата  Peace

# 535
Мои приятели купиха подобен. Подписаха със входа договор, че безвъзмездно подържат покрива на входа срещу ползването му. Сега имат разкошна панорамна тераса със барбекю, зимна градина и фитнес. Simple Smile

# 536
  • There I was on a July morning
ЛУЛУ , в НА е описано, че на второ ниво има спалня, дрешник и тераса. Не знам обаче защо не са споменали и банята.
Явно банята на 2-ро ниво е достроявана допълнително. Аз също мисля, че няма да можете да коригирате нот. акт.
Не съм 100 % сигурна, но това вероятно е квадратура, която е над разрешената РЗП на сградата, съгласно кинта или интензитета на застрояване за имота, затова и не са записани като жилищна площ към апартамента.

ПП. Сега ходих да пазарувам на пазара на Кр. село и от там видях сградата. Laughing Хрумна ми, че може и зимната градина също да е заградено покривно пространство. Thinking Може и да бъркам, но е добре да намерите проектите и да се посъветвате с някой архитект.
Иначе апартаментът и на мен ми харесва като обзавеждане. Peace

Последна редакция: сб, 04 мар 2017, 17:02 от Скубиду

# 537
Жилището и на мен ми харесва много.Но разликата в квадратурата е огромна. Огледайте и преценете внимателно всичко.

# 538
  • In the shadows of my mind
Страхотно жилище, и цената му е повече от отлична според мен.
Ако аз се бях влюбила като вас, бих наела адвокат да разгледа всички документи и да каже ок ли е всичко. Ако нещата са в ред - купувам на мига  Peace

# 539
На мен пък въобще не ми хареса.
И тези панорамни тераси(зимна градина) са застроени най-вероятно без разрешение. Проверето го.

Общи условия

Активация на акаунт