ТРЕТИ клас - 3 тема

• 59 937
  • 765
  •   1
Отговори
# 270
  • София
По време на пролетната също сме планирали отпуск.
Но още спорим за маршрута.
А за великден ще сме се прибрали.

# 271
  • Перник
То разнообразие в козунака според мен няма... освен ако има различни плънки в тестото. Иначе последното дали ще е със захар или някакъв подсладител, ....

Според моя опит, със захар става по-хубав - и като вкус, и като консистенция  Peace

# 272
  • Sofia
Аха, Светле, класиката си е достатъчно хубава/добра! Simple Smile

# 273
  • offshore & overseas
Аз имах предвид мърдане около, най-вече след, Великден, а не на самия празник. Но и това няма да стане най-вероятно. Не сме пътували никъде от 10 години, освен лятото за по 7-10 дни, и то до БГ Черноморие (мин. година и това не стана даже). Надявам се тенденцията да се промени, децата растат, ние остаряваме, времето лети!

У дома по принцип си падаме по тестените изделия, но пък аз съм от най-мързеливите домакини и от край време не се прави ни-що такова, освен когато съм на голям кеф (веднъж на няколко години). Ядат децата само каквото майка ми донесе. Козунак съм се зарекла да не купувам тази година, след като 2 поредни години изхвърляме (че нали всеки купува и носи, ние се мъчим да го изядем, та по едно време вече почва да му се повдига на човек от гадни, безвкусни козуначища Sick)

За ваканцията нашата Калина останала с впечатление, че започва от 1 април, щото в седмицата от 3-ти натам имат зелено у-ще, за което тя дори не ни е споменала. Мислела, че ще са във ваканция. И сега малко като „хитрата сврака в двата крака“, хем сърби, хем боли - хем ѝ се ходи на екскурзия, но е вече късно, хем пък не е била сигурна, че ще си прекара добре и ни е спестила информацията. Laughing

По математика не мога да я накарам да си направи домашното, което им дават, та камо ли допълнително да решава. Тя разбира задачите перфектно, но няма никакво желание да се занимава по този предмет, даже не ни каза за олимпиадата още първия срок, хич не ѝ се ходело. Как ще я караме, като дойде седми клас и трябва да се кандидатства, ум не ми го побира. ooooh!

Затова пък по литература е номер 1, както и по български език, макар че там има все пак някои, макар и незначителни, пропуски.

От останалите предмети на почит са ЧП, музика, изобразително изкуство и ДБТ. Всичко друго е зор. Mr. Green

Последна редакция: пн, 13 мар 2017, 14:01 от Мяуче

# 274
  • Перник
Мяуче, няма нищо лошо в пътуването, напротив, аз бих пътувала доста, ако имах възможност  Peace
При нас музиката и ДБТ не се харесват. По български положението е зле - тирета, запетайки, пълни и непълни членове...  ooooh!

# 275
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Мяуче, няма нищо лошо в пътуването, напротив, аз бих пътувала доста, ако имах възможност  Peace
При нас музиката и ДБТ не се харесват.
По български положението е зле - тирета, запетайки, пълни и непълни членове...  ooooh!

с това точно се оправя, да чукна на дърво, но почерка.... ooooh!

пък и преразказите и съчиненията са...  Crazy
започва и иска всичко да каже, всичко да напише, направо няма край  Blush

# 276
  • Sofia
Оставете го тоя краснопис, да се разбира е важното, а правописа най-важното. Simple Smile

# 277
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Оставете го тоя краснопис, да се разбира е важното, а правописа най-важното. Simple Smile

ами не се разбира винаги.  Blush
понякога и той не може да прочете какво точно е написал  Blush

# 278
  • offshore & overseas
Ох, днеска и аз попаднах на писания тип „клиновидно писмо“, дет вика Лъвю. Ми, действително, невинаги се чете дори. Що се отнася до писането, винаги смъквам поне 1/3 от критериите си за краснопис заради писането с лява ръка. Но пък не мога да приема писане с ляв крак, при положение че знам, дето човечката може и много по-добре. hahaha

Люся пък, която навърши 7 на 4.02, но е още в подготвителна група на ДГ, всеки ден реве, че не може да пише (хубаво) ръкописните букви.

Какви деца, какво чудо - на едното не му пука дори дали се чете написаното, а другото иска да може не просто да пише, ми да рисува буквите. Laughing

# 279
  • Перник
 Laughing Вуйчо ми, Бог да го прости казваше "от какви родители, какви деца!"  Laughing Калоян пооправи краснописа, разбирайте все по-лесно му се четат писаниците. Винаги има оправдание за грешките - бързал бил, часът свършвал, уморен бил. И като младежа на st. Dobri иска да преразкаже всичко дума по дума, но накрая явно времето свършва и преразказът приключва доста рязко. Със съчиненията е обратното - там всичко е в телеграфен стил. А изреченията му са като на юрист - по 5 реда  ooooh! Все още вярвам, че ще се научи да пише човешки все пак.

# 280
  • София
Писането не е проста задача. Дайте им време на децата. Като всеки занаят си трябва практика.
В училище доста се препуска през темите, без да имат време да усвоят прилично всяка една дейност от писането. Проблема и при милинкият е аналогичен. Опитва се да разкаже много в едно изречение. До средата на съчинението/преразказа е горе- долу добре, има запетаи отделящи различните части. Към края на часът започва да бърза. И стават, не пет реда, а всичко до края в едно изречение, без запетаи, без точки или пряка реч. Доста работим заедно в поправките. Съчиненията, които се правят в къщи на спокойствие са в пъти по- добре. Правим заедно разбор, подбираме при нужда по- подходящи думи и така.

И да се похваля - изкарал е максимум точки на състезанието на сбну по английски. Вярно, че материла е на училищно ниво, но аз не очаквах, че ще се справи. Още повече, че и самият той не очакваше.

Последна редакция: вт, 14 мар 2017, 09:07 от mmm_

# 281
  • offshore & overseas
Браво на твоя младеж, mmm_! Все така да те радва с успехи. Най-сладки са тези, неочакваните лаври. Grinning

За краснописа на Калина честно казано не се надявам, но и не държа толкова. В съчиненията и преразказите е добра, максимално добра за възрастта си, но това си е наследствена черта. Естествено има го понякога проблемът с непремерените изречения и внезапния финал, но не е всеки път и все по-бистри стават мислите ѝ.

Люся ще пише красиво обаче, мога да се обзаложа. В съчиненията може и да ѝ върви също, защото е фантазьорка, но това бъдещето ще покаже.

Но и краснописът явно се наследява. В нашия случай двете момичета са наследили едната мен, а другата баща си. Аз съм грознописец дори и в най-големите си старания, а той все едно е учил краснопис - едни ги каканиже, като картинки. Заради това му се пада честта да надписва семейните картички и пр. Mr. Green

Вече за малчо не знам, но той още преди да навърши 3 се опитваше да пише буквички - моята и неговата основно, и в известен смисъл ги улучва, де. Калина рано започна да чете, и то сама се научи (на 4), но до късно се пазеше от писането.

Така че, явно трябва да се науча да адаптирам очакванията си спрямо детето, нищо че и тримата са мои.

# 282
  • Варна
Аз не държа на краснопис, за разлика от баба му...
Обаче ми стана много чудно следното: По английски език смениха учителката им. Там от самото начало му казах да пише повече с тип печатни букви, за да не се бърка кое как се пише на различните езици. И новата учителка взела, че го похвалила колко четливо пишел и колко правилно и понятно...

# 283
  • от Луната
И при балеринката има подобрение в писането. Поне в повечето случаи се разчита написаното, но има още какво да се желае  Mr. Green. Аз и се ядосвам, защото знам, че може, но тя зор не си дава. От петък кашля и реших да я оставя тази седмица в къщи, че явно пак има вирус и масово познати деца са болни. А в петък живот и здраве пътуваме за Хасково, че в събота е състезанието по английски, а следобед е и това по балет в Пловдив. Утре пък има записан час за офталмолог и най - вероятно ще сложи очила  ooooh!

# 284
  • В светлината на слънцето
Моят е с почти максимум точки (той сам си призна, че е объркал една дума) от състезанието. Ти да видиш! Много се радвам, защото есента беше пълно дърво по английски - не можеше да чете дори. Само са му сбъркали леко фамилията, но това поради прекрасния му краснопис предполагам.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт