ТРЕТИ клас - 3 тема

• 58 982
  • 765
  •   1
Отговори
# 30
Мариетка, да си жива и здрава Hug

Добре дошла на Мяуче с много деца Laughing

Barefoot Kontesa, да не живеете на Северния полюс #Crazy Минус 45 Crazy Нашите мозъци се схванаха при минус 20 не знам по-натам какво ще да е ooooh!

Нашата ваканция пък като никога не мина напусто и пред таблетите. Записах децата на ски на Витоша, бяха супер щастливи всеки един ден въпреки кирливото време и дъжда Heart Eyes Сега замислям подобно ходене на ски и през трите дни в началото на март, но този път на лагер далеч от нас, та да спят малко на чист въздух Wink
Втора смяна са от днес и засега си имат училище Wink

# 31
Луси, ако ставаше от чакане и аз досега да съм завъртяла 2-3 аксела на леда. Mr. Green

Не пречи да пробваме, може пък да ни се получи, преди да ни изгони охраната. Laughing

Мариетка, Честит рожден ден! Страхотна торта!   newsm59

# 32
  • ГОре на черешата...
Благодаря ви за чудесните пожелания, момичета Hug!
Мяуче, не помня от коя отчетна, подскажи...
Рецептата я има в подписа ми, кликнете там Grinning.

# 33
Почти като на Северния полюс сме, но хубавото е, че не се задържа дълго. И днес е -40 и от утре пак се затопля до към -2 или около нулата за няколко дни и след седмица пак може да стане за 2-3 дни толкова студено. Свиква се и не ми пречи, защото има 6 месечно лято с хладни вечери и го чакаме с нетърпение.

Ние сме нямали удължена/грипна ваканция. Децата тръгнаха на у-ще на 5ти януари и оттогава са имали два петъка почивка и чак за зимната ваканция ще се почива- от 20 до 24ти февруари като 20ти е Ден на семейството и е почивен за всички.

# 34
Kоntesa,  хубаво поне, че не продължава дълго Wink

Не знам някъде другаде да се удължават ваканции заради студ или липса на парно Crazy А не мога и да си представя, че аз самоволно ще оставя децата вкъщи, освен ако не са болни. Та нали утре ще решат просто ей така да не ходят на училище... Това не го разбирам, но всеки си знае...

За излизането сами от къщи напълно подкрепям, смятам че всичко може да се случи навсякъде и човек не бива да се страхува и да е мнителен, но таткото е много предазлив и всява страх и у децата... Та засега се водим и взимаме от училище. Ще дойдат и други времена, надявам се скоро Wink

# 35
  • от Луната
Морена  bouquet за темата
Мариетка, ЧРД на патерички. Жива и здрава да си  bouquet
Мяуче, добре си дошла
За пускането на вън - пускам я от лятната ваканция след 1 клас. Но предимно пред блока стоят, като вечер има и съседи от блока или на съседната площадка до училището, но част от нея се вижда от балкона. Детето, с което играеше сега е 6 клас, та уж по-голяма и по - отговорна е била  Mr. Green. Когато е при свекървата също излиза навън сама и то по цял ден, но са предимно в дворовете или на една глуха уличка през съседния двор. За това лято обмислям покупката на смарт часовник, защото телефона все и пречи и го зарязва някъде. Вашите имат ли и доволни ли сте? От училище я взимаме, въпреки подписаната декларация за самостоятелно тръгване, заради тежката раница. на 6 етаж без асансьор и се оплаква, че я боли гърба, иначе си ходи сама. Днес донесе 2 теста по БЕЛ и ЧО и двата с по 3 сбъркани въпроса, не защото не знае отговорите, а защото пак е бляла и не е прочела правилно въпросите  ooooh!. По БЕЛ и заради грознописа допълнително е усложнена работата. Малкото к го пише като и. Дайте идеи за мотивиращи наказания, че вече се чудя какво да правя. Сега почивните вместо да ходим някъде ще е наказана да пише и учи и двата дена. Twisted Evil

# 36
  • Пловдив
Дайте идеи за мотивиращи наказания, че вече се чудя какво да правя. Сега почивните вместо да ходим някъде ще е наказана да пише и учи и двата дена. Twisted Evil
И двамата ми пишат изключително грозно. Големият откакто скъса с правилата за краснопис и свързаните букви си оправи четливостта. В 4 клас му бяха дали тетрадка за първи - да се учи да пише красиво...   Crazy
Малкият още ги каканиже една след друга - не е ясно кое какво е. И на всичкото отгоре е толкова грозно.  ooooh! Ама не мога да му кажа - бе не ги пиши свързано тези букви, защото учителите до 4 клас много държат на този начин на изписване. Вървим си с грозното писане, получавам оплаквания, че не му се чете, но това е положението.

Луси, ако ставаше от чакане и аз досега да съм завъртяла 2-3 аксела на леда. Mr. Green

Не пречи да пробваме, може пък да ни се получи, преди да ни изгони охраната. Laughing

Ако от гледане ставаха нещата след 8 години майка на танцьори трябваше да съм първа на денсинг старс. 
Ама на задачите и уроците за 3 клас съм мастър.  Mr. Green

# 37
Уха, 8 години, а аз съм хванала да се оплаквам. Моите не са проявявали такова постоянство в нищо, по 2-3 години и се преориентират.
Чудя се какви интересни материали да намеря по ЧО, много му е скучно на моя син. Гледа уроците в "уча се", но нещо друго?

# 38
  • Перник
Вчера преглеждах тетрадки  ooooh! Калоян се старае да пише красиво само по български. Получава му се. Значи може. Но по математика, Човек и природа и Човек и общество е някакъв ужас - и цифрите са трудни за разчитане. За задраскването до степен дупка на листа не ми се говори. За пореден път говорих, обяснявах, той викаше "да, добре" и ефект не очаквам.  Confused

# 39
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
и при нас в училище е някаква страхотия Confused не мога да разбера време ли не му стига, по-разсеян ли е, но е някакъв ужас.
у дома си пише домашните с писалка  Blush получават се супер и буквите и цифрите, а не е като да се бави или да се старае прекалено.

решихме да пробвваме с писалка по съвет на дружка, чиито деца учат в Германия.
тя каза, че там започват с дъска с калем  Crazy продължават с мек молив, а след това с писалка, за да се научат да не натискат и да водят плавно писеца по листа.
не вярвах кой знае колко, но се убеждавам, че се получава. сега остава да "пренесе" ненатискането и в училище.
Blush писалката не смея да дам, че може да се омажат с мастило в някое междучасие  Blush

Скрит текст:
вчера са учили с якета  Confused дано днес е по-топличко
и вече имаме вендинг машина в коридора  Tired

# 40
  • ГОре на черешата...

Скрит текст:

ooooh!

Може ли да покажеш писалката? Не пуска ли много мастило?
Моичкият отиде на тренировка по плуване - най-сетне разрешиха, след като изтекоха 5-те години, че и отгоре 1-2 след ремонта с европейски пари. Три пъти седмично ще ходи, но съм рахат, нали ни е под носа, нямам грижи за водене...
Меся питка, да напомня ако ви се занимава, св. Харалампи е днес, че и пчелар си имам, тъкмо.

# 41
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

Скрит текст:

ooooh!

Може ли да покажеш писалката? Не пуска ли много мастило?
Скрит текст:
Моичкият отиде на тренировка по плуване - най-сетне разрешиха, след като изтекоха 5-те години, че и отгоре 1-2 след ремонта с европейски пари. Три пъти седмично ще ходи, но съм рахат, нали ни е под носа, нямам грижи за водене...
Меся питка, да напомня ако ви се занимава, св. Харалампи е днес, че и пчелар си имам, тъкмо.

не пуска ако не я тръска, размахва, почуква по листа... Blush
снимах урока по руски, защото още не се е прибрал и няма как да покажа каква е разликата между писането в клас и писането у дома, но е забележима  Blush особено когато са на една страница Blush

Hug благодаря за подсещането. отивам и аз да меся  Blush

# 42
  • ГОре на черешата...
Благодаря, Добри Hug.
Метнах да пека едната, отивам да оформям втората...

# 43
  • offshore & overseas
Мяуче, не помня от коя отчетна, подскажи...
Там е работата, че и аз не съм сигурна, но си мисля, че беше именно в темата, когато очаквах Калина... Мога да проверя, но не виждам смисъл.

Аз пък преди време си бях правила някакви специални настройки за сигурност на този браузър (хром) заради един софтуер, който трябваше да използвам, после се опитах да ги отменя, ама нъцки. В момента не мога да отварям един куп сайтове, включително и блога на Мариета. Shocked

За разпалване на интереса по ЧО ние използвахме една много приятна книжка (препоръчана от класната им), а именно История на България в приказки и разкази. Повечето текстове действително са от А. Каралийчев, но далеч не всички. За Калина, която е книгоман, тази книга беше достатъчен стимул.

Все пак на последния тест (по ЧО) изглежда е объркала един въпрос (за толкова ми сподели). Обаче не може да ми въпроизведе буквално как е бил формулиран, така че не е ясно, дали просто не е разбрала въпроса или не е знаела отговора. Аз клоня към първото, но ще видим... може би.

Грозното писане съм ѝ го опростила, стига да виждам, че се старае. В крайна сметка тя пише с лява ръка и ми стана ясно, че не мога да очаквам чудеса. Обаче и аз съм забелязала, че с някои химикалки пише по-красиво, отколкото с други. Чудна ралта.  newsm78

# 44
  • София
Грозното писане съм ѝ го опростила, стига да виждам, че се старае. В крайна сметка тя пише с лява ръка и ми стана ясно, че не мога да очаквам чудеса. Обаче и аз съм забелязала, че с някои химикалки пише по-красиво, отколкото с други. Чудна ралта.  newsm78
За левичарите потвърждавам със сигурност. Работата е там, че като се пише с лявата ръка, се изразходва повече усилие - нали се пише срещу посоката на писане. Така че химикалките, които пишат по-гладко, е по-лесно да се пише с тях.

Тия дни водих моите на силанизация, голямо изваждане. Направо не очаквах  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт