ТРЕТИ клас - 3 тема

• 59 470
  • 765
  •   1
Отговори
# 510
  • offshore & overseas
Може и ще ходи (както и сестра ѝ преди 3 г.), но не иска и мрънкоти отсега (не било честно кака ѝ вече толкова години да е по 3 месеца във ваканция, а тя само август и до 15 септември).  Crossing Arms

Попаднахме например на брошура за нещо като летен лагер от Престиж, но само за 5 дни. И понеже е за деца от предучилищна до 4 клас, малката веднага реши, че е редно и нея да запишем. Е, да, ама за дете е 185 лв. и не осигуряват храна, което доста ще ни озори. Казах ѝ, че ще го мисля, но май съм го измислила предварително. hahaha

Малчунчо никой не го пита, той ще ходи на сборните групи, стига да е здрав.

# 511
И ние лятото сме на свободна програма.

До края на учебната година (който ще е 28ми юни май) не остана почти време и от сега разглеждаме какво и как ще се случва.

При нас няма смени и все са си от 8.55 до 3.35 на у-ще.

# 512
  • София
Вчера имахме родителска среща.
Основно да ни кажат, че още три дни няма да учат до края на годината.
Много похвалиха целия клас. Но това е нормално, защото тази година ги няма калпазаните.
Останали са 16 дечица, по 8 момчета и момичета и явно атмосферата е доста благоприятна за работа. Цялата стая е в проекти, макети и какво ли не са правили.
Хем знам за някой неща, хем се учудих, колко хубаво се е получило.

Казаха, че от догодина външното оценяване ще играе в годишните оценки.
Някой има ли представа, за какво точно става въпрос - нормативно.

Вчера взех, тази книжка
https://www.ozone.bg/catalog/product/view/id/108616/s/kak-da-pis … rii/category/661/
Дано да помогне, за писане на текст.
Мисля, това лято да го подкокоросам да пише по- малко.
Иначе четене на каквото иска и каквото му препоръчат.
Доста книги съм заредила, а и той като не е прекалено зает с училище си чете.

Последна редакция: пт, 05 май 2017, 12:26 от mmm_

# 513
  • В светлината на слънцето
Външното оценяване след 4 клас е такава смехория, че няма накъде. Става дума за по-обобщени тестове по бел, математика, човек и природа, човек и общество. Нищо кой знае какво страховито. Единственото приложение на тези тестове е ако реши да се мести в друго училище. Става дума за обикновените училища, в които допълват вече съществуващите класове с нови бройки, докато ги запълнят. В този случай вземат под внимание някои оценки от въпросните тестове, най-често по математика или бел. Ако детето няма такива намерения, четвъртокласното НВО е напълно излишно. Една голяма измислица, честно казано.

# 514
  • София
Така си мислех и аз. Просто споменаха, че имало промяна. За това и питам.
Та викаш, нищо ново, само шум в системата.

# 515
  • offshore & overseas
Външното оценяване след 4 клас е такава смехория, че няма накъде. Става дума за по-обобщени тестове по бел, математика, човек и природа, човек и общество. Нищо кой знае какво страховито. Единственото приложение на тези тестове е ако реши да се мести в друго училище. Става дума за обикновените училища, в които допълват вече съществуващите класове с нови бройки, докато ги запълнят. В този случай вземат под внимание някои оценки от въпросните тестове, най-често по математика или бел. Ако детето няма такива намерения, четвъртокласното НВО е напълно излишно. Една голяма измислица, честно казано.
От една страна да, но от друга може да е полезен опит за след 7-ми клас, особено за онези, които ще кандидатстват. Grinning

# 516
нищо общо няма с 7 клас.

# 517
  • offshore & overseas
Така, де, но им дава представа какво значи външно оценяване. Представа като за четвъртокласници.

# 518
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Вчера имахме родителска среща.
Основно да ни кажат, че още три дни няма да учат до края на годината.
Много похвалиха целия клас. Но това е нормално, защото тази година ги няма калпазаните.
Останали са 16 дечица, по 8 момчета и момичета и явно атмосферата е доста благоприятна за работа. Цялата стая е в проекти, макети и какво ли не са правили.
Хем знам за някой неща, хем се учудих, колко хубаво се е получило.

Казаха, че от догодина външното оценяване ще играе в годишните оценки.
Някой има ли представа, за какво точно става въпрос - нормативно.
Вчера взех, тази книжка
https://www.ozone.bg/catalog/product/view/id/108616/s/kak-da-pis … rii/category/661/
Скрит текст:
Дано да помогне, за писане на текст.
Мисля, това лято да го подкокоросам да пише по- малко.
Иначе четене на каквото иска и каквото му препоръчат.
Доста книги съм заредила, а и той като не е прекалено зает с училище си чете.

Crossing Arms изкушавам се да му взема тази

https://www.book.store.bg/p19748/tetradka-po-pravopis-i-krasnopi … aia-sotirova.html

старае се, виждам, че се старае, но като напише нещо и сам не си го прочита после.
имам чувството, че ако занеса тетрадката му в аптеката ще ми дадат аспирин  Crazy

# 519
  • София
 st. Dobri , не така с лошо.
Твоят, както и някои други от темата, са живи класици.
Лично аз съм цитирала изречението със справедливостта и домашните многократно.

# 520
  • В светлината на слънцето
Нищо общо няма с НВО в 7 клас. Нито като формат, нито като организация. Изобщо не може да бъде опит. НВО в 4 клас се прави основно, за да осмисли заплатите на едни чиновници в МОН, които след това на базата на резултатите оценяват училищата и учителите. Кому е нужна тази оценка, не се знае. Нито пък изнесените резултати показват някакъв реален рейтинг. Факт е, че в училища, които искат да скочат малко по-високо в тази класация, учителите нескрито помагат на децата да попълнят правилните отговори.

# 521
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
st. Dobri , не така с лошо.
Твоят, както и някои други от темата, са живи класици.
Лично аз съм цитирала изречението със справедливостта и домашните многократно.

класикът вчера трябваше да прави презентация за най-редките обитатели на Черно море Crazy

Скрит текст:
първоначалната му версия беше за някаква гадинка, дето е толкова рядка, е никой още не я е виждал/хващал/снимал...
питам го каква е гадинката - още не я бил измислил.  Crazy

презентацията му щяла да бъде повече като приказка, за да е по-интересно.
"нали и оня, дето писал за подводници и кацане на луната си бил фантазирал, а то се сбъднало след това. можело и неговата гадинка да се появи след време."

добре, че трябваше да е на пауър пойнт, та ме попита как да го направи, иначе нямаше и да разбера.
Blush

# 522
Здравейте !
Не съм писала до сега в темата и се радвам, че ви "открих".
Ваканцията наближава и това се чувства отвсякъде при 3-класника, който тази година минава "метър" благодарение на брат си, който е 7-клас ...

Късно е да започвам да изисквам от 3-класника, след като цяла година не съм го правила, но ми се ще да подготвя книжките за лятото, защото намирам четенето за не по-маловажно от учебния материал.
Споделете, моля ви , какво четат вашите деца, защото моят доста неща е прочел дори и от книжките, които батко му чете преди година. Сега завършва последната от издадените на Дейвид Уолямс - "Бабата Бандит".
Иначе миналата година прочете почти всички на Лорън Сейнт Джон, чете някои на Майкъл Марпурго (доста от тях са за войната, за момента не съм му ги давала, тъй като са по-тежки), разбира се Астрид Линдгрен и препоръчителните.

Иначе НВО след 4ти клас е нещо, за което в никакъв случай не трябва да се притеснявате и да притеснявате децата.
Това е една атестация за учителите и някои имат склонността да преекспонират важността му и да стресират децата по въпроса, но при една опитна учителка, която системно и последователно разботи с децата, не е никакъв проблем. И не на последно място нищо не зависи от това. Тези знания ще ги разширяват и "предъвкват" още много нагоре в класовете.

# 523
  • Sofia
Аня, добре дошла сред нас! Simple Smile
Моята щерка чете всякви жанрове за сега, а книги не мога да изброя в момента.
Заповядай и в тази тема - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=918584;topicrefid=4

Нашата класна е рекла на децата, че матурите след 4 клас не са нищо по-различно от изходните тестове до сега.  Каквото и аз съм обяснявала.

# 524
Изпитвам големи притеснения, че синът ми не чете. Прочел е сигурно 5 книги за цялата учебна година, няма грам свободно време от училище и занимания.

Общи условия

Активация на акаунт