ТРЕТИ клас - 3 тема

• 59 420
  • 765
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Мотаенето и при моя е факт, който започва да ме притеснява, защото си е неумение за концентрация, което вече е проблем.
Ало случайно му остане нещо за вкъщи, то писането му е агония-отнема 5-10 пъти повече време отколкото би трябвало, като в цялото време се включват какви ли не лирически отклонения-пиене на вода-5пъти, ходене до друга стая(все неотложно) -7 пъти, похапване-3 пъти, и пр. и пр. Не го бях хванала като проблем, тъй като той всички домашни пише в занималнята, а вкъщи остава само английският, който явно му харесва и там е бърз и резултатен, но в нещата, които трябва да прави, невинаги може да има само приятни за него.
Не знам дали трябва да се притеснявам на това още от сега, но с тези навици не го виждам в 7 клас.
От друга страна понякога изпитвам съжаление към него, защото сме го затрупали със занимания от 8 до 18  и го няма най-важното за тях - играта.
Не знам.

Ако откриеш рецепта за справяне с това, моля, давай насам!

# 616
Моята щерка е като Калоян, говори много, но основно вкъщи с нас. И все й се приказва вечер, когато трябва да заспива и е дъра-бъра до сред нощите. В училище гласът не й се чува, ако не я питат нещо и дори класната все повтаря, че не била активна.
Изходните са минали по математика, руски и днес по БЕЛ, другата седмица са човеците и английския.
На лагери и зелени училища не иска да ходи с преспиване, само еднодневни екскурзии.
Затова пък обича много рисуването, ето тук един линк към изложба на открито в Пловдив с рисунки, нейни и на други деца в благотворителна инициатива за децата с аутизъм

# 617
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
страхотно са се справили децата Simple Smile и за добра кауза

# 618
  • от Луната
Браво на заслужилите награди деца  bouquet
Контесо, и на мен ми беше интересно. Винаги съм харесвала скаутите, но представата ми е от детските филмчета основно  Mr. Green.
[bThe Invisible[/b], не мисля, че психолог ще помогна. Това с бърборенето и си е до дете. Когато сме имали РС с децата или тържество в училище 3-4 деца от класа не млъкват и Мишка е едно от тях. на моменти срам ме хваща даже, защото говори и през госпожата  Embarassed. За самоконтрол в говоренето са още малки и бързо забравят, особено конското от мама  Mr. Green
Миана Ниа, страхотни рисунки!

Изходните останаха само по човеците при нас. По математика го върнаха и  се чудя вече какво да я правя. Има мн.добър 5 и то за елементарните сметки с + и - и деление и умножение. Трудните и уж задачи с думи са решени без грешка. Как е бляла не знам, но едната задачка направо ни шашна как я е сметнала

1000
-
   91
---------
     9
Сега е заплашена, че ако по човеците се изложи и има различна оценка от 6, ще седи цяло лято в къщи и ще пише и учи, след като не иска да го прави през учебно време  Crossing Arms
Как я е проспала тази хилядарка и е решила, че е 100 ум не ми го побира, още повече, че миналата седмица бяхме на офталмолог и е с прекрасно зрение  Mr. Green. И пак от друго дете разбрах, че е върнато и като я питам защо не казва, като знае че не може да се скрие това нещо и тя : "Срам ме е"  ooooh!

# 619
Навремето в Двореца на децата имаше някаква школа водена от психолог. Не помня как се казва, но беше страшно интересна. Разиграваха игри, които учеха децата, възпитаваха, насочваха...По- отворените и приказливите да се "посъберат" малко, а по- тихите и скромни да се поотракат.  Водени от психолог , за да се случват нещата в разумните граници.
Сетих се: Академия на/ за живота. Преди сина ми да тръгне в 1 клас поисках среща с психоложката, която водеше групата да ми каже впечатления, препоръки  натрупани от работата в групата ...беше ми много полезно. Децата са различни у дома и навън, което е напълно нормално. И с възрастните е така. Кой повече, кой по-малко. Хубаво е да получаваме адекватна обратна връзка относно децата ни когато не са с нас, но в действителност са много малко хората, които биха ни я дали.
по принцип психолозите и психотерапевтите могат много да помогнат. Понякога 1-2 срещи са достатъчни , за да се изчистят дадени ситуации/ проблеми/ тревожни състояния.

# 620
  • София
не мисля, че характер може да се промени  Blush гледам колегата срещу мен - не става.
не спирайте да говорите и да напомняте, че трябва да се сдържа и да не пречи.  Peace
И аз от това се притеснявам
Но ще има доста проблеми, поне искам това говорене да се вкара в някакви нормални граници
Да се научи къде може и къде не/но досега ако не се е научил, въпреки постоянните напомняния и съвети  ooooh!/
Не е като да го уча в неуважение към учители, деца и т.н. Даже напротив
Даже ги съжалявам учителите с такива като него
Все си мисля, че трябва да има някакъв начин  newsm78

Така както го описваш може би няма да го научиш да не говори без да го пречупиш... Може би е по-добре да съсредоточиш усилията си да го научиш как да говори без да пречи - или поне без да пречи на всички... И на себе си... Трудна задача - но ми се струва по-доброто решение. Обаче може и да греша, де.

# 621
не мисля, че характер може да се промени  Blush
Не характера, а темперамента на човек е това което не може да се промени.  Simple Smile
Всеки от нас се ражда с определен темперамент - холерик, меланхолик, сангвиник и флегматик и разните комбинации.

Не само за децата, но и за порасналите мога да препоръчам тази книжка.
http://www.trio.bg/vazpitanie-na-haraktera/

Иначе и аз имам подобен проблем със синковец. Много бъбрив, не изчаква, прекъсва, постоянно пита и смята, че това което на него в момента му е интересно и го интересува трябва да бъде удовлетворено на секундата.
 Mr. Green

Последна редакция: сб, 13 май 2017, 10:02 от valeriq.k

# 622
  • София-Младост
Хаха като чета последните мнения, все едно в един калъп са правени повечето от този набор;)
И моят е от приказливите...всяка сутрин напомням за тая пуска дисциплина в час!

# 623
Това, че има и други деца като моето,малко ме успокои
Надявам се с времето да вкараме тази способност в положителна посока
Може би за бъбриви деца е подходящ нещо като клуб по дебати или подобно
Не знам дали има такова животно в България
Поне в нашето училище няма
Само да няма обратен ефект и стане още по-бъбриво
Лятото има много хубави разговорни курсове по английски,но няма кой да го води

# 624
Съгласна съм с vareriq, че това е именно проявление на темперамента, който много трудно се променя, ако изобщо се променя. 
Особено пък на тази възраст, защото за това е нужна осъзнатост.
Големият ми син е с този темперамент - непрекъснато трябва да е "в ефир", проблемът с говоренето е откакто се помня. Но при сблъсъка с гимназиални учители, които не си поплюват, в последните година-две и няколкото словесни шамара, които изяде по темата с говоренето, бих казала, че има промяна в него. Озаптява онези непрестанни напиращи въпроси и коментари.
Е, ние родителите се опитваме с непрестанното си дуднене да ги предпазим от някои неприятни уроци, но най-резултатни май си остават те.

# 625
Аня на същото мнение съм. В кое училище са тези учители. Много се радвам на педагози, които поставят децата на мястото им. Повечето по мои наблюдения се страхуват от родителите и оставят децата, да правят каквото искат.

# 626
Нашите днес отучват, но забравих кой ден.
Вчера се върнаха от екскурзия с една нощувка. Беше много доволна. Много са обикаляли.
Да питам тук, защото в другата тема пак ще недоволстват, да ми препоръчате хотел за една нощувка в Несебър? За края на юни и да е с паркинг.

# 627
# 628
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

hahaha сладури! и кой е бащата?
Blush

Скрит текст:
преди години, за кръщенето на детето трябваше всички да се обучим и минем изпит по катехизис.
в един момент отчето решава да изпита Мишо, посочва му една от статуите в църквата и го пита знае ли коя е жената с детето. нашия веднага отговаря "Майка Марийка и бебче Исус". дотук добре, но до тях е и статуята на Йосиф с младенеца. той без да се колебае казва "А това са бебче Исус и татко му Йосиф."
отчето започва да обяснява, че Господ е отец на Исус и т.н.
"Да, знам това. но той е на небето, а татко му Йосиф е тук, защото на децата им трябва татко, за да ги научи да карат колело!"
отчето не повдигна повече този въпрос. Blush

# 629
  • София

Майчице мила...

Общи условия

Активация на акаунт