ТРЕТИ клас - 3 тема

• 59 735
  • 765
  •   1
Отговори
# 90
Много сте напред Луси. Ние сме на управлението на Петър и след това управлението на Самуил. Много съм доволна, че уча с детето, защото така научавам уроците, които не бях разбрала като ученичка. Може би осем години не съм чела нищо друго освен неща свързани с работата ми. Така се разнообразявам с третокласника.

# 91
  • София
Здравейте и от нас. Нашият третокласник си е затрил бележника... преровихме къщата - няма го. Дано е в нечия ученическа чанта на друго детенце, че иначе предполагам, че ще трябва да правим нов. Най-много си страда за шестиците  Mr. Green
Ох, много е разсеян, много Sad За последния месец затри качулката на якето (с цип е - как, кога и къде е откопчана и изоставена, никой не знае), бележника и кой знае какво още (химикалки, моливи, гуми, ножици и прочие консумативи въобще не ги смятам - в кварталната книжарница казват, че сме им най-сериозните клиенти).
Иначе пак сме в подготовки на концерти, конкурси... при нас няма ваканции, ако предстои нещо Simple Smile чак му се чудя как не мрънка, ами съвсем целенадочено си работи с часове - на мен ми писва (научавам ги тези пиеси до болка - ама нищо не мога да изсвиря де - в синхрон с темата  Mr. Green), на него - не Simple Smile  Опитва се да ни учи на солфеж вкъщи - ужас, аз вече издишам тотално (а уж съм свирила години - срам Crazy) - мислех си, че е до гамички, интервали и толкоз, а то... необятно  Confused

# 92
  • на Мелмак
Ние сме на вълна математика , решаваме задачи, ходи на курсове, голямо желание за тях.
Разказва ми уроците си, само така можела да запомни годините  Grinning

# 93
Desigual за деца - не си го представям ooooh! А и аз не държа на скъпите парцалки Wink
Такива блузки с пайети, с обръщаща се картинка гледах в Бързаков и то по 15лв. Иначе и аз подкрепям горното и Лулу.
Щерката по ЧО са още по-напред в момента участ за борбата за Освобождение  и Априлското възстание, а този срок имат един час повече ЧО.
Рали, сигурно ще изскочи бележника, ние също имахме такава драма, с тази разлика, че детето беше категорично, че го е взела класната и не го е изгубила. Така се и оказа, намери се в училище, но неясно защо в дневника на четвъртокласниците. А пианистът ти е супер талантлив, следя страницата му във ФБ.

# 94
Иначе пак сме в подготовки на концерти, конкурси... при нас няма ваканции, ако предстои нещо Simple Smile чак му се чудя как не мрънка, ами съвсем целенадочено си работи с часове

Браво на детето!  Hug
Успех в конкурсите!

# 95
  • Варна
Привет, момичета! Много отдавна не съм писала, четох диагонално и съм на път съвсем да изпадна от темата, затова бързам да се разпиша Wink Видях, че си говорите за разкрасявания и пубертетски изменения... При нашата девойка се наблюдава бурно развитие, започна да понамирисва по онзи специфичен начин, въпреки че си спазва отлична хигиена и не пропуска ден без душ. Още лятото й взех кристал за под мишничките, като най-щадящо и безвредно средство, но от няколко седмици следя да го ползва редовно. Парфюми има два-три, но са за специални случаи и не ги ползва ежедневно. Голямата драма ни е с косата. Вече е до кръста, но девойката не ще и да чуе за маски, едвам я навивам за балсам  Rolling Eyes Заплаших я, че ще я подстрижа до рамото и на другия ден взе, че подстрига сама  Shocked Отпред си "етажира" прическата. Не знам как го е направила, но не мога да си кривя душата - много добре се е справила!  Иначе си е все така отнесена, но си е самостоятелна и с домашни и уроци не се занимавам. На състезания не иска да ходи, рисува си, майстори някакви неща от моделин и се учи да свири на укулеле от разни сайтове. Колкото и да съм си представяла, че ще отглеждам човек на точните науки, явно нещата вървят в друга посока. Засега съм я оставила на заниманията й, държа да си ходи на школите по АЕ и по математика, за да е заета с още нещо и да се научи на труд. Другото - времето ще покаже...

# 96
  • София
Здравейте и от нас. Нашият третокласник си е затрил бележника... преровихме къщата - няма го. Дано е в нечия ученическа чанта на друго детенце, че иначе предполагам, че ще трябва да правим нов. Най-много си страда за шестиците  Mr. Green
Ох, много е разсеян, много Sad За последния месец затри качулката на якето (с цип е - как, кога и къде е откопчана и изоставена, никой не знае), бележника и кой знае какво още (химикалки, моливи, гуми, ножици и прочие консумативи въобще не ги смятам - в кварталната книжарница казват, че сме им най-сериозните клиенти).
Иначе пак сме в подготовки на концерти, конкурси... при нас няма ваканции, ако предстои нещо Simple Smile чак му се чудя как не мрънка, ами съвсем целенадочено си работи с часове - на мен ми писва (научавам ги тези пиеси до болка - ама нищо не мога да изсвиря де - в синхрон с темата  Mr. Green), на него - не Simple Smile  Опитва се да ни учи на солфеж вкъщи - ужас, аз вече издишам тотално (а уж съм свирила години - срам Crazy) - мислех си, че е до гамички, интервали и толкоз, а то... необятно  Confused

Прати то мен да научи. Една нота не мога да изпея вярно (което винаги ме е драснело), никога не съм свирела на каквото и да е, но пък ми е много, наистина много, интересно да науча теорията зад музиката. Че ще мога да си тананикам вярно някога не се надявам - ама... голямо любопитство ме гони поне за теорията.

# 97
  • София
Милия изглежда далеч от пубертета.
Има едни Зара парфюми, ама защото са Star Wars.
Много рядко се сеща да ги ползва.
Има предпочитания за дрехите. Обикновено заедно ходим да пазаруваме.
Но има и случаи, в които пазарувам сама.

На ЕК ще ходи, ако го провеждат в тяхното училище. До сега са го провеждали, пък да видим за тази.
Да си призная, пак не го проверявам какви домашни пише.
Само, когато има нужда от помощ за нещо.
В събота подготвихме домашно за "морско животно". Баща му разпечати снимка, а аз помогнах да отговори на въпросите. Той си избра животното и снимката и се разбраме, каквото е написал, да бъде запомнено.

# 98
Пубертета чука на вратата и при нас. Започна малко по-бързо да й се омазнява косата, тук там и черни точки по нослето. Взела съм й една маска за почистване и лосион от "Шипка", ама не се сеща да ги ползва.

Парфюми има много, все са й подаръци, но ги ползва изключително рядко. Затова пък много бижута взе да носи напоследък - по три ката герданчета и синджирчета, повечето хенд мейд от нея или от приятелки. Малко гръндж го раздава Wink

Блузки с въпросните пайети има и в HM, и в Okaidi. Голям хит са наистина. Дребен има една такава рокля от Desigual, подарък от един младеж за рождения й ден. Още на следващия ден я нацапа с череши, сърцето ме преболя, като знам колко струва. Добре, че е такава шарения, та не си личи и си я носи Simple Smile

В училище препускат с материала стремглаво. Особено по ЧО, вече сме на Следосвобожденския период. Домашни се пишат до тъмни доби, ужасно много им дават. Днес имаме родителска среща, мисля да повдигна въпроса.  

# 99
  • Перник
Днес имало състезание по английски - Spelling Bee. Разбрах от мъжа ми, който се обади да ми каже, че му звънял таткото на съученик  да пита Калоян защо го няма  Shocked Аз излязох виновна, че не ги следя тези неща, понеже Калоян твърдял, че ми е казал за състезанието. Е, да, ама не е. Или поне не си спомням. Все си мисля, че ако беше споменал състезание, щях да запомня. А и пари за такса не е искал.  Confused

# 100
И при нас пубертерът е започнал. Тропа с крак, мени си настроенията. Засега в рамките на нормалното и не й се връзвам много  Sunglasses

Щерката още не може да разбере защо й е да учи ЧО. Много й е скучен предметът. Обяснявам, че е важно хората да познават историята си, но за многобройните години  нямам смислено обяснение.

# 101
  • Sofia
... но за многобройните години  нямам смислено обяснение.
И аз нямам. Казвам на моята, че има няколко години, които е хубаво да помни, повечето е пълнеж.
Така също и да познава нотите и ключа сол и толкова. Дали ги изписва съвсем правилно или прекрасно ми е последна грижа. Няма да се изхранва/занимава с музика, та първото стига за обща култура. Не я влече за повече и това е.

# 102
Моят вече няма никакъв проблем с нотите, нито да ги изсвири, нито да ги изпее. Но с ЧО е драма.
Накара ме да му купя всякаквовкусови бонбони (Хари Потър), гледат ме странно, като питам за тях по магазините. Накрая ги намерих и поръчах онлайн от eazydrop, да видим какво ще дойде.

# 103
Морена, и аз така й казвам.
По музика хич нямам представа какво учат. Май повече песни.
Много съм доволна, че музика, рисуване и физическо са им  развлекателни часове, а не ги карат да покриват някакви нормативи и да пеят/рисуват за оценки. Още помня как ми писаха двойка в 3-4клас, защото не можех да изпея Тиха нощ правилно Crazy

# 104
Много съм доволна, че музика, рисуване и физическо са им  развлекателни часове, а не ги карат да покриват някакви нормативи и да пеят/рисуват за оценки.

И аз така. С пеенето и физическото ще се справи, но рисуването...  Crazy

Последна редакция: пт, 24 фев 2017, 20:05 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт