Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 5

• 225 688
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Изкусителни и цветни сте  Heart Eyes
Снощи спретнах една бърза баница в кексова форма (нямаше хляб)

# 106
ще може ли рецептата за баница, изглежда страхотно и тъкмо съм се снабдила с нова форма за кекс

# 107
   Mitonela,   bouquet

# 108
Тъй като се сдобих с крехко телешко, два дни хапвахме  телешко задушено с картофи и карамелизиран лук http://pep-4o.blogspot.bg/2017/02/blog-post_24.html

# 109
  • София
ще може ли рецептата за баница, изглежда страхотно и тъкмо съм се снабдила с нова форма за кекс

Разбира се Simple Smile

https://dama.bg/article/banitsa-vuv-forma-za-keks-/2149/

Корите ми бяха малко повече от половин пакет и сложих 4 яйца и замених олиото с 1/2 пакетче масло.

# 110
много благодаря Simple Smile

# 111
  • София-Младост
Закуската от вчeра, голяма немска палачинка...днешната ще я направя с мед, банани и орехи Simple Smile

# 112
                                    ДОБЪР ДЕН НА ВСИЧКИ!

Нямаше ме няколко дни, а вие сте показали толкова вкусни неща. Поздравления за всички  smile3501 smile3525

Днешното ни меню - пилешка супа, печени пилешки бутчета и ориз със зеленчуци, Кодрит-Кадир (с лоша снимка)

Желая Ви весел празник днес и успешна седмица

# 113
  • Варна
Весел и вкусен празник...набързо таратор, яйца,наденички,крилца,пилешко със спанак и баничка и халвичка..

# 114
къде така тайно се измъкна, Сем Simple Smile

У нас днес имаше естествено варени яйца и сирена - под всякаква форма.  
Сирене във фолио, преди да поеме към фурната http://pep-4o.blogspot.bg/2011/06/blog-post_24.html

и хапки / брускети т.е.  Mr. Green с авокадо и сирена.

# 115
Парен сладък картоф с грейпфрут, портокал, ананас и конопено семе.

Пролетна салатна смес от бейби зеленолистни с домати, зелен лук и сос от авокадо, пресен лимонов сок и подправки. В комбинация с пушено тофу.

Конусовиден карфиол, гъби маитаке, веган кимчи и ориз (басмати + розов)

Пудинг от чия, банан, лешник, разтопени веган шоколадови капки. С бадемово кисело мляко и горски плодове.

Тънки резенчета тиквичка, пълнени с хумус (с халапеньо и домати) и микрозелении (червена горчица и кейл).

# 116
  • София
Конусовидният карфиол е романеско. Но какво означава веган кимчи? Има ли друго освен веган?

# 117
Мислех, че склерозата ме е подминала, а тя ме е връхлетяла с пълна сила. Не се записах в новата тема и съм я ... забравила. Embarassed
Записвам се с един кашкавал на фурна:

Скрит текст:

И пържоли на фурна:

Срам не срам, признавам си, че не съм готвила телешко, а ми е влязло в главата от две седмици. И като видях рецептата на Пепчо си викам "ето ти съдба, как да не го приготвя?". Та, благодаря ти, Пепчо, много добре изглежда и ще се възползвам от рецептата.
Меганс, много се радвам да гледам кулинарните ти произведения, които са наслада за очите, но и много се радвам, че не живея у вас. Няма да мога да изляза през вратата. Joy

# 118
  • München, Deutschland
Но какво означава веган кимчи? Има ли друго освен веган?
През цялото време, т.е. от предните снимки с кимчи това си мисля, но не ми беше удобно да попитам...  newsm78 Но напоследък на всички сирена и млечни продукти при нас пише "Подходящо за вегетарианци" или нещо подобно, сякаш млякото някога е било неподходящо за тях... Пропаганда на фул...

Качвам няколко неща, не снимам напоследък...

Телешки rib eye стекове с аспержи и домашен сос холандез - всичко приготвено от приятеля ми  chef

Имахме гости и от всичко снимах само едно предястие и тортата, която изглежда ужасно на снимка, даже гостите са в кадър, ще ме извините. Иначе тортата беше адски вкусна - кокосово - ягодова.

Домати шмеркезе:

И тортата:

# 119
  • София
Веганско кимчи, сигурно е правено без сушената аншоа,стриди, скариди, сос от скариди и рибен сос.

Последна редакция: пн, 27 фев 2017, 12:37 от Тайна

Общи условия

Активация на акаунт