Половин година стана, откакто Августинче радва мама

• 27 801
  • 734
  •   1
Отговори
# 120
Мега, добра идея за заека. И аз имам намерение да направя нещо подобно.

# 121
И аз също мисля за заек. Ще замразя във форма за лед. Колко месо трябваше да се слага в пюрето 30-40гр.?
Малкия цял ден вика, крещи, гризе ръце.. на обяд плака около час неутешимо, не беше плакал така скоро. МИсля, че беше от зъби+това, че му се спеше, а не можа да заспи. Много кофти комбинация. Ние 3та вечер подред имаме гости, все различни компании, но пък големи приятели. Забавно е, малкия много се радва на всички Simple Smile
Ние сме го оставяли максимум за 5часа и то на моята майка, на свекървата не ми се иска да го оставям. Иначе и ние искаме да идем някъде за 2-3 дни, но с детето. Кротичък е като цяло и не мисля, че ще е проблем, пък и вече е голям. А за 14.. миналата година не помня какво правихме, по-миналата бяхме на ресторант. Като цяло не сме много по.празнуването на празника, вкъщи ще сме си. Одеве спонтанно реших да изненадам ММ с домашно приготвена торта изненада, и без това имам продукти от тортата, която не направих за 6тия месец на Симеон Simple Smile

# 122
ЯННА с голям интерес чета всичко написано от теб. Споделям начина ти на мислене на 99%.
Надя, аз днес дадох в биберона и круша. Анна Мария се почувства прекрасно, ака 3 пъти след това. Много съм доволна.
За оставянето на бебето.... какво да ви кажа, за мен дори и да плаче е редно да се отдели па макар и за малко. Най-много съм оставяла Анна Мария за 7 дни с баща и - или през деня жената, която ми помага, а вечерите с татко си и от части свекървата. Може би ще се повторя, но за мен не е важно количеството, а качеството във времето, изкарано с детето. Нашите деца няма да са първите, няма и да са последните, които са оставяни на майки или свекърви, трябва да се научат, че и това се случва. Дали празнуваме или не 14, дали честваме този празник или който и да е било друг, жени сме, а мъжете ни имат нужда от нас не само като луди мамчета, обсебени от детето си. Shaw7y това, че мъжът ти прави планове е страхотно, отдай се на неговия план, защото в противен случай ще му откажеш сега, ще откажеш и после, е трети път те уверявам, че няма да има.... имам доста примери за това, но мисля, че не е мястото тук да се повдига тази тема. В годините многократно чувам майки, които се оплакват..... ММ това не прави, онова не прави, а мамчета вие казахте ли, че не можете да се справите и че имате нужда от помощ, обърнахте ли внимание на мъжете си? Ей това са въпроси над които трябва да се мисли. Имаме деца, вече сме щастливи майки, ами редно е да обърнем внимание на мъжете си, ако това не се случи, никой няма да ни е виновен, че мъжете гледат навън. В думите ми има много истина, над която всяка обсебена майка от детето си, е хубаво да се замисли. За да има хармония у дома, аз знам така: АЗ трябва да съм щастлива, здрава и усмихната, така мъжа има стимул да прави дори от нищо нещо.... така, че смело оставяй детенце на свекито, като ясно си кажеш изискванията и обърни внимание на мъжа си. Ако влезете да четете мъжки форуми, като нашия например, ще видите, че мъжете имат нужда от ЖЕНИ и един на друг се оплакват от ежедневието си с жените обсебени от деца, манджи, пране и гладене.

# 123
Така е, всеки гледа от собствената си камбанария и му се струва, че неговото е най-тежко/важно/отговорно. Ние с ММ си казахме тежки думи онзи ден, аз съм се превърнала в "шъткаща тетка"  Confused според него, пък аз вече и не помня какво не му наговорих, изкарах го безчувствен егоист и пр. и пр., което пък било заради мен - каза той и се въртим в кръг. И не, нямаме планове за 14-ти, аз и Дамян имаме - ще ходим на док да го бодат.  Mr. Green По принцип уж се придържаме към българските традиции, за това отбелязваме празника с винце, но ако ми направи изненада няма да я върна - не че ще ми направи. Може пък аз да счупя ореха и да го сюрпризирам ... с нещо  1dating както казва ansy81 (радвам се, че мислим подобно) Simple Smile

# 124
Хаха Янна, и моите планове за 14 включват ходене при док, само че АГ. Втори път прокървявам странно и се надявам тогава да ми вземе цитонамазка и всичко да е ок, че имам раничка на шийката от години и малко ми е притеснено.
Ние 14 не празнуваме и ако ММ реши да ми спретне нещо по случая няма да се зарадвам особенно. Много се радвам на всякакви прояви на внимание целогодишно с изключение на 14.02 и 8.3. Някак много по задължение се получават нещата, а не ме радва. Поне аз така го чувствам, но той си ме познава достаръчно добре, така че няма опастност да хвърчат цветя и плюшени щуротии из нас (освен ако Симеон не набара цветарника).
Малкият съм го оставяла за някой и др час и то най-вече на баща му. Може би защото не яде от шише, а и бабите са в друг град, но ако го оставя на този етап за по-дълго ще го стресирам много. Според мен още е много малък, още не може да му обясниш и да те разбере и затова много ще се стресне ако изведнъж изчезнем от полезрението му за ден примерно. Мисля, че в дългосрочен план за всички е по-добре ако в бебешкият период бебето е спокойно и знае че мама ще се отзове като я повика. Така, че докато имам възможност не бих го оставила докато не видя, че това не би предизвикало стрес в него.

# 125
Амели, като се сетя брат ми как беше, после идва един период, в който само като видише нашите да се обличат да излизат и започваше да пищи и да иска да ходи с тях. Така, че и това ни предстои след около 2-3 години  Grinning
Дано всичко да е наред при АГ, и аз ще ходя на преглед, но следващия понеделник, че след раждането не съм ходила.
Янна, ние също наскоро си бяхме казали тежки думи, но пък от седмица -две някак си се оправиха отношенията. Дано не за кратко  Praynig Най-вероятно, докато не избухна за нещо. Нали се сещащ, че има дни, в които всичко те дразни и можеш да ди го изкараш на най-близкия Simple Smile

# 126
Оствяли сме го за 2 - 3 часа на свекърва ми. За по-дълго на този етап няма кой да го гледа, но и той все реве като ни няма. Последния път по-малко е плакал. Като се прибрахме се ухили до уши. Веднъж ходихме на гости за няколко дни с него. Добре се представи.
Не бих упрекнала родители, които искат за няколко дена да си починат от ежедневието. Варианти има и с детето да се отиде. Ако детето ми ще си прекара добре и няма да плаче за нас бих помислила и за вариант без него.

Относно 14ти нямаме планове. Няма лошо да се празнува. Когато се чувстваме щастливи и обичащи се и през останалите дни от годината 14ти е просто още един повод да се целунем например. Подарък не държа да получа, на цветя бих се зарадвала така или иначе често ми подарява без повод.

# 127
Привет. Не пиша много , но редовно ви чета.
Моята бебка яде вече пащърнак, тиква и морков. Утре ще давам сладък картоф .
Един ден е нервна , един спокойна...
Днес не може изобщо да заспи.... плаче много. Беше задрямяла, но сега е на ръце в мм отново. Два дена не е акала. Ще трябва пак сироп да давам. При вашите беби има ли запек?
Друго ново е , че от скоро като се разсмее с глас и започва да хълца и то много силно , шумно...някак гърлено.
И сумти понякога все едно не може да си поеме въздух и пърди с уста.И то много. Излизат чак балончета от лиги. Сигурно от зъбите...при вас има ли нещо подобно?

# 128
При нас това с устата и балончетата лиги е непрекъснато от два дни насам. И не знам,но май повече го прави, за да се забавлява. Не мога да сваря да му сменям лигавници и блузи, всичко е мокро. Най-забавно става като се сети да го прави с уста пълна с пюре  Mr. Green
За запек.. май не ни се е случвало никога. Имало е от време на време по ден, ден и половина, в които не е акал, но не бих го нарекла запек

# 129
Да..л не е запек.просто днес и вчера не е акала

# 130
И аз се шашках в началото, но разбрах, че щом не показва да има болки и дискомфорт, значи всичко е наред.
За хълцането сега се сетих, като започна да гука съвсем в началото хълцаше много. После спря да го прави. Със смеха е същата работа-малко да се посмее и започва да хълцука. Но в последно време и това намаля, така, че явно е нормално Simple Smile

# 131
  • Бургас
Привет момичета, от няколко дни не съм ви чела и гледам доста страници имам да връщам за да наваксам  Laughing Да се похваля, най-накрая ни излязоха две зъбчета, че и наведнъж, сега разбирам защо беше такъв зор последната седмица. Мажех с дентинокс, но никакъв ефект, от два дни съм с камилия и пансорал, май пак няма ефект, не знам вече с какво да я мажа, за да я успокоя. Много е неспокойна, ръцете постоянно са в устата, чесалките също...вечер спи много неспокойно, на всеки час се събужда, през деня я дремне за 30-40 мин, я не.  Вие от нещо за зъбките, което сте ползвали, да сте доволни newsm78

Последна редакция: пн, 13 фев 2017, 00:12 от ReNeTa_M

# 132
  • Бургас
Привет. Не пиша много , но редовно ви чета.
Моята бебка яде вече пащърнак, тиква и морков. Утре ще давам сладък картоф .
Един ден е нервна , един спокойна...
Днес не може изобщо да заспи.... плаче много. Беше задрямяла, но сега е на ръце в мм отново. Два дена не е акала. Ще трябва пак сироп да давам. При вашите беби има ли запек?
Друго ново е , че от скоро като се разсмее с глас и започва да хълца и то много силно , шумно...някак гърлено.
И сумти понякога все едно не може да си поеме въздух и пърди с уста.И то много. Излизат чак балончета от лиги. Сигурно от зъбите...при вас има ли нещо подобно?

По повод изхождането, виждам че я захранваш. Морковът и картофите запичат, по принцип, аз гледах да ги давам с нещо разхлабващо, напр. морков с тиква смесено. Другият вариант е ако си въвела и плодовите пюрета да правиш зеленчуковото с морков или с картоф, а от плодовите да даваш сини сливи, круша (те действат по-разхлабващо), за да има някакво "изравнение на силите"  Laughing Към този момент нямам проблеми по тази схема я действам малката  Laughing
За хълцането и при нас е така, но тя си хълцаше и когато ми беше в корема, тъй че сме свикнали. Като почне и поне 10 мин откарва в хълцане, нито вода помага, нито нищо.

# 133
Ами мислех седми месец да започна плодове, но май по - рано ще е ...
Кой е най - добре да е първи ? С круша ли за започна ...И пак ли е на принципа на зеленчуците? Един ден лъжичка следобяд. ..А на обяда зеленчуци?
Имам биба за плодчетата, но не е ли малка за това...

# 134

Общи условия

Активация на акаунт