Половин година стана, откакто Августинче радва мама

• 27 785
  • 734
  •   1
Отговори
# 60
Амели бързо възстановяване.
Относно спането и при нас е така плюс/минус час.

Браво на работещите майки. Това е трудно съчетание. На мен сега ми се струва много тежко да отида на работа и да се разделя с малкия. Обаче пък работещите родители са добър пример за децата.

За частните детски градини тези такси дори и 400 лв да са не са посилни за много семейства. Ако Монтесори се прилагаше в държавните градини би било чудесно.

# 61
Нощния му сън е 11-12 часа, с прекъсвания. През деня сумарно ги докарва от 1.5 до 3.5 часа, разпределени в 2 или 3 дрямки, зависи от деня. Рядко се е случвало и по-малко да спи, но тогава никак не е доволен.
По същия начин сме и ние. Но всяко бебе спи и будува различно.
Днес от сукане и сменяне (пак леко разстройство) не дремна добре и вечерта си поплака и яростно сука повече от час, за да заспи. Беше и гладна и не й се чакаше, та хваща и пуска сто пъти... голям зор, докато се успокои. Не се беше случвало от доста време, ама като не я разходих днес...
Когато е на гърда заспива, но имат ли нещо в устата няма как да изпаднат в дълбок сън, затова като се унесе я местя. Днес не се получаваше и само се наливаше с мляко.
Радвам се, че се оправяте вече, Амели. Много кофти е този грип, пазете се всички.
Стресиращ е и този скок, едни кошмари сънува и току ме стиска и проплаква...
Аз гледам позитивно и се радвам на заточението си тук. Ако не беше то щях да работя нонстоп и щях да се побъркам. Освен това съм и прекалено социална. Сестра ми разказва като виц как на втория ден от болничния ми престой, докато бях бременна, ми носи лаптопа, а що телефонни разговори с абокат проведох...огромна част от хората дори не знаеха, че съм бременна. До последно сновях насам натам и едвам си стегнах багажа за идването тук. В някои отношения мога да бъда опасна за бебето си, майчинството в БГ кой знае каква лудост щеше да е. Вечерта преди раждането също бях почнала едни документи. Но писането успокоява. Изобщо съм по-уравновесена от преди и причината е много по-малко стрес, по-малко силни емоции благодарение на уединението. Бебешките теми също много добре ми влияят, но не може да се отрече, че пък работата носи многообразие и по-малко ме е яд, че не ми се получи тестото за тортилите Simple Smile Сега ме гони безсъние, след като покрай нея все да я гушкам почнах да спя като бяла мечка Simple Smile
Хубаво столче това Бебино, ама тук го няма. 600 лв нищо не са ако ви убеждават за Стокке Изи 2  hahaha Трябва да продължа да търся, за да не стане като с тъпата кошарка, но е такава досада  ooooh! И за столчето за хранене нови идеи получих и още разсъждавам.

# 62
Браво на майките, които вече работите. Направо незнам как ви стига времето и колко трудно е било да се отделите от бебоците.
Аз винаги съм работела много, често до късно, все със срокове, с интерес, но понякога доста натоварващо. Все си мислех, че ще ми липсва работата, комуникацията, казусите, да си блъскаш главата за нещо и удовлетворението да откриеш решение. Да ама не 😀. Не ми липсва особенно. Сещам се само когато някой колега се обади да пита нещо. Знам, че после ще ми е много трудно да се върна към статуса, който имах и че ще трябва да наваксвам, но нямам намерение да се връщам преди 2та година. То доколкото съм запозната трябва да го запиша септември на ясла (ако е държавна), т.е ще е или на годинка или на две. Можело да се отлага до 3 месеца реалното започване на детето. Ако някой е по-запознат да разясни, че не съм се ровила. Така, че яслите мисля догодина по това време да ги разглеждам. И аз ще проучвам как стои въпроса с яслите по метода Монтесори, но ми е много далечно още 😀.

П.С. Тази вечер и мен не ме лови сънят. Утре сигурно ще съжалявам 😀

# 63
Момичета, по колко часа на денонощие спят бебетата ви? На мен ми се струва, че много будува, започна и все по-късно да заспива - към 11. Нощния сън е 10 часа (не непрекъснати, разбира се), по обед спи 40 минути някъде и следобед към час, ако сме навън повече, значи излиза че приблизително 12 часа спи и 12 будува  newsm78 Как е при вас?
При нас 6-8 часа сън, през останалото време будуване  #2gunfire

# 64
На нея с това ранно лягане снощи целият режим й се обърка и вместо в 5:30 ме дигна още в 4:00, преди това в 1:00...Да минават вече и този ревлив период, и зимата, и вирусите...и да се сещам редовно да я разхождам Close
Амели  bouquet Аз и да искам на ясла трудно ще я пратя, така че ще съвместявам всичко. В моята професия има много агресия и конкуренция, а майчинството ме е направило и по-търпелива и организирана, и просто по-добра. Удоволствието от това да имаш дете е несравнимо с всякакви други постижения, чувствам се завършена. Преди никога нищо не ми стигаше, вечно бързах. Банално е, но усещането за вътрешно спокойствие и огромно щастие те извисява над всички злободневни проблеми и така и решенията идват по-бързо. Лукс и привилегия е да й давам времето си и се радвам, че имам тази възможност - можеше и да е другояче. А те толкова бързо растат Simple Smile Изключително много ще ми липсва бебешкия й период...ММ ми се смее, само една майка знае какво е.

# 65
И на мен ще ми липсва бебешкия период. Това е момента, в който детето ми има нужда от мен без условия. Знам, че ще дойде и момент, в който ще иска да се отдели от мен. Все нормални неща към които трябва да се адаптирам. Кърменето също ми доставя огромно удоволствие. Създава някаква невероятна връзка. Тези размисли ме връщат назад и се замислям, че съм извървяла дългия път на привързаността към детето си. Бременността и самото майчинство са разлини от емоционална гледна точка. Поне за мен бяха.

# 66
Относно Монтесори, ако има мами от Пловдив https://dariknews.bg/novini/obshtestvo/metodyt-montesori-vliza-i … i-gradini-1572938

# 67
Браво на майките, които вече работите. Направо незнам как ви стига времето и колко трудно е било да се отделите от бебоците.
Аз винаги съм работела много, често до късно, все със срокове, с интерес, но понякога доста натоварващо. Все си мислех, че ще ми липсва работата, комуникацията, казусите, да си блъскаш главата за нещо и удовлетворението да откриеш решение. Да ама не 😀. Не ми липсва особенно. Сещам се само когато някой колега се обади да пита нещо.  😀
И при мен е същото положение Wink И то имайки предвид, че бях се превърнала в почти работохолик, можех постоянно да съм на работа и ми беше кеф. Бях управител в заведение, бях там още преди да е отворило, буквално шефовете го отвориха по моя идея, следователно го чувствах почти мое, толкова бях отдадена. Когато излязох в майчинство, обаче и се оказа, че нямат човек, който да се грижи за всичко, решиха, че е по-добре да затворят обекта.
Не знам къде ще си търся работа като ми изтече майчинството, най-вероятно ще трябва да сменя средата, имайки напредвид, че точно тази работа изисква и смени до късно...искам нещо с нормално работно време и в същото време пак в тази сфера. А като знам тук как всички умират за майки с малки деца.. С ММ често си говорим как искаме да имаме нещо свое, но и това не е лесно. И то в малък град като Бургас

# 68
Моника, тогава може би нещо ваше свързано с темата за майки с деца. Какво липсва в Бургас?

За захранването
http://www.okeybg.com/blog/view/53/Zahranvane-na-bebeto-s-tvardi … -po-mesetzi-.html

Последна редакция: сб, 11 фев 2017, 11:40 от Linusha

# 69
Добро утро и от мен, след порция рев от венчета през нощта, едва сега си хапна зайче със зеленчуци и заспа. Детето ни категорично няма да посещава ясла, ще остане у дома с жената, която ми помага. Така сме решили, направо на детска градина когато му дойде времето. Относно работата по време на бременност, както и след това...вече майка с дете за мен не е важно количеството прекарано време, а качествено изкараното време. И тъй като всеки говори и споделя за себе си, аз ще кажа, че съм майка, която успява да удовлетвори всички физически и емоционални потребности на бебчето си, независимо, че работя. Работата ми е изключително отговорна, но на среща имам разбиране във всеки един момент. Най-напрегнато ми е лятото, защото тогава е сезон, но и с това ще се справя. Радвам се, че благодарение на заетостта си не изтрещях и не изпаднах в т.нар.депресии или там каквото му се казва. Чувствам се перфектно, даже ненаспиването ме зарежда, затова защото влагам пълната си енергия в успокояването на детето.
Между другото не зная дали това е причината, но благодарение на гледачката ми, Анна Мария е много общително дете. Не плаче, когато някой я вземе, радва се и се усмихва, просто не ме изтърва от поглед.

# 70
Ако още нещо прочета за захранването, ще почина Simple Smile Сложих си лимит. Смятам единствено да разгледам Cookbook на ЗВБ и това е. Имам съмнения за алергии на бебка и се надявам със ЗВБ да се разреши от само себе си...Почнах и дневник да водя и засега съм постоянна, като дойде захранването ще ми е от полза.
Анси, прекрасно е, че този вариант е сработил така добре при вас.
Най-важното нещо е майката да е щастлива, защото така предава позитивната си енергия на бебето. Абсолютно вярно е, че е важно качеството. ММ прекарва малко време с нея, но са невероятно щастливи и тя го чака всеки ден.
И тук е мястото да вметна, че имам някои умни познати, които по една или друга причина не са се реализирали изобщо професионално и гледат бебетата си с известна доза злоба и яд, четат по цял ден "неща за бъдещата работа", мислят само за това и как били "затворени"... Една пък, вероятно за да се "докаже", направи три деца едно след друго. Това е екстремен пример. Разбира се, че всеки гледа хубавото и да съвместява както може - идеята ми е, че не винаги работещата майка е "лоша". Помислете в Uk и доста други държави колко време е майчинството  Peace Да не говорим, че мъжете там поемат голяма част. А тук се очаква жената да се принесе в жертва със салата на главата и даже да се усмихва. Факт. Затова са измислили гъвкавото работно време. Аз лично съм доволна, че изградих кариера и сама съм си шефка, съответно сама реших да си имам бебе и да намаля работата и сега  не си пълня главата с излишни мисли ах какво можеше да е, колко съм прекрасна и умна, а сменям памперси. Не мога да кажа дали нямаше да не се върна изцяло на работа ако бях в БГ, защото трудно се удържам - не съм перфектната домакиня и никога не ми е било идеал.
Прекрасна новина за градините Монтесори в Пловдив. Линуша, докато порасне Боян ще има и във Варна Simple Smile
Моника, мечтата на ММ е да си има заведение, кой знае, може да се върнем и да отворим едно заедно Simple Smile
Поздрав с една песничка, която е направена специално да се харесва на бебетата Simple Smile Може би по-нататък ще почне да се харесва на моята, но пък клипчето е сладко:
https://www.youtube.com/watch?v=XjpraGVs2Sg

Последна редакция: сб, 11 фев 2017, 12:19 от Allistra

# 71
Алистра, НИКОГА една работеща майка не е лоша, а не не винаги. Това е личен избор по една или друга причина и не се упреква.
Клипчето е супер.

# 72
Имах предвид мнението на лицемерното общество в БГ Simple Smile Да прави каквото си искa, но да е "вкъщи". Така се психира и детето. Именно, че всяка жена може и трябва да си организира живота както й харесва  Peace Аз подкрепям правото на жената да избира всичко. Не да й се вменяват задължения и роли. Моята майка се е "жертвала" и аз ненавиждах това от много малка.

# 73
Алистра, веднага се сещам за италиански ресторант, но дори и те са под път и над път в Бургас. Тук имам чувството, че всички са като коне с капаци, един прави едно, на следващия ден друг прави същото  #Crazy
Малкия одеве имаше нещо като слуз в акото, сега чакам пак да се изака и да видим какво ще е.  Confused
Между другото Симеон хареса клипчето, радваше се от сърце Simple Smile

# 74
Връщам се от разходка, има хендмейд фест в НДК и се намерих набързо с количката вътре, но само до партера и утре мисля да се завърна със слинга. Купих си сапун с джинджифил, моркови и мед  Mr. Green ще мириша на салата. Дамян спи разбира се, вече 2 часа. Вчера не го изведох и си получих заслуженото, рев и мънкане цял ден. Днес изяде 170гр. пюренце и имам чувството, че щеше да изяде още. Вие кога замествате ядене, като достигне 190 ли?

За музикалната играчка, която имам тя е всъщност проектор отгоре, отстрани има 3 бутона, които пускат три песни или звуци с пилци, в друга позиция са кратки мелодии. Има дрънкалки две и кормило което трака като го въртиш. Ще ви направя клип довечера, НО трябва да питам от къде е, защото ми е подарък. Като беше миниатюрен Дамян се приспиваше с едната мелодия, сега играе с нея. Иначе по-натам и аз ще купя нещо по-голямо, бях ви пуснала преди време една проходилка от онези дървените, те имат джаджи по тях, също много ги харесвам.

Мои приятели имат и умното куче на фишър прайс, готино е. На лапите, ушите и корема май има бутони и като стиснеш ти казва на чист български "УХО!" и пее нещо там. Абе играчки бол. Но, според мен сега най-много се харесват тези, които свирят и светят. Дамян си пада по звука на камбанка, звънче.

Аз не работя, т.е не ходя на работа, но на компютъра помагам на мъжа ми с каквото мога, правя му листовки, менюта, лога, набирам текст, оформям разни неща за печат, пускам рекламки в FB, каквото мога - правя. Дебна да се запиша и на курс с ваучерите, но ... БГ трагедия е всичко.

Мисля да го пусна на ясла, ако само септември приемат, той ще е на 2г. и малко. Записала съм го в системата, но трябва детето да има 10м. навършени, за да го пусне да кандидатства. С документ по медицински или други причини (в сайта си пише) може да се отлага мисля до 90 дни, след това мясото се губи.

Гледах за Монтесори ясли и градини, едната беше с около 5000лв. ясла и над 7000лв. градина за годината. Предполагам, че лятото ги разпускат. Има и по-евтини обаче с храна, без храна... около 300 -400лв. има полудневни и пр. Ще ровя. Не знам какъв ще е смисълът вкъщи да прилагаме Монтесори метод, до колкото е възможно, а като отиде ясла/градина да го объркват и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт