Половин година стана, откакто Августинче радва мама

• 27 789
  • 734
  •   1
Отговори
# 75
Аз замених хранене с пюре при достигане на 160 мл, колкото реално мляко яде Анна Мария.

# 76
Мамчета, взехме си шише със силиконов накрайник, нямам търпение да го пробвам. Гледах и столчета за кола, и тези, на които се спрях са 0-25кг. И 0-18кг. И двата модела имат позиции на гръбчето. Та сега съм в чуденка. Някой от тук беше споменал като марка Бебино, едното е точно такова. Другото беше на Лорели, от които са половината ни неща-кошара,гимнастика,повивалник..като цена-качество за сега съм доволна от марката. Но все пак сега става въпрос за столче за кола.  Rolling Eyes

# 77
  • София
Monika08, включвам се с едно откритие и бързам да го споделя, тъй като и ти даваш оризова каша: сега ми обясниха, че с мляко трябвало да се прави, тъй като всяко хранене до 10/12 месеца трябва да го включва. Зная, че ти кърмиш и не съм сигурна как стои въпросът при кашите, т.е. дали може да се добавя кърма. С вода се правила, ако детето проявява алергия. 

# 78
Именно, че кърмя и е почти невъзможно да изцедя към 100мл, че и повече мляко. Ама то по тая логика и към пюрето трябва да добавям, а аз му добавям само малко вода.

# 79
  • София
Да, в пюрето се слага също. Готовите имат обикновено, но в домашните трябва да се добавя.

# 80
 Rolling Eyes не знам, някак си не съм съгласна, че трябва, задължително да има Confused
Пробвах чашата.. той горкия иска да суче, а колкото и да е мек накрайника, не е като на бибероните. Следователно и малкото вода, която излезе от шишето се стече по него  Laughing Предполагам, че ще свикне бързо обаче Simple Smile
И май ще вадим другия кош в количката, вече почти не го свърта в този за новородено, постоянно се върти, надига се, пък и почти му е къс вече Simple Smile

Последна редакция: сб, 11 фев 2017, 19:30 от Monika08

# 81
Мамчета, взехме си шише със силиконов накрайник, нямам търпение да го пробвам. Гледах и столчета за кола, и тези, на които се спрях са 0-25кг. И 0-18кг. И двата модела имат позиции на гръбчето. Та сега съм в чуденка. Някой от тук беше споменал като марка Бебино, едното е точно такова. Другото беше на Лорели, от които са половината ни неща-кошара,гимнастика,повивалник..като цена-качество за сега съм доволна от марката. Но все пак сега става въпрос за столче за кола.  Rolling Eyes
аз споменах. Ние го купихме BEBINO Стол за кола 9-36 кг. TRANSFORM GRAY+BEIGE+VIOLET. Трансформира се за по- голямата група до 36 кг и има почти легнало положение на гърба.

# 82
  • София
Rolling Eyes не знам, някак си не съм съгласна, че трябва, задължително да има Confused
Пробвах чашата.. той горкия иска да суче, а колкото и да е мек накрайника, не е като на бибероните. Следователно и малкото вода, която излезе от шишето се стече по него  Laughing Предполагам, че ще свикне бързо обаче Simple Smile
И май ще вадим другия кош в количката, вече почти не го свърта в този за новородено, постоянно се върти, надига се, пък и почти му е къс вече Simple Smile

И преди съм споделяла, че една от най-близките ми приятелки е лекар и живее в Германия. Та тя ми обясни, че е важно всяко хранене да съдържа мляко, защото бебетата имат много голяма нужда от белтък, който е основен структурен елемент в човешкото тяло. Това било основно правило за храненето до първата годинка някъде. И не на последно място - с познатия вкус по-лесно възприемат новата храна. По тази причина плодово пюре се дава между храненията, т.е. не може да замени основно.

Госпожицата днес пропусна кашата, защото буквално я проспа. Вчера пък напълно я отказа. До момента има едно успешно хранене с нея, но се чудя дали отказът не се дължеше на това, че я правих с вода и вероятно ѝ беше безвкусна.. Утре сигурно ще пробвам с АМ.

# 83
Шалти, това за млякото не е така. При захранването с се опитват нови храни, но с времето се заместват хранения, т. е. млякото се замества с друга храна. В началото може да се слага малко АМ или кърма в пюретата или кашите, но малко, само колкото да има нещо познато.
Ако се слага много мляко в храните те ще бъдат ужасно калорични. Ако направиш 100 оризова каша с вода например ще има 58 калории, а ако я направиш със 100 мл АМ, ще добавиш още 69..
Дея също отказва кашите чисти, защото са ужасно безвкусни, но като сложа банан или круша я изяща цялата.
Както Алистра е писала няколко пъти бебето се нуждае от около 500 мл мляко на ден до края на първата си година.

Плодово пюре не заменя ядене, но предложено с авокадо, бисквитки или нещо подобно, става достатъчно да замести хранене. ☺

# 84
И за това, както всичко около бебетата има различни виждания 😀. Четох доста варианти. В някои (прим. ЗВБ, Сиърс)  до годинката храната се предлага за запознаване, не се заменя хранене, бебето е основно на мляко (кърма или формула). Препоръчва се предлагането на твърда храна да е между кърменията/формулата за да може детето да не е гладно, да е в добро разположение на духа и за по-доброто усвояване на желязото.
Изобщо мнения, схеми, школи кооолкото искаш. Чета и се обърквам повече. Накрая като почна най-вероятно няма да направя нищо от това дето съм чела 😀. Кой знае какво ще сътворя, а и ще видим младежът на какво мнение е 😉.

П.С. Наскоро ходих при моят ЛЛ (много приятна жена, но не взима бебета) и говорихме за захранване. Споменах и, че се притеснявам от задавяне, как ще върви и пр. Та тя ми каза "Не бой се, незахранен няма да остане". Еми права е жената. Ама като сме нови все си мислим, всичко да е оптимално, пък то не е еднозначно кое е оптималното. Като проядат нормална храна, ще си се смеем защо толкоз чудене е било покрай захранването. Не че е маловажно, но дето се вика пътища много 😀.

Последна редакция: сб, 11 фев 2017, 22:02 от amellli

# 85
  • София
Надя, кашата мисля, че с вода и мляко може да се прави, а не само с мляко. Не съм медицинско лице, споделям какво ми казаха днес. Иначе не става въпрос само за мляко, а за млечни продукти, т.е. и сирене, но то на по-късен етап. Цялото обяснение се въртеше около въпросния белтък, който трябва да се съдържа в храненията.

# 86
Здравейте и от мен, рядко пиша, но ви чета с удоволствие и много се радвам за постиженията на всички бебоци, живи и здрави да са, Лачката вече има 4 зъба, но всички са долни, както и да е, Божа работа, сега чакаме да видим другите колко време ще излизат, че голям зор видяхме 40 дни за двата, но май всички имате, иначе и аз ходя да помагам малко на работа и знам, че много хора ме упрекват, но аз си знам нещата как са и наистина това не ме прави лоша майка, както и другите, но не може да се угоди да околните, това е от мен засега, лека вечер.

# 87
Ехее 4 зъба... тук повечето сме с от 0 до 2... аз чакам втората двойка да се появи може би март. Това, че всички са долни да не те учудва изобщо, има всякакви варианти, случва се и кучешките първо, макар и доста рядко.

Аз цедя в пюренцето кърма, обаче дали успявам и 10мл. да изцедя, съмнявам се. Първо го нахранвам, след това докато стопля, докато разбъркам, поне си приготвям от сутринта за размразяване и ми е готово, но после лигавници, столчето ала-бала и мине половин час, едва нещо успявам да изкарам, но колкото толкова. Днес пюрето беше с повече пащърнак, излапа си го.

Гледах принадлежностите на Монтесори... скъпички са, но някои могат да се направят, а не купят.

ПП: А, Гришо, а? Финал... а? Утре не ме търсете в бг мама, ще гледам "МАЧКАЙ ГРИШООООО!" МОЦИ, МОЦИИИ!  newsm18 bg

# 88
Хранене НЕ се заменя до годинката. Лекарката е права.
Кърмя и съм натиснала изпрати.
Не искам да се повтарям, но всички немски, американски, австралийски, английски асоциации, СЗО и кой ли не са единодушни, че млякото е основна храна. Цитирала съм абсолютни минимуми, не че толкова се дава на ден  hahaha
Има как да се цеди. Много начини има. Аз съм понапълнила фризера и с тоя скок направо преливам. Днес Виолета би всички рекорди.
Браво на Лъчко Simple Smile
Ще си спретнем Монтесори занятия. Можем всичко ние Simple Smile БГ жените имат енергия за три, и Гришо бг мама го е раждала  Mr. Green

Последна редакция: сб, 11 фев 2017, 22:42 от Allistra

# 89
Той за това е хубав и умен.  Mr. Green

Сподели сега начина за цедене. Аз съм с ръчна помпа на авент, когато гърдите ми са пълни няма проблем, но като изцедя и спре да тече мога да сложа детето и ще суче още - т.е не изцеждам докрай, не мога.

Общи условия

Активация на акаунт