"До живот" - нов сериал по ATV с Фахрие Евджен и Енгин Акюрек - тема 4

• 85 020
  • 729
  •   1
Отговори
# 690
  Себи, аз мисля, че прикриването на истината също е лъжа. Дори в правото има такова понятие - "престъпно бездействие", което е наказуемо от закона. Наистина, Мехмет изглежда малко суровичък с нея във фрагмана, но ние още не сме видели цялата сцена и цялата серия. Пък и той си е бивш полицай - на тях такива са им методите. А Дахан гледал отстрани... ами как да гледа? Да скочи да я защитава? Та тя седи до Йълмаз, уличена в помагачество! Естествено, че в неговите очи е престъпник. И много го боли, защото я обича. Болката му е подобна на тази, която изпита майка му, когато обвиниха и осъдиха него. Разликата е, че тя беше сигурна в неговата невинност, а той е сигурен във вината на Селви. Но болката си е болка - става въпрос за любим човек.

Обединяването на Селви и Дахан срещу Ендер е възможно, само ако се разреши проблемът "Йълмаз". Докато Селви се мъчи да го спасява, Дахан няма да ѝ се довери за общи действия. Мисля си, че са измислили някакво половинчато разрешение на този етап. Може би, тикване на Йълмаз зад решетките по някакъв повод и развързване ръцете на Селви? newsm78 Не вярвам да го утрепят, прекалено нужен е за интригата. Но явно голямата Истина се отлага с неизвестен брой епизоди. Стига да не почнат с фантасмагориите, аз нямам нищо против. Ще ми се Дахан да стане малко по-хладнокръвен, но признавам, че при това струпване на разкрития и емоции би било малко противоестествено. Той си реагира абсолютно нормално - с болка, гняв и жажда за мъст.

Така е, Любов, щом има дискусия, значи историята е добра. Преди няколко поста ти беше писала, че това не е твоят филм. Ако си сложа ръката на сърцето, бих казала, че ако не беше Енгин, не бих го загледала, въпреки добрите му качества. Peace Сега вече, бих го изгледала докрай, дори Енгин да го няма, защото ме зариби. Но и аз не съм любител на този смесен екшън-драма жанр. Не, не е баш хорър, но си е по-кървавичък екшън. Нещо не съм любител на кървищата, изтезанията, побоите и прочие. Обичам драма, но повече на душевно и емоционално ниво. Но не мога да отрека, че за турски сериал, този е адски добре направен. Все пак, да не забравяме идиотската цензура, при която работят. С колко фактори трябва да се съобразяват. И нечовешката скорост, с която снимат. Изобщо, сериалът е добър, дума да няма. Кастът също е супер, дори клоунът Ендер почва да си идва на мястото. Даже, бих казала, че ако той беше класически злодей от типа на Мюнир или Чиче, филмът щеше да натежи прекалено. Сега неговите малоумни тикове и простотии внасят някакво разведряване, сякаш. Сарп играе с едно намигане, с което ми става симпатичен. Сега, ако и хубави поуки ни извадят, а не наредят в последната серия ковчег до ковчега, ако ни подсладят гледането с някои красиви любовни сцени... направо си го коронясвам сериала за най-добър!

П.П. А, не! Не искам никакво събиране с майката на детето му! #2gunfire Ако ни пързулнат в тази посока, са ме изгубили като зрител! Да, може да ѝ прости на Берил, но не и да се събира с нея! "Неговата" жена си е Селви. Знам им мюсюлманските схващания, но не ми пука! Не искам никакви медузи в леглото на Данчо! newsm61 А за детето... все още изпитвам някакви съмнения, че е този Йозгюр, който ни показаха. Ще има някакво капанче и тука, ама... Нищо чудно Ендер, какъвто е хитрец, да е направил фалшива следа - да е дал това дете на Фахри да го отгледа (кой знае откъде взето), пускайки жокерчета наляво-надясно, а в същото време истинското дете на Дахан да е някъде съвсем другаде. Като нищо!

Последна редакция: пт, 03 мар 2017, 14:03 от barisea

# 691
Изобщо не я е презрял! Simple Smile)) Хич не му се връзвай на избухването ))) Нервите на Даахан са много тънки вече и той не може (оправдано, според мен) да се сдържа в проявата на емоциите си. В този момент това е излязло от душата му, това и е казал. Но не я е презрял. Няма начин. Даахан не е от неблагодарниците. Той помни всичко. И когато му мине, ще я потърси пак. Simple Smile)

Татанцето Ендерово в дома си ))))))))))))))))))))))))

Последна редакция: пт, 03 мар 2017, 14:14 от marytza

# 692

Пак гледах фрагмана и най-вече края.

Вече я ненавижда Марице Sad
Кой крещи на момиче -Махай се!!!!!!
Наистина ,доста серии цели 7 гледаме и се възмущаваме от поведението на Селви.
Време е да мине на втори план и гледаме другия казус-трябва ли Дахан  да си вземе сина независимо от всичко!Ще прости ли лъжата/защото е дърта лъжа да му каже ,че няма дете?/

Това искам да гледам в следващите серии.Да тикнат Йълмаз в затвора , а Селви  макар и тъжна и разочарована от Дахан да продължи напред в кариерата си./тя го гледаше втрещено и искаше да разбере  цялата нежност  -лъжа ли е .Нали това го попита накрая?/

# 693

newsm51
А, не, сакън! Никаква прошка за Берил...Какво? И да си заживеят накрая "щастливо" тримцата? Не...
Сценаристката да се хваща яко за работа и да оправи нещата със Селви...Още повече, че Енгин/Даахан – Фахрие/Селви са наслада за окото…
И понеже питаш, Маричке: Да, щеше да е правдоподобно. В основата на всичко е, че Селви иска да изчисти съвестта си. Това е отправната точка. За нея той е човек, на когото неволно е навредила, и в стремеж да изкупи вината си, тя завършва право и го изкарва от затвора. Нещо, за което е мечтала цял живот. До тук добре. Както казваш ти, реално тя си свърши работата. Като добър адвокат и най-вече като човек със съвест. Но когато той й каза: „Всичко сега започва! И ти ще ми помогнеш да го разкрия!" тя като човек на закона трябваше първо да му разкрие коя е и двамата вече да продължат да се борят. А ако междувременно се влюбят – прекрасно – няма никакви пречки за любовта им. Така пак щеше да има сериал…
Но - ние гледаме ТОЗИ сериал и мълчанието на Селви просто ми е неприемливо...И не защото съм "безгрешна"... Барисеа го е обяснила в пост 690, за което благодаря...

Последна редакция: пт, 03 мар 2017, 15:10 от loveofmine

# 694

Ето една класация от която ми трепка сърцето с днешна дата.

И още фотоси от сесията на Фахрие .Една е ползвана за колажа с Енгин.

# 695

Пак гледах фрагмана и най-вече края.

Вече я ненавижда Марице Sad
Кой крещи на момиче -Махай се!!!!!!
Наистина ,доста серии цели 7 гледаме и се възмущаваме от поведението на Селви.
Време е да мине на втори план и гледаме другия казус-трябва ли Дахан  да си вземе сина независимо от всичко!Ще прости ли лъжата/защото е дърта лъжа да му каже ,че няма дете?/

Това искам да гледам в следващите серии.Да тикнат Йълмаз в затвора , а Селви  макар и тъжна и разочарована от Дахан да продължи напред в кариерата си./тя го гледаше втрещено и искаше да разбере  цялата нежност  -лъжа ли е .Нали това го попита накрая?/

Скрит текст:

Не, Себи, не я ненавижда. В никакъв случай. Просто е разочарован и огорчен. И гневен. Да крещиш на някого "Махай се!" не е сигнал за омраза, според мен. Аз така съм крещяла дори на майка си. Без да го мисля, естествено. (Не, че се гордея с това. Embarassed ) Просто, когато емоциите са малко попрегряти, човек говори със силни думи.
   В тази ситуация Дахан е просто извън кожата си. Разбрал е, че жената, в която е влюбен, играе с противника зад гърба му и когато иска обяснения, тя клинчи, шикалкави и му плаче насреща. Пуска в ход женските оръжия - дано той се смили. Но той не иска да бъде манипулиран. Истината или нищо друго! Освен това, изгонвайки я, той я провокира - или ми казваш всичко, или край. Пределно наясно е, че тя е влюбена в него и така я наказва. Да, трудничко ще ѝ прости, сигурно ѝ е казал жестоки думи, но не я ненавижда, бъди сигурна! Hug Hug

П.П. Аз пък се зачудих за този новия грозник, дето ни вкарват в сериала - Ендеров татю...  newsm78като че ли ни бяха малко изродите досега. Ако вземе да се развихри като някой Дарт Вейдър да си защитава синчето... дали пък така оня тъпчо Музафер няма да научи голямата новина и ние да си отдъхнем? Но иначе, като му гледам физиономията на тоя, само гадости очаквам от него и нищо друго. #2gunfire

# 696
   Барисеа  Hug,съгласих се ,че до ненавист не е стигнал, но беше груб с нея и с право ,но на мен продължаван да  ми е жал за Селви.

Кой е правилния ход за нея от тук нататък?
Да,пропусна златни възможности да признае истината но с това  ще унищожи брат си.
Да, убиец е и то многократен, но  се жертва за нейния живот.Той не е бил престъпник преди.Неговата безизходица яхна истинския престъпник Ендер и той вече е убиец.

Питам се и ви питам-така прогонена от Дахан накъде?
Може би е най-правилно  да напусне града и започне работа в друг голям град.Да остави Дахан сам да се оправя както той си знае с проблемите от миналото си  с Берил и сина си и когато приключи да прецени чувствата си към нея.

Иначе се завъртат ситуациите в порочен кръг и като се включи от другата серия още един престъпник става много и аз като нищо ще спра да гледам сериала колкото и да обичам и харесвам Енгин и Фахрие.

Снимка от сета-9-та серия  на ОК.

Май , Селви е изчезнала от града и е в някаква хижа или вила newsm78

Последна редакция: пт, 03 мар 2017, 19:54 от sebilMM

# 697
И май Даахан е с нея, Себи ))) Казах ти аз, че двамата вече са свързани, колкото и да е жесток понякога с нея Даахан... Мисля, че когато узнае истината, ще и прости. Няма нищо по-страшно от неизвестността. Засега мълчанието на Селви подхранва параноята и страховете на Даахан, колтото и да и е благодарен за освобождаването му, колкото и мила да е вече на сърцето му, лъжите го карат да я подозира в игра с врага му. Оправдавам поведението му. Както и нейното. Но скоро трябва да сложат край на тази неизвестност, за да има шанс любовта им да оцелее и да се развие.

Последна редакция: пт, 03 мар 2017, 20:08 от marytza

# 698

Ха дано Марице Hug много ми се иска да и проси и заедно да разфасоват всички гадове и гадории Praynig

На Енгин/Дахан нещо му падат гащите .То не е малко енергията която изразходва във всяка серия Grinning

Последна редакция: пт, 03 мар 2017, 22:44 от sebilMM

# 699
 Joy Себи, не му падат гащите, а напъхва пистолета в тях, преди да тръгне да гони Ендер по магистралата )))))))))))))) Впрочем, Енгин никога не е бил пълен... Във втори сезон на КВФ леко беше загладил косъма, но инак си е все така строен и дори слаб, както и в началото на кариерата си.

# 700

Зная Марице Wink ама реших малко весело да стане .
Като гледам този поглед аз настръхвам.

Какво ли е решил Дахан?Само да го зърне ли -детето си , или трески ще хвърчат #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy

# 701
Знам ли? Аз не съм сигурна, че Йозгюр на Фахри е детето на Даахан...

Готин колаж ))))))))

Последна редакция: пт, 03 мар 2017, 21:48 от marytza

# 702
   Е ,него ни показаха и за сега натам върви, въпреки ,че е много елементарно , а в този сериал нищо не става лесно.Като нищо Ендер и тук да спретне някоя гадост за да го измъчи докрай.

А Енгин са го издокарали с прическа като Бурак Wink Joy Joy Joy

Знам ли? Аз не съм сигурна, че Йозгюр на Фахри е детето на Даахан...

Готин колаж ))))))))

Последна редакция: пт, 03 мар 2017, 22:31 от sebilMM

# 703
  • Враца
Здравейте!!!  Hug Hug Hug
И аз  изобще не оправдавам сегашната, пораснала Селви.  Naughty Наред с  премълчаването и не казването на  цялата истина, тя на няколко пъти се и опитваше да послъгва по въпроса. ooooh!  Много си права Лав, че влюбвайки се в Даахан, трябваше да го направи начисто. Иначе няма отношения - нито любовни, нито приятелски или каквито и да е.
Тя засега се опитва да предпази брат си, но сега,  когато разбере за новото деяние на Йълмаз, Селви ще знае на чия страна ще застане и ще е наясно кого трябва да "предпазва", а няма начин скоро да не разбере кой е убиеца на Осман и Халил. И  как ли ще се почувства знаейки, че с нейното мълчание е позволила това да се случи  ooooh!

Все още не сме наясно какво е премълчано, какво е казано в бараката, за да се стигне до тези думи на Даахан.
Има и една друга вероятност - Даахан може да реагира така сега, за да я предизвика да говори.  
Влюбването е в пълна сила вече и няма връщане назад - Даахан ще изрови земята, но ще разбере какво крие Селви с цената на всичко.  Ще има още много разговори по темата за истината - видяхме от снимките от сета.  

А с Берил отношенията са приключили отдавна - и тук няма да има връщане назад - с дете или без дете  Naughty

Знаете ли - не искам да мисля за момента, когато Даахан разбере за това Че Селви и Йълмаз са брат и сестра и че Йълмаз е убиеца на баща му - за това каква ще е реакцията му.  ooooh! ooooh!

От сета  ooooh! ooooh!  Колко ли още трупа ще има  ooooh!

Последна редакция: пт, 03 мар 2017, 23:37 от mama_an_ji

# 704
Ако Даахан обвини Селви и за убийството на баща си, няма да е прав. Изобщо не приемам друг да носи отговорността за всички убийства и нещастия, освен Ендер. Всичко беше по негов замисъл и заповед. Всички, освен Даахан, са пионки и жертви на случайността. Единствено Даахан беше предумишлено набелязан за курбан на амбициите и желанията на Ендер. Надявам се Даахан да осъзнае този факт, когато разбере истината.

Гангстерската война хич не ми харесва като вариант от действието, но... ще я изтърпим, щом трябва. Според мен, това ще са хората на Мехмет и Текин. 

Последна редакция: пт, 03 мар 2017, 23:56 от marytza

Общи условия

Активация на акаунт