Милано - 7

• 86 284
  • 752
  •   1
Отговори
# 285
regina di cuori ако е удобно да те питам някой неща...
1. На 25 април в деня на освобождението на Италия, ще работят ли музеи, галерии... има ли някаква празнична програма, безплатни посещения в този ден...?
2. Ако решим да посетим Сирмионе с влак на Пескиера дел гарда ли трябва да слезем и от там...?
3.Резервирахме  този хотел Много ли е отдалечен от центъра на Милано, района добър ли е?
4. Как е най удобно да стигнем до Сан Сиро от Дуомо?
Благодаря bouquet

# 286
  • Milano
regina di cuori ако е удобно да те питам някой неща...
1. На 25 април в деня на освобождението на Италия, ще работят ли музеи, галерии... има ли някаква празнична програма, безплатни посещения в този ден...?
2. Ако решим да посетим Сирмионе с влак на Пескиера дел гарда ли трябва да слезем и от там...?
3.Резервирахме  този хотел Много ли е отдалечен от центъра на Милано, района добър ли е?
4. Как е най удобно да стигнем до Сан Сиро от Дуомо?
Благодаря bouquet

1. всичко би трябвало да работи от гореспоменатите.
Незнам кое по-точно те интересува (евентуално да има почивен ден вторник), проверяваш си на сайта.
Пинакотека ди Брера, Музея ''Леонардо да Винчи'', Музеите на Кастелло Сфорцеско със сигурност са отворени.

Ще има концерт пред Арката на Мира от 18ч, засега не са известни певците.

За други церемонии още не пише, би трябвало да има манифестация, тръгваща от виа Палестро.

2. идвайки от Милано слизаш на Дезенцано дел Гарда (на Пескиера слизат идващите от изток, няма смисъл да подминеш Сирмионе и после да се връщаш назад) и оттам хващаш автобус до Сирмионе - ок.20мин.

http://www.sirmione.it/informazioni/autobus-bs-vr.pdf

3. хотела има добри отзиви.

Отдалечен е...на следващата пряка вече излизаш извън града, вижда се и магистралата А4 Торино - Триесте.

От гл.т. на придвижване с метрото е бързо - би трябвало да са ок. 13-14 мин. до Дуомо.

пп. моля ви не ме карайте да харесвам тази зона, не мога. Laughing

4. Удобно за бързо или за без прекачване?

От Дуомо с червената линия (М1) до Лотто (ок.10мин), оттам смяна с лилавата линия (М5) до Сан Сиро стадио (3 спирки - ок.3мин) плюс прехода между тях и чакането да кажем ок. 25 мин.

Ако ли не трамвая н. 16 от Дуомо (на via Mazzini спира, до магазина на Бенетон) или на виа Orefici пред магазина на Bata - между 40мин и 1ч в зависимост от много неща директно пред стадиона спира.

# 287
regina di cuori благодаря Flowers Bouquet

# 288
  • Milano
Моля, tendenz.

sea.sea, комплименти на маратонците!

Ние в nedelq бяхме в Галерията за модерно изкуство, после се качихме на 39ет. на Палаццо Ломбардия, после в Брера в Пинакотеката.

За първата хич не сме чакали, за второто - около 10 мин наобед към 12ч, в Пинакотеката към 16ч около час, за да влезнем.

С тези два панаира, плюс маратона, плюс излизането на хората уикенда беше абсолютна лудница в метрото по всяко време.

Нашите приятели посетиха Музея ''Леонардо Да Винчи'', отидоха час след отварянето му, защото се замотахме със закуската Laughing и са чакали около час, за да влезнат после опашката е станала двойна.
Много им е харесало.

Този музей е винаги така уикенда, затова ако можете го посещавайте през седмицата.

Пижамка как върви ваканцията на родителите?

Мисля беше споменавала, че ще ходят някъде на сп. Gerusalemme, църквата там е много хубава.

https://www.google.it/search?q=santa+maria+di+lourdes+milano+imm … =1280&bih=694

Там отзад на виа Прокаччини правят много хубави pasticcini и торти. Laughing

Аз не съм много впечатлена от гледката на Палаццо Ломбардия.
Първо, защото не харесвам да гледам през стъкла и второ, защото основните забележителности не се виждат.

Вижда се Замъка доста отдалече, за Дуомо аз се ориентирах по формата на Торре Веласка къде да гледам, само горната част се вижда и т.н.

За Тифани, която си води бележки: Laughing

http://www.tavernadelborgoantico.it/

Любимият ми ресторант в Брера.

Много е туристическо, но е вкусно.
Който и да съм завела му е харесало.

И вчера не пропуснахме. Laughing

През седмицата (ако не са празници) от 12 до 14ч има обедно меню на по-ниски цени от нормалното и не слагат il coperto, което в противен случай е 3,50 евро на човек.

Друг път съвети за Каналите, беше страхотно както винаги и пълно в събота вечер.

Последна редакция: ср, 05 апр 2017, 00:30 от regina di cuori

# 289
  • Русе, България
regina, благодаря за въпроса, добре са моите хора. Simple Smile Вчера цял ден на крак изкарали, не искат да ползват градски транспорт, уж всичко било много близо пеш, но вечерта се оплакваха от болежки. Естествено, като не са пътували никъде, шокът е голям - и ценови, и социокултурен. Вечерта, когато пристигнаха, се обажда майка ми и се жалва, как те не знаели езика и нищо не можели да попитат и как хората им говорели разни неща, но те нищо не разбират.  smile3547 Иначе са силно впечатлени от сгради, архитектура, изкуство. Правят някаква интерпретация на сглобената от мен програма и не знам дали няма да подминат нещо "голямо", но важното е, че са се поуспокоили и се разхождат с удоволствие из Милано.
Правилно си запомнила района на настаняване. Heart Eyes Ще им пиша за църквата, виждам, че през седмицата е отворена до 19 ч., така че могат и на връщане от някъде да минат през нея.

И, за всички, които утре ще бъдат в Милано - по информация на моята домакиня ще има стачка на градския транспорт в часовете от 8:45 до 12:45, да знаете.

# 290
  • Milano
Запомних Пижамка, защото имам приятели които живеят там, освен че харесвам зоната.

Абсолютно, важното е да се чувстват добре, няма значение програми...после пак ще искат да им организираш нещо. Heart Eyes

Потвърждавам за стачката.

# 291
  • Вестерос
Реджи, златна си, записах си  Laughing Трябва да препиша списъка скоро да подр4едя , че доста разхвърлено стана.

Моите хора искат да им намеря дискотека. Четох за тази Холивууд, но не разбрах каква музика пускат и за цената за вход. Някой ходил ли е?  Crazy

Грабна ме тази GAM, ще потърся инфо. Колко беше входа?

За Музея на Леонардо доста се чудя дали да ходим.  Grinning Зависи от времето може и да го включа.

За сега програмата ми е

Скрит текст:
На обед пристигаме и ще имаме следобеда реално. (четвъртък 01.06.)
1.Дуомо и терасата
2.Галерия ВЕ
3.Ла скала
4.Пинакотека Брера. Тук четох, че в четвъртък от 18:00-22:15 може да я посетиш на цената от 2 евро,а не 10. Това актуално ли е още Simple Smile ?
5.Хапване в пицария Маruzzella  Mr. Green

Петък /02.06/
1. Замъкът Сфорца, сигурно до обед ще сме там, из градините...четох за някаква кула в парка Торе Бранка, но намерих само някакви часове за нея и не съм сигурна дали да я включвам. Може тук и в аквариума.
2.Евентуално Тайната вечеря  Mr. Green Тя ще е плаваща в зависимост за когато купя билети.
3. Базиликата Сант Амброджио
4.Колоната на Сан Лоренцо (тук трябва да видя дали на картата са близко , може да разменя местата)
5. Може тук да е Таверната

Събота /03.06/
1. Евентуално Тайната вечеря
2.Искат да ги водя на шопинг , но на по -евтините магазини.
Като цяло безцелно размотаване.Може да видим и палацо Реале отвън.
3. Навили. Тях нещо не ги откривам на картата, но ако , за да отидеш се минава покрай колоната на Сан Лоренцо тя ще е и тогава.

Нас Сан Сиро не ни вълнува и ще го пропуснем.
Може в този ден да сложа музеят на Леонардо или да го преместя в петък, ако искат да го видим.

Нещо да пропускам?  Blush
Писала съм си някаква базилика Сан Лоренцо, заслужава ли си?

# 292
  • София
Ох, да в метрото беше пълна лудница.  Crazy

Със сигурност не сме видели много неща, но евентуално другият път повече.

Много ми е тъжно като се връщам от някъде, вече съм в планове за следващи пътешествия.  Heart Eyes

# 293
  • Вестерос
Намерих за Галерията GAM

Opening Hours
Tuesday - Sunday 9:00  – 17:30  (final admission 30 minutes before closing).
Closed Monday
Closed New Year’s Day,  Christmas Day and Easter Monday.

Museum Admission
• ticket € 5.00
• discount ticket  € 3.00
Free admission every day one hour before closing  and every Tuesday from 14:00.

Ще отидем определено, на лесно място е Simple Smile

Като говорите за музея Леонардо кой от двата имате предвид?

http://www.leonardo3.net/en
http://www.museoscienza.org/english/

Последна редакция: вт, 04 апр 2017, 20:53 от Tiffany Aching

# 294
  • Русе, България
Аз лично визирам Музея на науката и технологията "Леонардо Да Винчи", който представлява (по прочетеното) интерактивен комплекс с всякакви лаборатории, зали за опити, наблюдения, пряко участие в експерименти и подобно. По-назад една потребителка, която е била с децата си там, го сравни с Музейко, но много по-голямо и по-богато. Във Валенсия съм била в нещо подобно - в Града на изкуствата и технологиите - и спомените ми са, че беше много увлекателно и много различно от традиционната ни представа за музей, независимо на каква тематика.

# 295
  • Вестерос
Да, аз не съм ходила в такова, но знам от познати ходили в полското , че било много интересно.
Според мен се говори за музея Леонардо, който е на изхода на Галерия ВЕ Simple Smile

# 296
  • Milano
Реджи, златна си, записах си  Laughing Трябва да препиша списъка скоро да подр4едя , че доста разхвърлено стана.

Моите хора искат да им намеря дискотека. Четох за тази Холивууд, но не разбрах каква музика пускат и за цената за вход. Някой ходил ли е?  Crazy

Грабна ме тази GAM, ще потърся инфо. Колко беше входа?

За Музея на Леонардо доста се чудя дали да ходим.  Grinning Зависи от времето може и да го включа.

За сега програмата ми е

Скрит текст:
На обед пристигаме и ще имаме следобеда реално. (четвъртък 01.06.)
1.Дуомо и терасата
2.Галерия ВЕ
3.Ла скала
4.Пинакотека Брера. Тук четох, че в четвъртък от 18:00-22:15 може да я посетиш на цената от 2 евро,а не 10. Това актуално ли е още Simple Smile ?
5.Хапване в пицария Маruzzella  Mr. Green

Петък /02.06/
1. Замъкът Сфорца, сигурно до обед ще сме там, из градините...четох за някаква кула в парка Торе Бранка, но намерих само някакви часове за нея и не съм сигурна дали да я включвам. Може тук и в аквариума.
2.Евентуално Тайната вечеря  Mr. Green Тя ще е плаваща в зависимост за когато купя билети.
3. Базиликата Сант Амброджио
4.Колоната на Сан Лоренцо (тук трябва да видя дали на картата са близко , може да разменя местата)
5. Може тук да е Таверната

Събота /03.06/
1. Евентуално Тайната вечеря
2.Искат да ги водя на шопинг , но на по -евтините магазини.
Като цяло безцелно размотаване.Може да видим и палацо Реале отвън.
3. Навили. Тях нещо не ги откривам на картата, но ако , за да отидеш се минава покрай колоната на Сан Лоренцо тя ще е и тогава.

Нас Сан Сиро не ни вълнува и ще го пропуснем.
Може в този ден да сложа музеят на Леонардо или да го преместя в петък, ако искат да го видим.

Нещо да пропускам?  Blush
Писала съм си някаква базилика Сан Лоренцо, заслужава ли си?

За Пинакотеката е така - 2 евро в четвъртък вечер след 18ч.

Тоест тогава разглеждаш и квартала Брера, църквата Санта Мария дел Кармине.
Ресторанта е там (Таверната)
Маруцелла може друг ден.

За Торре Бранка - смятам да ходим в неделя, после ще пусна снимки.

Там долу е дискотеката на Кавалли.

По път за Тайната вечеря е тази църква:

https://www.google.it/search?q=san+maurizio+al+monastero+maggior … =1280&bih=694

За мен всички църкви са хубави.

То е ясно, че не може да се влезне навсякъде.

Колоните на Сан Лоренцо са в посока Каналите (Navigli), там е и църквата, а после и Sant' Estorgio точно пред пл. 24 май и Порта Тичинезе.

Трябва да пресечеш отдругата страна и нагоре са Каналите - Дарсена, Навильо Павезе и Навильо Гранде.

Сант'Амброджо може да се съчетае и с ''Тайната вечеря'' и с Колоните зависи как искаш да се движиш.

За музея  - и аз имам предвид този на Науката и технологията, но ме мързеше да го пиша толкова дълго.
Laughing

За лабораториите трябва да се запишеш.
Има всякакви макети.
Има подводница ''Енрико Тоти'', но тя се заплаща отделно и е само през уикенда, както и симулиране на полет с хеликоптер (също отделно).

Бих пропуснала като за първи път.

Модният четириъгълник смятате ли да разгледате?

Магазини - колкото искаш.
По Корсо Буенос Айрес като се спуснеш надолу (спираш за хапване в Маруццелла наобед на Порта Венеция) и продължваш надолу по Корсо Венеция (много хубава архитектура на сградите) до Сан Бабила.
Оттам нагоре по Корсо Витторио Емануеле и после след Дуомо по виа Торино.

За дискотеката в друг пост, че става много дълго.

# 297
  • Вестерос
Мерси Реджи, да смятахме да отидем на четириъгълника в събота и после към каналите, тогава ще е и Колоните и базиликата. Аз тях не ги знам , може да не искат по базилики, но си ги записах  Hug

За дискотеката мислех,е в петък да отидем, защото в неделя трябва да станем рано, така че щом е до каналите може да пренаредя програмата, то има още време  bouquet Жалко, че не си в града, имаш едно кафе и джелато от мен  Blush

Ще пропуснем технологическия музей тогава, много време ще ни изяде. На мен лично ще ми е интересно , но най-добре за друг път наистина. А в този музей до Ла Скала Леонардо, видях в сайта им, че прилича на музея на Леонардо в Рим. Има направени макети по негови скици  Thinking

# 298
  • София
Скачам и аз в темата.
На 24 юни сутринта ще пристигнем с Уиз на летището в Бергамо. На 28 сутринта е полетът обратно.
Един ден ще отделим изцяло за Комо, през останалото време тепърва ще редя програмата.
На 27 юни ММ има рожден ден. Ще разгледам за подходящо заведение на първа страница.

Имам резервации за всеки един от тези 3 хотела.

IBIS MILANO CENTRO 3*/ 20124 VIA FINOCCHIARO APRILE, 2
http://www.ibis.com/gb/hotel-0933-ibis-milano-centro/index.shtml

ATAHOTEL CONTESSA JOLANDA 4*/ 20159 VIA MURAT, 21
http://www.atahotels.it/en/?gclid=Cj0KEQjwiI3HBRDv0q_qhqXZ-N4BEi … xhzXAwaAkQf8P8HAQ

LEONARDO DA VINCI 4*/ 20161 VIA SENIGALLIA 6, MILAN, 20161 [ Italy, MILAN]
https://www.hoteldavincimilano.it/en/

Ако имате впечатления, бихте ли казали кой от тях да изберем или да ги откажа и трите?
Тъй като полетът за връщане е в 9 часа сутринта, колко по-рано трябва да тръгнем за Бергамо?

Мислим да отидем до езерото Комо, там да си наемем кола или скутер, за да го обиколим цялото.
Къщата, в която е живял Пенчо Славейков, отворена ли е за посещения или само отвън се вижда?

Продължавам да чета темата и вероятно ще питам още.
Предварително се извинявам, ако задавам досадни въпроси. bouquet

# 299
  • Вестерос
Предполагам, че в 7 трябва да сте на Бергамо вече.

Общи условия

Активация на акаунт