Милано - 7

• 86 240
  • 752
  •   1
Отговори
# 270
  • Вестерос
Разбрах, че музея е на пиаца Риале, а археологическата част и тя ли  там?

# 271
Ние също скоро пътуваме, все още нямам програма, имам доста непълноти, все от липса на време, но тази седмица ще наблегна на последните детайли и ще питам.
Проблемът ми е, че още съм без билети за Тайната вечеря. По телефона не мога да се свържа и това е. В сайта за нашите дати места няма. Някакви идеи или предложения? Много ме е яд, защото следя още от началото на годината. как не се сетих още тогава да звънна по телефона #2gunfire

# 272
  • Вестерос
Къде се гледа в сайт, аз като го разглеждах не видях?

# 273
Къде се гледа в сайт, аз като го разглеждах не видях?
Ако питаш за Тайната вечеря, линкът е на първа страница. Когато влезеш в сайта кликаш на CENACOLO VINCIANO и там има активен бутон "Buy", после още веднъж и излизат по месеци.
Не зная дали обясних добре. Аз гледам версията на английски.
 В момента за април има само за 20-ти.

# 274
  • Вестерос
Мерси, сега се ориентирах, пише и за нашето посещение няма места, ама аз ще се обадя пак.

# 275
  • Варна
Здравейте. Извинявам се за питането, четох преди време, но сега не мога да намеря информацията, че има възможност за качване на кулата на  Уникреди. Някакъв трик ли имаше? Може ли някой да ми даде повече информация? И още нещо - някой ходил ли е до т.нар. Боско Вертикале? Интересно ли е? Идеята ми е да съчетая кулата и вертикалната гора, но нямам яснота все още.

# 276
Доколкото знам, в сградата на Уникредит не може да се влиза свободно.
Но може би си чела за Palazzo Lombardia.
Всяка неделя от 10 до 18 може да се качиш безплатно на 39тия етаж и оттам да се разгледа града.
Аз поне смятам да опитам след три седмици Simple Smile

Това е информацията (преведох си я с google преводача)

http://www.promozionesalute.regione.lombardia.it/cs/Satellite?c= … e=RGNWrapper&

# 277
  • ...
Ние също скоро пътуваме, все още нямам програма, имам доста непълноти, все от липса на време, но тази седмица ще наблегна на последните детайли и ще питам.
Проблемът ми е, че още съм без билети за Тайната вечеря. По телефона не мога да се свържа и това е. В сайта за нашите дати места няма. Някакви идеи или предложения? Много ме е яд, защото следя още от началото на годината. как не се сетих още тогава да звънна по телефона #2gunfire
Ние успяхме да си вземем билети за Тайната вечеря на самия ден. Отидохме в 8 на касите и ни казаха, че има места за следобеда. А до последно на сайта пишеше, че няма билети.

# 278
Здравейте, завърнахме се след три пълни дни в Милано.....
Влакчето фуникуляра Бринате струва 5.50 евро.
Корабче Комо -Варена 16.70
Моля те напиши с какво се приджижихте до Комо, с влак ли? Откъде тръгва, колко струва билета, има ли намаление за 5 човека и т.н. каквото се сетиш... Другата седмица сме там и също планираме посещение до Комо. Ще ми е полезна всякаква инф-я Simple Smile Предварително благодаря.

# 279
  • Русе, България
Antick, ако те интересува ходене до Комо, мога да ти кажа аз как го планирах за родителите ми. До Комо има регионални влакове, аз се насочих към Trenitalia. Гарата в Комо, която е близо до центъра, се казва Como Nord Lago. От Милано има няколко варианта за тръгване, при мен гарата Nord Domodossola се оказа най-близо и удобно. На самия сайт на Трениталия има планиране на пътуване - задаваш начална и крайна гара, еднопосочен или двупосочен билет, дати и ти показва какви са цените. Двупосочен билет беше 9,40 евро/човек. Пътуването е около 50-55 минути, почти на всеки час има влак. В обратна посока - от Комо към Милано - също има до доста късно вечер. За отстъпки или нещо повече, не знам.

# 280
  • София
Момичета ( и момчета, ако има такива).  Simple Smile Прибрахме се днес, толкова съм изтощена... Голямо обикаляне падна.  Simple Smile Ще ви разкажа кога, къде, какво видяхме и ще го сложа в скрит текст, а като сваля снимките от фотоапарата ще  кача някои и тук.  Simple Smile

Скрит текст:
31.03.2017г ( петък) - Полетът ни беше в 6.40. Бяхме на летището около 2 часа и 10 минути преди полета и чекирането вече беше започнало ( за 1 път ми се случва да започне толкова рано  Simple Smile  ) Полетът мина чудесно. След около час и половина, час и 40 минути кацнахме в Бергамо. Багажът дойде много бързо. Излязохме от летището и още срещу входа имаше автобус до централна гара в  Милано, който хванахме. Мисля, че от летището до гарата и обратно  пътуват 3 автобуса, всички на цена от 5 евро в едната посока. Нашият хотел беше до централна гара и се казваше NEW YORK. Замотахме се малко обаче, докато го намерим и в 10.00 вече бяхме там. Бяхме резервирали две стаи и за моя огромна изненада ни казаха, че едната стая е готова и можем да си оставим багажа там. Пооправихме се набързо и тръгнахме. Първо отидохме до Катедралата, снимахме се отпред и се наредихме пред музея на Дуомо за билети. Купихме комбиниран, но всъщност влязохме само в Катедралата и се качихме пеша до терасата. За билети и за самата катедрала чакахме около 10-15 минути, но за терасите почакахме сигурно половин час, но си заслужаваше, много е красиво. И на двете места ни проверяваха с метален детектор. После се насочихме към галерия В.Е, снимахме се и после отидохме към Ла скала. Там нямаше опашки. Имахме невероятният късмет да присъстваме на част от репетиция, за съжаление не разбрах на кое представление, но беше много хубаво. След това отидохме да си вземем билетите за " Тайната вечеря", като успяхме и да хапнем пица преди да влезем. Имаше още 2 българки, които обаче са успели да си намерят само единични билети и мъжете им чакаха отвън. Бяха много изненадани, че сме успели да купим цели 4 билета.  Grinning След " Тайната вечеря" се насочихме към маратонското село, за да могат мъжете да си вземат номерата.  След това вече безкрайно изтощени се върнахме в хотела, починахме малко и отидохме до Навили, сравнително бързо си намерихме маса в едно заведение, за да вечеряме, но имаше хора, които стояха прави и чакаха дори по половин час, за да се освободи маса.  Shocked След това отидохме да видим катедралата през нощта и се прибрахме в хотела, като бяхме удивени колко много бездомни спят в района не само на централна гара, но и около хотелите около нея.  Shocked

01.04.2017 г  ( събота) - Сутринта след закуска групата се раздели, аз и мъжът ми тръгнахме към Сан Сиро, а приятелите ни да обикалят по други забележителности, които ги интересуваха.  Simple Smile На стадиона нямаше опашки. След това тръгнахме към IL CENTRO, беше ми малко притеснено, защото не бях сигурна дали ще успеем да се оправим.  Crazy Слязохме на панаира, от там следвахме табелките, където пише, че има автобус, но никъде не беше записано за кои номера на автобусите става въпрос. Общо взето бързо намерихме спирката на автобуса - 561. Аз много се обърках какъв билет трябва да вземем, между другото и останалите хора изобщо не бяха наясно. Взехме някакви по 5 евро за отиване и връщане до панаира. Дали тези трябваше - не разбрах... Шофьорът каза, че можем да се качим с тях,в крайна сметка на връщане пак бяхме с тях, не знам дали бяхме редовни.  Rolling Eyes Автобусът спира и се хваща на обратно от една и съща спирка! Може би това също ще е полезно. Разочарована съм от информационният пункт в мола, объркаха ни и ни казаха, че можем да хванем до Милано и друг автобус, като казаха, че ще дойде след 15 минути, но такъв не се и появи, но както и да е. Направи ми впечатление, че наистина по пътя хората даваха сигнал с ръце, че искат да се качат.  Rolling Eyes
След като се прибрахме, починахме в хотела и вечерта отидохме до двореца Сфорца да го видим вечерта, беше много красиво, вечеряхме в района и се прибрахме.

02.04.2017 г ( неделя) - Момчетата тръгнаха към маратона, а аз и другото момиче тръгнахме към Сфорца и парка до него, беше много спокойно, сутринта почти нямаше хора.  Heart Eyes Разгледахме аквариума, а после и музеите в двореца. Нямаше опашки. След това отидохме до финала на маратона. Мъжът ми е 175 от 5302 финиширали.   Heart Eyes, а пък нашият приятел е 37.  Grinning После се прибрахме, починахме, разходим се в гарата, напазарувахме, след това разгледахме района около спирката Гарибалди, след това пак отидохме до Ла скала, хапнахме сладолед там и се върнахме на гарата, където вечеряхме.

03.04.2017 г ( понеделник) полетът ни беше от 8.20, хванахме автобус в 4.55 от централна гара, след около 45, 50 минути пристигнахме и чекирането пак беше започнало ( отново останах приятно изненадана)  Simple Smile Направихме последни покупки и си хванахме самолета за България.

Изводи : - Ако компанията е изцяло женска не бих препоръчала района около гарата, не сме имали проблеми, но ми беше притеснително с толкова много чернокожи бездомни наоколо.  Rolling Eyes
  - Имахме малко проблеми със закупуването на билетите за градски транспорт.  Crazy Някои машини не вземаха банкноти, тези които вземаха пише, че приемат всякакви, но нито веднъж не ни прие банкноти по-големи от 10 евро, може би е добре да го имате предвид.   Peace

Това е от мен, много е дълго, ще с радвам, ако поне на някого му е било интересно или полезно. Само не можах да запомня заведенията, в които се хранихме, ама. ..  Mr. Green

# 281
  • Вестерос
Страхотно  Hug За Тайната по телефона ли запазвахте?

За аквариума колко беше билета? А за музеите и Сфорца един ли е билета?

Не разбрах комбинирания билет са терасата и вътре катедралата ли беше , който си купила? И колко евро 12 май се спомена  Blush

Браво на мъжете  bouquet bouquet

# 282
  • София
За " Тайната вечеря" ги купихме през сайта, но влизах и следях всеки ден.  Simple Smile Успяхме да ги вземем на 02.02, т.е около 2 месеца преди посещението. Simple Smile

1-та неделя от месеца аквариумът и музеите в Сфорца са безплатни, ( а и доста други музеи) иначе входът на аквариума е 5 евро, но както каза и regina e малък, не може да се сравнява с тези в Монако или Барселона например.  Simple Smile

Билетът беше за катедралата, за терасата, за музеят Дуомо и още някакъв музей май, забравих.  Blush Важи 72 часа, така че може да посещаваш обектите и в отделни дни, ама не ни стигна времето за всичко. Simple Smile Иначе входът за катедралата и входът за терасата са на различни места.  Peace

Мерси.  Hug

# 283
  • Вестерос
Мерсаж. Тъй като не сме ходили в Барселона или Монако ще посетим аквариума. Аз много харесвам аквариуми, в  Тулча ми хареса, въпреки че беше нюню.

# 284
Преди малко на сайта имаше 6 билета за утре за Тайната вечеря. Докато вляза в темата да споделя и станаха 24 вече.
Така че проверявайте редовно, обикновено вечерта се появяват доста билети за следващия ден.

Общи условия

Активация на акаунт