Милано - 7

• 86 185
  • 752
  •   1
Отговори
# 315
  • Вестерос
Аа ясно, мерси  Hug

# 316
  • Русе, България
Pyjamka, много се радвам за родителите ти!
Ще им хареса и скоро ще те молят пак да им организираш следващото пътуване Simple Smile

Бих искала да те попитам дали се е наложило да показват копие на твоята лична карта за билетите за Тайната вечеря, понеже имам същия проблем.
Не, в интерес на истината, аз дори не им бях дала на разположение такова, но никой нищо не им е искал. Без проблем са заменили разпечатките за билети.  Peace

# 317
Благодаря много  bouquet

# 318
  • Milano
Добре, че свърши този панаир - голяма лудница беше.

Пижамка, твоите родители с Раянеър ли летяха?

Те можеха пеша да отидат пред панаира (Фиерамиланосити) и оттам да си хванат шатъла за Малпенса, вместо да се качват на метрото.

Малката вчера не искаше да става и като отидохме на Дуомо да вземем клончета от маслиново дърво за Domenica delle Palme в 10.30ч и опашката за влизане беше до средата на площада.
Същата беше и за онези с билетите.
Ние обаче минахме за 35 мин.

За мен много по-хубав изглед, отколкото от Палаццо Ломбардия, въпреки че пак не е на открито.

Тифани, назад си с материала. hahaha
Няма само една ''Pietà''.
Pietà Rondanini я докараха в Кастелло Сфорцеско, като започна Експо преди 2г.

И за домашно...защо Пижамка е пуснала тази снимка с бика и какво означава? Laughing

пп. обичам да се майтапя.

Последна редакция: вт, 11 апр 2017, 12:15 от regina di cuori

# 319
  • Русе, България
regina, развесели ме с последното.  Laughing Загадката е интересна и гарантирано в последните две теми дума не е обелвано за това, аз лично го засякох като инфо буквално, когато нашите бяха вече там, и дадох стрикни указания по месинджър.  bowuu

За полета - с Раян бяха, да - от и до Букурещ. Варианта с шатъл от/до изложението го видях, но умишлено не ги просветлих, че сигурно още по-объркано щеше да им се види. Доколкото аз прочетох, трябва изрично да кажеш на шофьора, че искаш да слезеш на Фиерамиланосити.
Скрит текст:
Да не навлизам в подробности, но ето само два примера за транспортните им неволи. В деня на отпътуване стигат на Милано Чентрале и виждат много автобуси, които са в посока Малпенса. Обаче татко ми се заинатява - "не, ще чакаме Теравижън" - и откарали повече от половин час, докато дойде заветният. Пристигайки на летището, пак баща ми настоява, че трябва да се наредят на гишето за чекиране на багаж, въпреки че са само с ръчен. Майка ми му казала: "Ела, че опашката за рентгена е голяма, ще има да чакаме там", а той: "Не, тука на екрана пише Букурещ, ей тези румънки са за същия полет, тук ще стоим". Пошегувах се, че вече ще ги пращам само на ваканции 55+.  Hug

# 320
И освен онази единствената и неповторима Пиета в Рим и тази, която показахте в Милано има и в музея на
Дуомо във Фиренце, която скоро ще видя, надявам се.Както и много други от различни автори. Grinning
Скрит текст:
А за който се вълнува от живота и творчеството на Микеланджело, горещо препоръчвам книгата "Страдание и възторг" на Ървинг Стоун, обявена за най-достоверната биография на Микеланджело. Чела съм я преди много години и сега си я припомням.

Последна редакция: пн, 10 апр 2017, 13:42 от Lady Vengeance

# 321
  • Milano
Да, Лейди, той има 4 - последната е в Galleria dell'Accademia във Флореция (Pietà di Palestrina).

пп. сложете й по едно ударение накрая. Simple Smile

Този месец ли отиваш там?

Пижамка, от Ц.гара към Малпенса винаги спира на Фиера, от летището към Милано спира там, ако има желаещи и го заявят.

Това за Малпенсашатъл.

За другите две незнам.
Тази, която баща ти е чакал изобщо не я номинирам аз в темата. Mr. Green

За другото, нормално е ако не си пътувал така да си мислиш.

Тези, които смятат да ходят или имат билети за Дуомо тази седмица, нали си следите за промени в часовете на отваряне и затваряне?
Да не се разхождате напразно, заради Великденските ритуали.

Flutter Heart Eyes bowuu
,Много е джиджан,Реджи!

Абсолютно.
И отвътре е жесток.

Надявам се точно този вариант да ми се падне и на мен. Heart Eyes

В събота нали си знаеш....? Hug

# 322
regina тази не я знаех. Hug
Другият месец ще бъда.

# 323
  • Вестерос
Добре, че свърши този панаир - голяма лудница беше.

Пижамка, твоите родители с Раянеър ли летяха?

Те можеха пеша да отидат пред панаира (Фиерамиланосити) и оттам да си хванат шатъла за Малпенса, вместо да се качват на метрото.

Малката вчера не искаше да става и като отидохме на Дуомо да вземем клончета от маслиново дърво за Domenica delle Palme в 10.30ч и опашката за влизане беше до средата на площада.
Същата беше и за онези с билетите.
Ние обаче минахме за 35 мин.

После я заведох на Торре Бранка:

https://photos.google.com/share/AF1QipMWw8ivj_kIUPpMFk_UVtc2mwYJ … tTnZsdmlCWVRzcjV3

За мен много по-хубав изглед, отколкото от Палаццо Ломбардия, въпреки че пак не е на открито.

Тифани, назад си с материала. hahaha
Няма само една ''Pietà''.
Pietà Rondanini я докараха в Кастелло Сфорцеско, като започна Експо преди 2г.

И за домашно...защо Пижамка е пуснала тази снимка с бика и какво означава? Laughing

пп. обичам да се майтапя.
Joy Назад съм да хаха Сега няма да спя докато не намеря за бика  Laughing

Колко беше билета за тази кула?

# 324
  • Варна и...духом на Босфора
 HugРеджи,остава ли тоз пусти никакъв час? Почти сигурно ще съм на работа,но да видим..
Да се падне,закъде,към Чичо Тръмп ли? Crazy

# 325
Regina, защо не препоръчваш теравижън за трансфер от Малпенца, аз към тях се бях насочила за покупка през интернет?

# 326
  • Milano
HugРеджи,остава ли тоз пусти никакъв час? Почти сигурно ще съм на работа,но да видим..
Да се падне,закъде,към Чичо Тръмп ли? Crazy

Остава, да...китайския час.

Yesssss!!!  newsm76

Назад съм да хаха Сега няма да спя докато не намеря за бика  Laughing

Колко беше билета за тази кула?

Има го на снимките.

Regina, защо не препоръчваш теравижън за трансфер от Малпенца, аз към тях се бях насочила за покупка през интернет?

Въпрос на принципи и несимпатии.

Момичетата, които четат римската тема знаят...не им харесвам мизериите, които правят в Лондон, некоректността към клиентите и т.н.

Макар в Милано да не съм чела за някакви проблеми няма да се кача никога на техен автобус.

Освен това съм доволна от другите.
Първата я ползвам над 20г.

Последна редакция: вт, 11 апр 2017, 12:16 от regina di cuori

# 327
  • Вестерос
Пропуснала съм линка, че бях от телефона  Hug bouquet Мерсаж за снимките!

Страхотни са! Ще идем 100%. Нямам търпение вече. Онзи ден сънувах, че съм на пиаца Дуомо  Grinning

# 328
  • София
Здравейте, днес се прибрахме от Милано след три изключителни дни. Времето беше супер, аз лично умрях от жега. Успяхме да видим всичко, което бяхме планували, даже в събота преди да тръгнем имаше билети за Тайната вечеря и успях да се регистрирам преди да се разграбят. Приятелката, с която бях, беше гледала предаване по травъл ченъл за Милано и ме заведе до една църква, за която май не съм чела тук. Santa Maria alla Fontana. В двора й има олтар и под него извира вода, казват лековита. Има чашки и трябва да си налееш по малко от всичките чучури, към 10 са. Имаше и малки шишенца с иконки и можеш да си вземеш за вкъщи. Много бях впечатлена от тази църква. Е, докато не влязох в Дуомо. За там нямам думи. Взехме си пас за 72ч. и всеки ден влизахме. Сутрин и следобед няма опашки, обаче заради Великден и службите повечето туристи, на които им личи, че са, ги отпращат към другия вход и не ги пускат през безплатния. И трите дни така.
В понеделник ходихме и до Il Centro, та големи драми там с транспорта. Оказа се, че с билетите които имаме не можем да излезем от метрото на Ро Фиера и да си вземем за средна зона оттам, та се връщахме две спирки, излязохме, купихме билети по 1,60 евро, слязохме на панаира и се оказа, че пък с билета за 10 пътувания можем да се качим на автобуса за Арезе. Аз си валидирах билета от 1,60 за средна зона, важи 60мин, а приятелките ми си валидираха карнетите за 10 пътувания. И на трите ни светна зелено и ни отчете пътуване отзад. Тук бях чела за билети по 3,10 евро, има ги описани на автоматите, обаче не ти дава да избереш такива. Справихме се ние, ама мира не ми дава да знам къде и как точно да си купя билет за  Арезе и да съм редовна. Laughing
Иначе за транспорт ползвахме само метро. Хотелът ни беше далеч от центъра, чак на Рогоредо, обаче на метростанция и много удобен. Закуската беше върха, аз досега в хотел  не съм пила истинско кафе. Все е от автомати, а това беше супер, машината го мели пред теб. Точно до него има типичен ресторант, хапнахме всички задължителни неща за първо ходене.
Прекрасен, чист и красив град! На всички, на които им предстои пътуване пожелавам само положителните емоции, които аз преживях!

# 329
  • София
MissMarina а на връщане от il centro имахте ли билети и какви. И аз не успях да разбера какъв билет точно ни трябва за отиване и връщане. Crazy
В нашия хотел освен кафето на шведската маса,можеше да си поръчаш от бара без заплащане. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт