Милано - 7

• 86 009
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
Имам нужда от малко помощ относно влаковете до Верона.Виждам, че има няколко различни компании пътуващи до там и на различни цени.Тук някой беше писал за регионален влак ,който пътува на всеки час и цената му е постоянна и на място и онлайн 12.70 евро.Как да се ориентирам, кой точно е този влак и от къде тръгва?

# 586
  • Бургас
На първата страница видях за Милано-кард, влязох в линка, но нещо не мога да се ориентирам какво включва. Може ли някой, който си е купил такава карта да разкаже какви са предимствата? Има ли безплатен достъп до музеи или с нея се получават само отстъпки от входните такси? Струва ли си изобщо?

# 587
  • София
Ние имахме Милано кард. Включва карти за градския транспорт, безплатен достъп в няколко музея  (http://www.milanocard.it/en_old/project/museums-milanocard) и забележителности (на сайта пише, че дневно има 2-4 фрии пас-а, а останалите са с намаление, но поне на нас не са ни правили проверки и проблеми, а ни пускаха без да плащаме), намаление за Museum card Milan - за 10 вместо за 12 евро (тя включва http://www.milanocard.it/en_old/project/8-civic-museums-visitabl … urist-museum-card), 30% намаление и на скоростните влакове до други градове в Италия... има и още някакви неща, които включва, но ние не сме се възползвали от тях. Доволна съм от покупката на картите.

# 588
  • Вестерос
Свързах се най-сетне по телефона и няма места до 7 юни за тайната вечеря  Cry

# 589
Здравейте, ако успея да се свържа по телефона за билети за Тайната вечеря, всъщност така ще ги резервирам само, нали?  И какво е необходимо за тази резервация, тоест какви данни? Кога се плащат?
Благодаря

# 590
  • Вестерос
Днес казаха , че до 7.06 е фул. Сигурно диктуваш данните от картата си, името, мейла си, може би и нещо от лк.

# 591
  • след Околовръстното
Hug Heart Eyes bowuu
20-ти май е!!
Страсти,червен ластик,
Пускай радиото!
Байландо,Байландо,Кара миа Реджина!

Ластик няма!
Ми амор бил болен!
Тениската му покрива педя и половина под кръста, както и да се надигне или клекне, не я ли запретне нагоре - ластик няма!
По едно време я запретна, с червен ластик е, отдъхнах си!
Вече мога да спя!
Да, ама не!
Скочи ми в ръцете в един момент.
Потен, болен и хлъзгав!
И улензен до ушите!
Отново няма да се спи!!!!

# 592
Ние се завърнахме (за жалост  Laughing ). Изкарахме незабравимо, Милано много ни хареса, Лаго ди Комо също! Чак не мога да повярвам, че имаше хора, които ми казаха "Какво ще правите в Милано, там няма какво да видите"... На тях ще кажа, че спокойно можехме да оплътним още два дни, които обаче ще останат за следващия път (определено ще се върнем).

Ще се опитам да опиша пътуването ни колкото може по-стегнато и се надявам да не стане досадно  Blush Надявам се моят разказ да отговори на нечии въпроси така, както аз оформих своята програма от вашите безценни съвети  bouquet

Ден 1 - пристигане на Малпенса сутринта. Хванахме автобус на Autostradale до Милано (8 евро на човек). След тръгване спряхме за малко на Т2 и след това направо на Milano Centrale. От там с метрото по жълтата М3 до спирка Missori. Не сме плащали билетче за куфара, за разлика от нашето метро... Апартаментът, който си бяхме резервирали от airbnb, беше на страхотно място (Via Torino 73), което е само на 7-8 минути пеша от Дуомо (ако някой иска може да ми пише на лично за повече инфо). Много сме доволни! Освен това чекирането беше след 15ч., а ние отидохме в 10 и нещо, за да си оставим само багажа и всичко вече беше готово. Това повлия много добре на плановете ни и след кратка почивка директно се отправихме към Дуомото. Катедралата много ни впечатли! Изглеждаше по-голяма от това, което си представях, наистина много внушителна! След пауза за снимки и обикаляне от всички страни решихме да хапнем в Spontini- верига пицарии, които позната много ми похвали. Намира се в уличката до Дуомо, от страната на магазин Rinascente. Те са (противно на оригиналните италиански пици) дебели и преливащи от доматен сос и моцарела  Laughing Но много ни харесаха, особено за гладни хора, бързащи да видят всичко  Grinning След бързия обяд разгледахме галерията Vittorio Emanuele и разбира се не пропуснахме да се завъртим на знаете кое място  Laughing После отидохме до La Scalla, за да проверим дали има репетиции, тъй като много държахме да видим операта, а не само музея (цена на билета 7 евро). Служителят ни обясни, че трябва да дойдем между 16 и 17 часа. Не съм сигурна дали беше само в този ден или по принцип. Използвахме времето до 16ч. за да си купим билети за покрива на Катедралата. Купихме билети отстрани до Катедралата откъм Palazzo Reale, отне ни около 40-50 минути (цена на билета за изкачване пеша 9 евро). Имаше ужасно много хора, които чакаха (преди нашия номер имаше около 70 човека). След дългото чакане най-после се отправихме към La Scalla. Операта много ни впечатли, наистина дори за хора, които не са запалени е задължително да я видят, страхотно усещане! Музеят също много ни хареса, на горния етаж имаше презентации, може да слушаш различни арии на слушалки и да си пускаш каквото ти харесва, има и специално място за снимка, на която може да се вживее човек като диригент  Laughing След La Scalla се изкачихме до покрива на Дуомото. Ето там вече краката започнаха да отказват хаха, имах чувството, че стълбите нямат край  Simple Smile Гледката отгоре ни хареса. След изморителното изкачване и слизане решихме да си вземем сладолед от Cioccolati Italiani (точно до Spontini), също препоръчан от моята позната. И там чакане около половин час, което доколкото разбрах е дори малко за обичайните опашки. Но определено си заслужаваше! Като човек, който не е много по сладоледа смело мога да кажа, че в момента си мечтая за един такъв  Laughing От там, със сладолед в ръка, тръгнахме по Corso Vittorio Emanuele (много приятна разходка + street програмите, които оцелихме). От там по Corso Venezia, Via della Spiga, Via Manzoni и Monte Napoleone (модния квадрат) и с последни сили до апартамента.

Останалото ще сложа в скрит текст, защото не съм сигурна колко от вас ще ме изтърпят  Grinning

Скрит текст:
Ден 2 - Апартаментът ни беше много близо до колоните и базиликата San Lorenzo и това беше първата ни спирка сутринта. След това тръгнахме по Via Orefici и Via Dante, за да стигнем до Сфорцеско.
 Минахме да видим и това http://www.atlasobscura.com/places/love  Laughing по път за замъка. След това разходка около Сфорцеско и пикник в Семпионе. Всичко беше супер, паркът ни подейства много освежително и успокояващо, до момента в който за по-малко от 5 секунди и без да разберем, някой не открадна дамската чанта на майка ми, в която (незнайно как, но слава Богу) имаше само един несесер с козметика и кутия от очила. Сметнахме това за късмет, тъй като в другата чанта, която не бяха взели,
 бяха всички важни неща... Само като си помисля, че можеше да се провали цялото пътуване с ходене по мъките, вадене на пасавани и т.н. не знам какво ми става. Както и да е, подминахме случката с благодарности към късмета си и отидохме да се разходим в Брера. Много ни хареса, видяхме и Пинакотеката, но само отвън, не сме влизали. Ядохме макарони в Amorino и тръгнахме отново през парка за Santa Maria della Grazie, където имахме билети за Тайната вечеря (купени по телефона в началото на март). След всички карти и маршрути лесно се ориентирахме как да стигнем до църквата и бяхме там навреме. За картината мога да кажа само едно- неописуема! Представях и я доста по-малка и по снимките,
 които предварително бях виждала изобщо не си личеше колко е огромна. Стоях пред нея може би около 7-8 минути преди да осъзная, че дори не се сещам да я снимам, толкова ме грабна. Не съм човек, който разбира от техники и стилове на рисуване, но енергията в помещението няма как да не те накара да забиеш очи в картината  Shocked От там, супер доволни и щастливи, решихме да минем напряко по непознати улици и стигнахме до апартамента (и ние не знаем как хаха). След кратка почивка хванахме метрото от Дуомо до Cadorna, a от там по зелената М2 до Porta Genova, за да се разходим по каналите.
 Там също много ни хареса, особено на смрачаване, с всички хора и заведения. Хапнахме в едно от тях,
 което така и не разбрах как се казва, поради причината, че всички са едно до друго  Grinning Пихме просекко,
 разходихме се още малко и с последни сили пак на метрото и в апартамента.

Ден 3 - Бяхме го отделили за езерото Комо. Отидохме с метрото до Centrale и си купихме билети за влака до Варена за 10.20ч. (цена на билета 6.70 евро). Малко се омотахме докато разберем, че на таблата търсим не Варена, а Тирано. Незнайно защо машинките не искаха да ни валидират билетите и се наложи една от служителките, които стоят на влизане към пероните, да го направи. Пътуването беше много приятно, Варена много ни хареса. Разходихме се до Вила Монастеро, която е към края на градчето и влязохме да разгледаме градините (цена на билета 5 евро). Станаха страхотни снимки, прекрасна гледка  Heart Eyes След това се върнахме към мястото, от което тръгва ферито за Беладжио (купихме си билети още в началото на разходката из Варена, цена 4.60 евро). За по-малко от 20 минути бяхме в Беладжио, където също се разходихме и хапнахме. Много ни хареса! От там си купихме билети за катамарана, но по-дългото пътуване (2 часа, спира в много от градовете по брега, цена на билета 10.40 евро). Решихме, че ще ни дойде добре да попътуваме повече, за да си починем и в същото време да се наслаждаваме на гледката. Честно казано можех да се возя още толкова, ужасно много ми хареса езерото! Слязохме в Комо и след кратка разходка хванахме влака към Милано от Como Nord Lago (цена на билета 4.80 евро). Мислехме, че ще пътуваме около 30 минути, но се оказа някакъв бавен, който спира на много места. След хапване постояхме на площада пред Дуомото, за да се полюбуваме на нощните светлини за последно.

Ден 4 - Станахме много рано, защото малко се бях наплашила от споделените разкази тук, че много време са се лутали хора по летището и не са намирали гишетата на Ryanair. В 7.30 бяхме на Centrale, в 8 хванахме автобус за летището и в 9 бяхме там. Отне ни по-малко от 10 минути да намерим гишетата на Ryanair и имахме доста време за чакане, което оплътнихме с кафе и последни покупки на летището. После си чекирахме багажа първи и се отправихме към гейта. Всичко беше точно и без проблеми, не сме се лутали и за секунда.

Като обобщение за програмата ни мога да кажа това:
Ден 1- Duomo, Galleria Vittorio Emanuele, La Scalla, модният квадрат
Ден 2- Castello Sforzesco, Sempione, Brera, Santa Maria della Grazie, Navigli Grande
Ден 3- Варена, Беладжио, Комо

Леле, доста съм се разляла.... Надявам се, че има някой стигнал до края... В няколко изречения- всичко беше страхотно, времето- горещо (в резултат на което масово изгоряхме на ръкави  Laughing ), видяхме много за времето, с което разполагахме и мисля, че взехме максимума. Не успяхме само да се качим на фуникуляра в Комо и да влезем в Катедралата, заради безумната опашка в деня, в който имахме възможност, но решихме,
 че тези неща ще останат за следващия път + музеят на Леонардо и гробищния парк. Милано определено заслужава внимание и минимум няколко дни за хората, които искат да видят нещо повече от символа му-
 Дуомото  Heart Eyes
Специални благодарности на всички, писали в предните теми и на regina, която едва ли е стигнала до края  Grinning ( за теб - https://www.youtube.com/watch?v=EUrUfJW1JGk )

# 593
  • Русе, България
ina, благодаря за хубавия разказ, успях мислено да се пренеса в Милано (а се надявам някога и телом да съм там!). Съжалявам за неприятното преживяване с кражбата и е истинско щастие, че документи и пари са останали непокътнати. Пожелавам ви следващия път да видите всички набелязани места и да имате само положителни емоции!

# 594
  • На топло в неговото сърце.
Ние се завърнахме (за жалост  Laughing ). Изкарахме незабравимо, Милано много ни хареса, Лаго ди Комо също! Чак не мога да повярвам, че имаше хора, които ми казаха "Какво ще правите в Милано, там няма какво да видите"... На тях ще кажа, че спокойно можехме да оплътним още два дни, които обаче ще останат за следващия път (определено ще се върнем).

Ще се опитам да опиша пътуването ни колкото може по-стегнато и се надявам да не стане досадно  Blush Надявам се моят разказ да отговори на нечии въпроси така, както аз оформих своята програма от вашите безценни съвети  bouquet

Ден 1 - пристигане на Малпенса сутринта. Хванахме автобус на Autostradale до Милано (8 евро на човек). След тръгване спряхме за малко на Т2 и след това направо на Milano Centrale. От там с метрото по жълтата М3 до спирка Missori. Не сме плащали билетче за куфара, за разлика от нашето метро... Апартаментът, който си бяхме резервирали от airbnb, беше на страхотно място (Via Torino 73), което е само на 7-8 минути пеша от Дуомо (ако някой иска може да ми пише на лично за повече инфо). Много сме доволни! Освен това чекирането беше след 15ч., а ние отидохме в 10 и нещо, за да си оставим само багажа и всичко вече беше готово. Това повлия много добре на плановете ни и след кратка почивка директно се отправихме към Дуомото. Катедралата много ни впечатли! Изглеждаше по-голяма от това, което си представях, наистина много внушителна! След пауза за снимки и обикаляне от всички страни решихме да хапнем в Spontini- верига пицарии, които позната много ми похвали. Намира се в уличката до Дуомо, от страната на магазин Rinascente. Те са (противно на оригиналните италиански пици) дебели и преливащи от доматен сос и моцарела  Laughing Но много ни харесаха, особено за гладни хора, бързащи да видят всичко  Grinning След бързия обяд разгледахме галерията Vittorio Emanuele и разбира се не пропуснахме да се завъртим на знаете кое място  Laughing После отидохме до La Scalla, за да проверим дали има репетиции, тъй като много държахме да видим операта, а не само музея (цена на билета 7 евро). Служителят ни обясни, че трябва да дойдем между 16 и 17 часа. Не съм сигурна дали беше само в този ден или по принцип. Използвахме времето до 16ч. за да си купим билети за покрива на Катедралата. Купихме билети отстрани до Катедралата откъм Palazzo Reale, отне ни около 40-50 минути (цена на билета за изкачване пеша 9 евро). Имаше ужасно много хора, които чакаха (преди нашия номер имаше около 70 човека). След дългото чакане най-после се отправихме към La Scalla. Операта много ни впечатли, наистина дори за хора, които не са запалени е задължително да я видят, страхотно усещане! Музеят също много ни хареса, на горния етаж имаше презентации, може да слушаш различни арии на слушалки и да си пускаш каквото ти харесва, има и специално място за снимка, на която може да се вживее човек като диригент  Laughing След La Scalla се изкачихме до покрива на Дуомото. Ето там вече краката започнаха да отказват хаха, имах чувството, че стълбите нямат край  Simple Smile Гледката отгоре ни хареса. След изморителното изкачване и слизане решихме да си вземем сладолед от Cioccolati Italiani (точно до Spontini), също препоръчан от моята позната. И там чакане около половин час, което доколкото разбрах е дори малко за обичайните опашки. Но определено си заслужаваше! Като човек, който не е много по сладоледа смело мога да кажа, че в момента си мечтая за един такъв  Laughing От там, със сладолед в ръка, тръгнахме по Corso Vittorio Emanuele (много приятна разходка + street програмите, които оцелихме). От там по Corso Venezia, Via della Spiga, Via Manzoni и Monte Napoleone (модния квадрат) и с последни сили до апартамента.

Останалото ще сложа в скрит текст, защото не съм сигурна колко от вас ще ме изтърпят  Grinning

Скрит текст:
Ден 2 - Апартаментът ни беше много близо до колоните и базиликата San Lorenzo и това беше първата ни спирка сутринта. След това тръгнахме по Via Orefici и Via Dante, за да стигнем до Сфорцеско.
 Минахме да видим и това http://www.atlasobscura.com/places/love  Laughing по път за замъка. След това разходка около Сфорцеско и пикник в Семпионе. Всичко беше супер, паркът ни подейства много освежително и успокояващо, до момента в който за по-малко от 5 секунди и без да разберем, някой не открадна дамската чанта на майка ми, в която (незнайно как, но слава Богу) имаше само един несесер с козметика и кутия от очила. Сметнахме това за късмет, тъй като в другата чанта, която не бяха взели,
 бяха всички важни неща... Само като си помисля, че можеше да се провали цялото пътуване с ходене по мъките, вадене на пасавани и т.н. не знам какво ми става. Както и да е, подминахме случката с благодарности към късмета си и отидохме да се разходим в Брера. Много ни хареса, видяхме и Пинакотеката, но само отвън, не сме влизали. Ядохме макарони в Amorino и тръгнахме отново през парка за Santa Maria della Grazie, където имахме билети за Тайната вечеря (купени по телефона в началото на март). След всички карти и маршрути лесно се ориентирахме как да стигнем до църквата и бяхме там навреме. За картината мога да кажа само едно- неописуема! Представях и я доста по-малка и по снимките,
 които предварително бях виждала изобщо не си личеше колко е огромна. Стоях пред нея може би около 7-8 минути преди да осъзная, че дори не се сещам да я снимам, толкова ме грабна. Не съм човек, който разбира от техники и стилове на рисуване, но енергията в помещението няма как да не те накара да забиеш очи в картината  Shocked От там, супер доволни и щастливи, решихме да минем напряко по непознати улици и стигнахме до апартамента (и ние не знаем как хаха). След кратка почивка хванахме метрото от Дуомо до Cadorna, a от там по зелената М2 до Porta Genova, за да се разходим по каналите.
 Там също много ни хареса, особено на смрачаване, с всички хора и заведения. Хапнахме в едно от тях,
 което така и не разбрах как се казва, поради причината, че всички са едно до друго  Grinning Пихме просекко,
 разходихме се още малко и с последни сили пак на метрото и в апартамента.

Ден 3 - Бяхме го отделили за езерото Комо. Отидохме с метрото до Centrale и си купихме билети за влака до Варена за 10.20ч. (цена на билета 6.70 евро). Малко се омотахме докато разберем, че на таблата търсим не Варена, а Тирано. Незнайно защо машинките не искаха да ни валидират билетите и се наложи една от служителките, които стоят на влизане към пероните, да го направи. Пътуването беше много приятно, Варена много ни хареса. Разходихме се до Вила Монастеро, която е към края на градчето и влязохме да разгледаме градините (цена на билета 5 евро). Станаха страхотни снимки, прекрасна гледка  Heart Eyes След това се върнахме към мястото, от което тръгва ферито за Беладжио (купихме си билети още в началото на разходката из Варена, цена 4.60 евро). За по-малко от 20 минути бяхме в Беладжио, където също се разходихме и хапнахме. Много ни хареса! От там си купихме билети за катамарана, но по-дългото пътуване (2 часа, спира в много от градовете по брега, цена на билета 10.40 евро). Решихме, че ще ни дойде добре да попътуваме повече, за да си починем и в същото време да се наслаждаваме на гледката. Честно казано можех да се возя още толкова, ужасно много ми хареса езерото! Слязохме в Комо и след кратка разходка хванахме влака към Милано от Como Nord Lago (цена на билета 4.80 евро). Мислехме, че ще пътуваме около 30 минути, но се оказа някакъв бавен, който спира на много места. След хапване постояхме на площада пред Дуомото, за да се полюбуваме на нощните светлини за последно.

Ден 4 - Станахме много рано, защото малко се бях наплашила от споделените разкази тук, че много време са се лутали хора по летището и не са намирали гишетата на Ryanair. В 7.30 бяхме на Centrale, в 8 хванахме автобус за летището и в 9 бяхме там. Отне ни по-малко от 10 минути да намерим гишетата на Ryanair и имахме доста време за чакане, което оплътнихме с кафе и последни покупки на летището. После си чекирахме багажа първи и се отправихме към гейта. Всичко беше точно и без проблеми, не сме се лутали и за секунда.

Като обобщение за програмата ни мога да кажа това:
Ден 1- Duomo, Galleria Vittorio Emanuele, La Scalla, модният квадрат
Ден 2- Castello Sforzesco, Sempione, Brera, Santa Maria della Grazie, Navigli Grande
Ден 3- Варена, Беладжио, Комо

Леле, доста съм се разляла.... Надявам се, че има някой стигнал до края... В няколко изречения- всичко беше страхотно, времето- горещо (в резултат на което масово изгоряхме на ръкави  Laughing ), видяхме много за времето, с което разполагахме и мисля, че взехме максимума. Не успяхме само да се качим на фуникуляра в Комо и да влезем в Катедралата, заради безумната опашка в деня, в който имахме възможност, но решихме,
 че тези неща ще останат за следващия път + музеят на Леонардо и гробищния парк. Милано определено заслужава внимание и минимум няколко дни за хората, които искат да видят нещо повече от символа му-
 Дуомото  Heart Eyes
Специални благодарности на всички, писали в предните теми и на regina, която едва ли е стигнала до края  Grinning ( за теб - https://www.youtube.com/watch?v=EUrUfJW1JGk )

Много хубаво звучи всичко,аз те изчетох до самия край ние ще пътуваме в края на Август и започвам да се подготвям с въпросите си.По назад в темата питах ,но никой не ми отговори.Ти отговори на няколко от тях с изчерпателния си разказ.Благодаря ти.

# 595
  • Milano
ina__, направих изключение, Laughing всичко прочетох, то най-хубавото е накрая. Laughing Heart Eyes

Много хубав разказ, благодаря че сподели.

Не съм чела назад, нямам и време.

Страхотен поздрав, много много благодаря!

Последна редакция: ср, 24 май 2017, 16:14 от regina di cuori

# 596
  • София
И аз много бих искала един ден да отида до Ню Йорк дано стане.  Praynig

Аз винаги чета разказите, много са ми интересни.  Laughing

# 597
  • Вестерос
Страхотен разказ!

Реджи, приятно изкарване!

Аз много се вълнувам, другата седмица заминаваме  Crazy

# 598
  • София
Приятно изкарване Тиф и Реджина, аз другата седмица съм към Лондон.  photo

# 599
Запазих полети до Милано за края на юли . Още сме в чуденка дали всичките 5 нощувки да сме в града или да спим и другаде. Приемам всякакви идеи за комбинации Милано + друго място за нощувка. 1-2 дни ще пообиколим и града, но със сигурност ще тидем и до някое от езерата и някое малко градче наоколо.

Общи условия

Активация на акаунт