За какво си мислите постоянно напоследък?

• 1 385 204
  • 25 039
  •   1
Отговори
# 24 045
Няма оправдание Горсов този път, откраднал е и семейни ценности и бижута, много вероятно за да ги продаде и тях за залагания. Със сигурност нищо не постигна, като ощети дъщеря си от парите й за лечение, само затъна още повече. Сега, ако го намерят и отиде в затвора, съвсем всичко ще загуби. Аз ако съм на мястото на майката, няма да му дам повече да доближи Мануела, след подобна чудовищна и безогледна злоупотреба с доверие от негова страна. За какво му е на горкото момиче такъв баща, пропадняк и хазартно зависим? Да го намират скоро, и принудително лечение на хазартната зависимост.

# 24 046
То от лечение на комарджии, алкохолици и наркомани, не остава ред за другите наистина болни.

# 24 047
Мисля си защо по магазините няма кисело зеле... Не мога да сготвя една зимна манджа. А и за Коледа ли няма да има? Ми то сармички и мезе за греяна ракия как без кисело зеле?

# 24 048
Като стане моето, да ти пратя две зелки, кво? Няма да ставя зян ракията. 🙂

# 24 049
  • Бургас
За Горсов мога само едно да кажа - Господ ще го накаже! Да злоупотребяваш със средствата за Собственото ти Дете! да ги проиграваш на хазарт!? Ти Горсов, нямаш право на живот! Това е най-долното,което правиш!
Кой е по-важен !? Ти или детето ти!? А???

ЧС кисело зеУйе има и в Лидл, и в Кауфланд и в кварталните магазинчета ,,Плод и зеленчук,,

# 24 050
Кисело зеле взех преди 2-3 седмици от Лидл и беше хубава партида. Същото видях, че са заредили и в Кауфланд, но по-голяма кофа - на Авис или нещо подобно беше фирмата. От пазари не купувам откакто гледах репортаж преди време, че вкисвало за 1 нощ и спрях, защото не е ясно какво му слагат. За всякакви храни, знам че в супермаркетите не са най-качествените, но както в случая със зелето искам да вярвам, че има някакъв контрол. Лидл и утре ще е там, докато човека на сергията днеска го има, утре може и да го няма, т.е. когато е там може да си продава каквото си ще без никакъв контрол.

За Горсов, чак ми е неприятен да го споменавам, но трябва да си признаем, че наркотици, алкохолизъм, хазарт са си зависимости и той де факто е болен човек с тая хазартна зависимост. Защо са му дали достъп до сметката, това е въпроса? И тук има виновен, който го е позволил. Вероятно ще го отнесе майката уж, че му е позволила, а мисля че тя доста проблеми е имала покрай неговата зависимост. Не е много лесно и възможно да се разбереш с такъв човек.
Не знам за Емануела ли ми е повече жал или за майка й, която вместо да има стабилен баща на детето си, реално е сама във всичко това и със сигурност й е много трудно давайки си сметка, че детето освен от парите само на нея може да разчита… Дано все пак го намерят и дано все още не е извъртял парите, но ако просто се е махнал да започне на чисто - това е голяма жестокост към семейството му.

# 24 051
Мисля си защо по магазините няма кисело зеле... Не мога да сготвя една зимна манджа. А и за Коледа ли няма да има? Ми то сармички и мезе за греяна ракия как без кисело зеле?
Вчера взех от плод зеленчук. Ако искаш на лични ще ти кажа точен адрес Blush

# 24 052
  • Пловдив
Ако си вземете кисело зеле от Лидл - четете етикета. Лидл си контролират много строго нещата, каквото пише на етикета - това е. Няма тън-мън. И по принцип имат кисело зеле, втасвало.

# 24 053
За това в кофите ли говориш? На същата фирма вземах туршия и кисели пиперки - на на мен ми харесаха. У нас кисело, солени и люто само аз ям.

# 24 054
  • Пловдив
За това в кофите ли говориш? На същата фирма вземах туршия и кисели пиперки - на на мен ми харесаха. У нас кисело, солени и люто само аз ям.
Има и едно в буркани. Но говоря по принцип - Лидл особено много държат съдържанието да отговаря на етикета, за всичко.

# 24 055
Кисело зеле, зелев сок, различни туршии има в малките магазинчета, в плод-зеленчуците.

# 24 056
Мисля си много напоследък за епидемията от самота. Хората са все по-самотни и все повече не могат да общуват и да създават истински човешки контакти.
Социалните мрежи ни превърнаха в снимки, лайкове за външна валидация и текстови съобщения и цитиране на мъдрости. В толкова много от тези постове аз виждам скрит вик за внимание,  общуване, но истинско, вик за "виж ме, чуй ме". И хем искаме, хем не можем.  Търсим на грешото място по грешния начин.
А самотата може да убива. Съвсем реално и физически.

В  Скандинавските страни, където живея самотата е бич, истинска пандемия, и засяга все повече млади хора, тинейджъри дори.

# 24 057
*Serendipity* същото се усеща и тук. На възрастта на големите ми деца бях постоянно с приятели, навън, по купони. Дори да сме били без пари за заведения, се събирахме на гости и имаше непрекъснато общуване. Сега значително по-малко се събират и излизат.

Това е проблем на развитите общества явно. Нямам идея какво ще е след още 20 години.

# 24 058
аз не виждам самота сред младите-общуват по различен начин от нас, на техните години
но, наистина  има , сред възрастните
екстровертите, трябва да си търсят сбирки по интереси - спортове, друго...
интровертите са лесни

# 24 059
Колкото по-независим (финансово и всякак) е човек, толкова по-изолирано живее, е моето наблюдение, особено в контекста на Скандинавието. Голямата рода, свикнали да си гостуват без покана и да се срещат всякакви поколения (дори и да е само по битови въпроси) изчезва с намаляването на децата, увеличаването на жилищата и финансовия успех. Отделно, налага се “грубия индивидуализъм” /по Скот Пек и за правилно се смята ненамесата в чужд живот, домакинство, възпитание на деца и тн., дори когато става въпрос за собственото ти пораснало дете.

И така ставаме самотници

Общи условия

Активация на акаунт