За какво си мислите постоянно напоследък?

• 1 385 053
  • 25 039
  •   1
Отговори
# 24 255
  • Бургас
Вите, сещам се,че имаше такава тема из форума!
И аз съм го мислила това....
В главата си имам толкова планове ... или по-скоро мечти...

# 24 256
  • София
Ма аз вече направо не смея да се помечтая, пък да планирам - хептен. Все се оказва, че не съм планирала правилно и не съм мечтала за важните неща.
Ама това щото съм стара, младите бива ли без мечти да останат и без планове?

# 24 257
Мисля си дали да не седна и не помисля и запиша нови цели за предстоящата година?! Или по-добре да не го правя, защото винаги живота ми прави изненади и отхвърля плановете ми.
Имаше такъв "тренд" из мрежата - правиш списък, например си писал,че ще спестиш 1000 лв - резултат  зачеркваш две нули, да ядеш здравословна храна, резултат - зачеркваш думата " здравословна".  Покрай този тренд не правя планове и списъци, сякаш нещата могат да се обърнат и заради такива очаквания оставам разочарована.

# 24 258
който не е свикнал да прави планове, да не прави!
има други, които работят по план, и стъпка по стъпка, до целта
всяка година, по това време- един и същи разговор се води Laughing

мисля си, че днес искам да изляза по-рано от работа, че съм запразнила вече Sweat Smile

# 24 259
  • France
Вита, от няколко години вече не си правя планове. Каквото дойде. Само се надявам да сме живи и здрави

# 24 260
Планове и цели са различни неща.
Хубаво е човек да има цел и да я преследва.
Пък планове как ще я постигне- бол, но изяснена в главата визия за нещата помага.

# 24 261
  • SF
Отвсякъде ме затрупват с един и същи съвет - да не правя нищо, а ако било писано, щяло да стане. Е, как ще стане, ако аз не се задействам!!!! Така може само дъжда завали и слънцето да залезе. Тези неща не се нуждаят от моите планове и решения. Всичко останало, за да се получи, трябва да се вложат желания и да се положат усилия.

# 24 262
Аз съм на мнение, че за всеки човек има половинка, която някъде го чака и ще се намерите наистина, когато е писано.

# 24 263
  • SF
Абе..... На младини тази половинка наистина би се превърнала и играла ролята на половинка, животът би бил споделен/разделен с тази половинка. Като се срещнете късно, половинката вече става четвъртинка, осминка или нещо друго, но активният живот е минал без нея.

# 24 264
  • София
Есме, и си права и не. В по-зряла възраст, хората са по-склонни да се обвързват със сродни души. На младини, пеперудите са по-движещи и е на късмет.

# 24 265
Есме не знам на колко си и не искам да те обидя,но защо просто не се забавляваш,пробваш нови неща,излезеш от руслото?Не помня къде споделях,че сестра ми на 39 г. вече преди две години се раздели с дългогодишния си приятел,не им се получиха опитите за дете,изчерпа им се връзката.Имат общо жилище,спестявания,всичко разделиха културно и като нормални хора.Сега си живеят и двамата живота,тя лично пътува повече,всички командировки взима не като преди,записа се на танци,курс за квалификация.Един вид се примири,че няма да има за момента семейство и просто се забавлява с каквото и е интересно.Запознава се с нови хора,никога не се знае къде е нейния човек.Аз също съм от вярващите,че ако е писано ще се намерите с твоята половинка.Но това не означава да седиш и чакаш в самота и съжаление,животът не спира и не се измерва с човек до теб.Не искам никого да обидя и дано ме разберете правилно 🤗.
Мисля си за живота като цяло,довечера сме на близки приятели на юбилей 50 години.Замислих се аз къде ще съм след 14 години и какъв ще е животът ми тогава.
Допълвам се.Братовчедка ми на 43 години се запозна преди година с мъжа си,вече е бременна и скоро очакват първото си детенце.Комшийката на 60 загуби съпруга си,две години по късно си намери пак другарче.За това няма възраст.

# 24 266
Когато си търсех мъж не съм стояла и чакала. Търсех по всички възможни начини, бях задействала приятели, колеги, съседи дори. И отделно чрез сайтове за запознанства. И така се получи, една съседка, която ми е приятелка, ме запозна с един мъж от офиса, където тя започна работа. Човек трябва да прави всичко възможно, пък каквото стане.

# 24 267
Мъж целенасочено не съм си търсила никога.
Специално преди да срещна ММ ужасно се бях уморила от мъжете и си бях дала дъъъъъъъъълга почивка. Но не спирах да живея и да се наслаждавам на всичко, което ми се поднасяше от живота. Просто бягах от мъже и връзки като дявал от тамян.
Докато в един момент нещо ме трЕсна по главата и така вече 20+ години, все трЕсната си ходя. Grinning

# 24 268
  • Countryside
Да си търсиш мъж ми е леко странно, да може да си отворен за връзка, ама чак пък да го търсиш, че и да включваш хора да ти помагат...сам не се седи, факт, ама дори и с целенасочено търсене някой път не става. Според мен е на късмет, ако до 30г не намериш после става мнооооого трудно, не казвам невъзможно, но много трудно. Хората влизат в едно русло, работа/вкъщи/задължения и то времето си минава. Имам няколко примера пред себе си, нормални, че и някои от тях и хубави мъже, и седят сами на 35+ че и 40+, дано си намерят половинка. И жени също. Но някак си мисля, че след 10+ години самостоятелно съществуване претенциите скачат до небето, не е като на 20+, всичко заедно и пеперудите в стомаха...

Последна редакция: сб, 28 дек 2024, 15:40 от Г-жа Букет

# 24 269
Tочно затова май след една възраст търсенето е полезно. В крайна сметка на 20 г. имаш 100 ухажора, а на 45 примерно - не чак толкова. Какво лошо има приятелите ти да знаят, че не ти се стои сама? Да си ходиш по купони, хобита и т.н. с идеята, че може да срещнеш някой там? Също и сайтовете за запознанства - там влизат различни хора. Ако се видите скоро, то си е като всяко друго запознанство. Даваш си повече шансове.

Общи условия

Активация на акаунт