За какво си мислите постоянно напоследък?

• 1 385 441
  • 25 039
  •   2
Отговори
# 24 360
Там написа друго, но пак се оплакваше от неуважение от страна на мъжа си

# 24 361
Там написа друго, но пак се оплакваше от неуважение от страна на мъжа си
Именно. В другата тема всички са добронамерени към Пийк.

# 24 362
  • Другата България
Не знам коя е другата тема, но не е прецедент да се пренасят коментари за потребители от една тема в друго.
Що се отнася до Пауна, с нейните писания аз имам дежа вю от над 10 години. Наистина са толкова, ако не повече. Едно и също, всеки път, дори в началото и аз съм ѝ давала съвсем добронамерени съвети, защото е симпатична и добронамерена потребителка. Но за мен там ситуацията е ...не безнадеждна, просто тя на определени периоди от време си се оплаква с едно и също, вероятно осъзнава, че нищо няма да се промени, и не прави нещо, за да го промени, просто изпуска “парата“. Но пък всеки път, когато го прави следват страници коментари /ако говорим за “Оплачи се“, там съм чела преди/, искани и непоискани съвети, кучетата си лаят, кервана си върви, до...следващия път. Толкова години са това, едно и също. Вероятно това ѝ помага да се отпусне, ако е така - нека, всеки има нужда да го прави, понякога сред непознати е по-лесно.
Но това няма да промени реалността, когато от виртуалната такава се върнеш в нея.
Лично аз не разбирам как ако правиш едно и също може да очакваш различен резултат, ако самия ти не промениш нещо в действията си, че дори и в бездействията си. Но и не съм фен на непоисканите съвети, големи хора сме все пак.

# 24 363
Аз затова не давам съвети в тоя случай. Всеки си знае. Виждат ми се агресивни дори и добронамерени съвети.

# 24 364
Съветите обикновено са в посока да напусне мъжа си, а тя никога не е споменавала да обмисля такъв вариант. Нито пък пита какво да прави. Просто се оплаква в тема за оплаквания, така че и аз смятам непоисканите съвети за досадни.

Оплаквам се, че утре съм в офиса след 18 дни вкъщи. Комбинирано почивни дни с работа от вкъщи, но не съм стъпвала там почти 3 седмици. Само 2 дни ходим на място, но не ми се ходи изобщо.

# 24 365
  • London
Напоследък си мисля "Колко хубаво е да настане спокойствие в душата ти" .

# 24 366
Гледах броят на Ничия земя от тази събота, където участва видинския митрополит Данаил, понастоящем оглавяващ Българската православна църква, и за пореден път си мисля, колко се възхищавам и удивлявам на хора като него, които са посветили на вярата целия си живот. Не е за всеки, определено, и както той отбеляза в интервюто, изисква се отричане от себе си, от егото си, което съвсем не е безболезнен процес. Особено в днешно време, когато човек угажда предимно на егото си. Интересно беше и когато митрополитът каза, че дори атеистите вярват в нещо. Може би подсъзнателно всички се стремим към Бог, но не всеки успява да върви по пътя му, макар да усещаме нужда от него.
Аз лично смятам, че вярата е нещо лично и съкровено, което не се побира в религиозните догми, защото, както и да го погледнем, религията ограничава. А и нали християнството е започнало повече от скромно, Иисус и учениците му са живеели бедно, той е говорел как Божието царство не е от този свят, затова същността на Бог не се намира непременно в църквите и манастирите. Разбира се, както казах, вярата е лично нещо и може някой да изпитва потребност да посещава църква и манастир, като част от нея, но важното е да няма принуда. Често е нужен дълъг процес на узряване за вярата.

# 24 367
  • София
За да се напише нещо, първо се мисли, после се структурира, редактира, та има време човек да прецени, дали е добра идея.

# 24 368
Мисля си колко много неща ми бодат очите вкъщи, обаче си мисля да взема да сменя гледната точка. Да гледам нещата, които ми харесват. И да си повтарям, че има и по-важни неща.. например да бъдеш спокоен и в мир със себе си, независимо какво е около теб. То идеално никога няма да стане, ама междувременно животът може да свърши. Simple Smile

Този митрополит Данаил много строг и намръщен ми изглежда винаги. Няма благо изражение, а все едно е сърдит на света.

# 24 369
И на мен ми носи същото усещане. Не мога да го възприема като водач на църквата ни. Предишният беше със съвсем друго излъчване

# 24 370
  • Бургас
Подкрепям Рамацоти!

# 24 371
Даниил избягвам да го  гледам. Има нещо много зло в очите му, които, както знаем всички, са огледало на Душата.

# 24 372
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Аз се старая да не си съставям мнение само по външни белези.
Изведнъж народа стана твърде духовно настроен и разпознаващ и определящ човека от раз само по нещо, което не е така, както си го е изградил като представа. Дайте му шанс, дето се вика, да се докаже, че е това, на което ви изглежда.

Откакто отец Иван стана черната овца в очите на повечето миряни изгубих съвсем вяра в доброто, дето уж ги води.

# 24 373
За отслабване. Предполагам като много други хора.

# 24 374
  • France
Тази година и аз за това си мисля. Confused

Общи условия

Активация на акаунт