За какво си мислите постоянно напоследък?

• 1 341 421
  • 24 724
  •   1
Отговори
# 24 480
Седя и си мисля следното. Значи, малкото е на диета заради стомашен вирус. Много неща не бива да яде. Обаче първо пита, това може ли, онова може ли, а после направо взе да налазва хладилника. И да намери на баща си мезетата, сред които и желиран език. Та опитвам се аз да го изтръгна от малките детски ръчички и баща му се включва веломъдро, както го е учила баба му: "Дай да му отрежем едно малко парченце, че да не му падне чурката."
Викам, браво бе - значи всичко друго може да не е наред, ама чурката да е на място.
И сега се питам и ви питам вас, знаете ли другите народи имат ли такава бабина деветина? И ако да - какъв е изразът?
Ако не ( преди да са ме изтрили) как мислите, защо в нашата народопсихология ч...ката заема толкова важно място?

# 24 481
  • London
Абе то навсякъде заема място, но не съм сигурна, че има изрази в този дух точно. Подозирам, че имат други лудости обаче, всеки луд с номера си.

И аз не знам, защото предния беше макбук и не беше взет специално за него, но аз си седя на телефона и реално се оказа само той ползващ го. Ще видим колко ще пази... Засега го ползва за кратко и при сериозен контрол. Joy Но счупи ли сериозно мисля поне една година да играе само тетрис.

# 24 482
  • Португалия
Мисифу, разплаках се от смях ..., защото написано е още по- смешно ,а и се зачудих и как, баш, ще падне Joy
не, не съм чувала подобни тук

# 24 483
Мисля си за това как животът се обръща за пет секунди, че и по-малко.

# 24 484
  • France
Така е. Фрапиращо е. И рядко за по-добро.
Точица, прегръщам те

# 24 485
  • Бургас
Мисля си за последните няколко поста - не разбирам от новите технологии и не знам разликата на макбук и тем подобни.
За чурката и аз го знам това. Така се казва при момченцата. Ако види нещо за ядене, да му се даде да опита,да не му падне...

# 24 486
  • София
Аз пък си мисля за един български сериал, дето го изгледах за един дъх. Казва се Животът на Жоро и много се смях, че и ревах… можело и стойностни неща да правят българските режисьори.
Аман от тролове.

# 24 487
  • ВАРНА
Това за чурката е самата истина.В компания един приятел се оплака,че като малък не му дали някаква закуска и 50-сет години по-късно подействало.При някои след 60-сет се проявява.

# 24 488
И в какво се изразява проявата? То комай от възрастта им пада, не от това, че не са яли нещо на 5 годинки...

# 24 489
И в какво се изразява проявата? То комай от възрастта им пада, не от това, че не са яли нещо на 5 годинки...
Пошегувал се е човека!
Аз вече слагам в скоби, че е шега, защото често идеята се губи в писмена форма.

# 24 490
Особено, ако човек изпусне нишката, като мен в случая Stuck Out Tongue

# 24 491
  • Португалия
Нямаше да пиша, но сега вече - ще! Satisfied
в северозапада не ползват този израз, а „ ще му се подуят мъд€т@т@ “

# 24 492
Ух, аз съм от Северозапада, ама знам, че приказката е - "Дай му, че е момченце, да му не стане нещо!"

# 24 493
  • София
Явно това е цензуриран израз за пред детето, инак и аз съм го чувала. Или "дай му, че е момченце" и като малка много се чудех, к'во па като е момченце, на ман като съм момиченце също може да ми стане нещо Joy Ама нали съм смотана и си мълчах.
Виж дъщеря ми повдигна въпроса ребром, когато баба й предлижи вкуснотийка от приготвените за някакво тържество на 2 годишния й брат, а на нея на 5г. й отказа с приказката: "Той е момченце може да му стане нещо". Леле как се разбошува момиченцето ми и после доста дълго не искаше да ходи при баба си, защото: "Тя харесва само момчета".

# 24 494
  • Пловдив
Правилно е постъпила! Браво на такива бойни мадами!

Общи условия

Активация на акаунт