За какво си мислите постоянно напоследък?

• 1 343 305
  • 24 761
  •   4
Отговори
# 24 510
Как пък точно прецени, че израелците, за които има сведения, че са избили 47,000 палестинци, ценят живота повече от палестинците? Избитите евреи са 1,200. Тоест жертвите от страна на Палестина са 39 пъти повече. Или животът на едни е по-ценен от на други?

Не разбира се. Но когато някой започне и нападне трябва да приеме вероятността за прекомерен отговор.

# 24 511
  • София
Мисля си че имам нужда да се оплаквам на някого, за да си споделя, а няма на кого. Никой не обича да му мрънкат. Не искам да натоварвам допълнително ММ и близките си. Приятелите ми само ще се почувстват неловко и няма да знаят как да реагират. А психолозите дават кухи съвети. Имам един читав свещеник на разположение, ама той пък вечно няма време и разговороите са на тъгъдък.

# 24 512
Мисля си че имам нужда да се оплаквам на някого, за да си споделя, а няма на кого. Никой не обича да му мрънкат. Не искам да натоварвам допълнително ММ и близките си. Приятелите ми само ще се почувстват неловко и няма да знаят как да реагират. А психолозите дават кухи съвети. Имам един читав свещеник на разположение, ама той пък вечно няма време и разговороите са на тъгъдък.
Тъкмо щях да кажа да се оплачеш на психолог. Колкото и да са им кухи съветите, няма да са по-кухи от тези на приятели и близки. Освен това не е и нужно да им следваш съветите. Оплакваш се на психолога, поне си изказваш болката. Е, вярно, че струва пари, но ако нямаш алтернатива….
Аз затова харесвам психоложката, при която ходя. Тя не дава непоискани съвети. За мен е важно да споделя това, което ме мъчи и което не мога или не искам да споделя с друг. Обикновено имам по една-две сесии на година, освен ако не съм много зле психически (бях с бърнаут и тогава се виждахме често). Имам предимството, че имам частна застраховка и не ми струва нищо.
Друг вариант е да напишеш писмо до себе си. Не работи при мен, но при моя приятелка - да.

# 24 513
  • София
Абе пробвах, ама не улучих точния човек.  Иначе точно за такива случаи световната медицинска общественост е измислила психологическата подкрепа, ама у нас се къса малко връзката.
Ще порева на всички по малко - да няма сърдити.

# 24 514
Аз пък тая мода да се ходи за щяло и нещяло при психолози не я разбирам. Ако са въпроси за последица от смърт на близки или други извънредни събития може. Ама ей така да си говорим, мне. Бърнаут- ът ме беше задърпал и то не един път, но успях да се оправя. Решенията винаги си ги вземаме сами.

# 24 515
  • на Мелмак
Мисля си, че искам да се преместя в друга кожа. Искам голяма стая с възглавници, в която да удрям и крещя. След това, искам да правя и други неща. Мисля си колко много неща искам да забравя. Мисля си, че ми трябва сериозна поредица от разговори. Но първо, стая с възглавници.
Когато бях в такова състояние ММ ми даде възглавница и ми каза да крещя в нея, много добре ми се отрази. Та и една възглавница стига Wink

# 24 516
Трудно се нацелват психолозите на наша почва. Не можеш да опитваш до безкрай, особено ако си от по- трудните. А има неща, които не са за близки и приятели. И то, ако изобщо ги имаш. Близките и приятелите. И да, има ситуации, с които човек не може и не трябва да се справя сам. Може да доведе до допълнително закопаване.

# 24 517
Има ситуации, в които близките и приятелите са дори опасни, особено, ако са от типа "я се стегни".
Иначе широката и стабилна приятелска среда, мрежа за подкрепа или както реши да я нарече човек, е жизненоважна. Но има ситуации, в които не е достатъчна, за да бъде решен проблем.

# 24 518
Че ми омръзна да сме болни и никога не мога да си направя планове…

# 24 519
Има ситуации, в които близките и приятелите са дори опасни, особено, ако са от типа "я се стегни".
Иначе широката и стабилна приятелска среда, мрежа за подкрепа или както реши да я нарече човек, е жизненоважна. Но има ситуации, в които не е достатъчна, за да бъде решен проблем.

В крайна сметка, затова ги има психолозите. Не че разговор и мрънкане пред близък приятел е безполезен, носи поне облекчение. Но понякога зад проблемите ни се крият неща, които могат да бъдат хванати от опитен психолог, да се работи в тая насока и нещата да си дойдат на мястото.
Аз лично шапка им свалям, как издържат толкова хора с проблеми. Това лято имах сериозен проблем и един единствен, но много полезен разговор с психолог. После се чувствах като преродена.

# 24 520
Мисля си защо почти всяка нощ сънувам нещо от миналото си, или старата ми работа, или някое от бившите. И това от доста време насам. Айде работата си ми липсва много, ама за ония нямам обяснение, не ми пука грам освен, че от време на време се сещам. Сигурно трябва да спра да живея в миналото, както казват.

# 24 521
  • London
Като каза сънувам се замислих, че поне от около година май не съм сънувала Grinning

# 24 522
"Стегни се" е много хубав съвет, според мен. Особено когато другите не могат да ти решат проблемите, не трябва да те насърчават да се отпускаш, а точно обратното. Да осъзнаеш, че трудностите са неразделна част от живота, че изпитанията те правят по-силен, че смъртта е нещо нормално, за да има живот. Вчера докато разхождахме кучето, ММ ми каза нещо което ме впечатли... че със смъртта даваме шанс на живота след нас, отваряме място и даваме път на други. Нелоша гледна точка. Това по повод мой коментар, че старите кучета взеха да изчезват, а се появиха много бебоци.
Аз само веднъж съм ходила на психолог, обаче не можах да взема думата от нея и не повторих. Simple Smile

# 24 523
"Стегни се" е чудесен съвет, ако имаш хрема, а се изживяваш като болен от рак в терминален стадий.
"Стегни се" е не съвет, а жива подигравка, особено когато другите не просто не могат да ти решат проблема, ами и идея нямат за какво става въпрос. По-добре да ми говорят за времето, курса на японската йена и как светът отива към гибел "щото тя днешната младеж...".
Аз съм си стегната години вече. И да, без да ми казват си знам, че по-скоро имам нужда да се отпусна. Остава и да можех.

# 24 524
  • София
Мда, аз за по-тъп съвет от Стегни се не се сещам.

Общи условия

Активация на акаунт