За какво си мислите постоянно напоследък?

• 1 384 781
  • 25 039
  •   1
Отговори
# 24 615
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
За тези, които имат търпение да го изслушат - едно интересно интервю на съвсем наскоро отишлия си страхотен професор Никола Григоров, гастроентеролог, на тема алкохол.
https://bnr.bg/sofia/post/101023777/prof-nikola-grigorov

Аз въобще не смятам, че и това петно може да се лепне на българина.

# 24 616
Въпрос на култура казва Абаджиева. Това, ако означава колко са културни канадците и колко са некултурни българите е много далече от истината. Сещам се тук за един известен разказ от българската класика.

# 24 617
Всичко, с което се прекалява, вреди на организма. Когато е с мярка, е ок. Според мен.

# 24 618
Ако не можеш да откажеш нещо за дълъг период, си е червен флаг
Не говорим за базисни храни и нужди

# 24 619
Според съвременните проучвания алкохола дори и в доза 1 питие - 125 мл вино - за жените и 2 питиета за мъжете е вреден. Няма полезна доза алкохол.

Последна редакция: пн, 03 фев 2025, 19:05 от Tina*

# 24 620
Въпрос на култура казва Абаджиева. Това, ако означава колко са културни канадците и колко са некултурни българите е много далече от истината. Сещам се тук за един известен разказ от българската класика.

Под култура в широк смисъл се подразбират културистичните особености на дадена нация. Нямам предвид това, което намекваш. Както навсякъде, така и в Канада има културни и некултурни хора. Същото важи и за България.

Въпрос на културистичните особености (Култура в широк смисъл)  е факта, че южноевропейците, включително и българите, пият по-редовно, но по малко, докато северните народи пият по-рядко, но по много.

# 24 621
Ако наблюдавате поведението на хората, лесно се забелязва пристрастието към алкохола. Най-вече по настроението преди обед. Тези, които редовно и системно употребяват, сутрин са криви, подтиснати, леко заядливи, намусени, зле с паметта. С наближаване на обяд, по-силно пристрастените удрят по една биричка за отскок, след което рязко им идва power и настроение. По-слабо зависимите успяват да удържат фронта до след работа.
А за цигарите, там абсистенцията по-бързо се усеща и напрежението е по-видимо.
Навремето работех в една фирма супервайзор, колегата ми казваше... лесно ги познавам алкохолиците, много забравят. Постоянно ги тестваше дали запомнят, ако помнят значи не пият системно.

# 24 622
Мисля си, че много ме тревожи поскъпването на стоките и услугите. Най-вече сметките и храната, всеки път, като чуя, че парното или токът, или водата се увеличават с еди колко си, тази тревожност се надига. Напоследък уж започнах малко по малко и аз да си печеля някакви пари, което вдсе си е нещо, като се има предвид колко дълги периоди е имало, когато съм била без стотинка. Но инфлацията може за един миг да унищожи и най-добрите доходи. Също си мисля, дали като приемем еврото, ще е от голяма полза за България, но и мисълта, че левът ще отиде в историята, също не ми се нрави, без изобщо да претендирам, че съм голям патриот. Все пак, е нашата уникална валута, носи история и смисъл в себе си. А еврото пък е унифициращо, обезличаващо някак. Не че и някой ще ни пита де, ако силните на деня са ни наумили, че ще го приемем.

# 24 623
  • Бургас
Ако наблюдавате поведението на хората, лесно се забелязва пристрастието към алкохола. Най-вече по настроението преди обед. Тези, които редовно и системно употребяват, сутрин са криви, подтиснати, леко заядливи, намусени, зле с паметта. С наближаване на обяд, по-силно пристрастените удрят по една биричка за отскок, след което рязко им идва power и настроение. По-слабо зависимите успяват да удържат фронта до след работа.
Навремето работех в една фирма супервайзор, колегата ми казваше... лесно ги познавам алкохолиците, много забравят. Постоянно ги тестваше дали запомнят, ако помнят значи не пият системно.

JoyJoyJoy

Скоро не се бях смяла така.
Аз си мислих, че просто съм си кривотия, но явно имам проблем с алкохола, който почти не пия.

# 24 624
Откакто родих много забравям, мисля baby brain му се казва, а то какво било.

# 24 625
Аз пък съм забелязала, че тези, които съдят хората по конкретни белези, най-много се отличават със същите. За пример една колежка: "Ауу, еди кой си как му личи как пие! Виж колко е подпухнал!", "Ами еди кой си с това подуто лице, отдалеч става ясно, че прекалява с посръбването."
Пък нея ако видиш, аз неподпухнала не съм я виждала и по банкетите бутилка вино сама омита като стой та гледай. Но за другите много знаем.

# 24 626
Лева ни отдавна е в историята и няма никаква стойност, за това е вързан за еврото.

# 24 627
Като дойде еврото, богатите ще станат по-богати, бедните по-бедни.

# 24 628
Като дойде еврото, богатите ще станат по-богати, бедните по-бедни.

И що така? Какво поражда тази непоколебима вяра?

Иначе като гледам колко хора го вярват почвам да се боя, че вярата ще направи това, което не би трябвало да стане.

# 24 629
  • София

Леле, че аз като не се наспя и аз съм крива, намусена и зле с паметта. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт