За какво си мислите постоянно напоследък?

• 1 384 800
  • 25 039
  •   1
Отговори
# 24 630
  • Mediterraneo
Сутрин домашните избягват пряк контакт с мен, докато не мина през банята и не си изпия кафето. Алкохол пия веднъж на високосна.

# 24 631
Мисля си за една високомерна дама. Рядко се впечатлявам от подобни прояви, но тя е в състояние да ме остави безмълвна.

# 24 632
Мисля си за всички навъдили се хора които водят някакви платени семинари и дават акъл на  хората как да живеят (да намерят богат мъж), да отслабнат, да променят енергията си, да следват хороскопа си, да  излекуват родовата си карма ....и все повече хора ходят, и плащат, и вярват на всичко чуто...

# 24 633
  • France
Не е луд този, който яде баницата...

# 24 634
Преди три дни разбрах за една, която собственото си дете не може да научи да спи в леглото си. Но взема по 100+ лв за час търсене на мозък как да живеете в хармония

# 24 635
На такива ако им погледнеш фейса са като библиотека изписани по над 30 активности какви коуч лидери били и прочее изгъзици.

# 24 636
Да, да! Хиляда курса изкарала обаче образование педагогика. Но като има кой да и плаща такива суми....

# 24 637
Аз разбрах, че наистина не сте имали алкохолици край себе си, щом бъркате сънливост и кофеинова абсистенция с алкохолна такава. И аз не мога да функционирам преди сутрешното кафе. Но не си мисля само кога ще стане обяд че да пийна малко биричка, винце или концентрат да си наместя чакрите. Simple Smile

# 24 638
Аз разбрах, че наистина не сте имали алкохолици край себе си, щом бъркате сънливост и кофеинова абсистенция с алкохолна такава. И аз не мога да функционирам преди сутрешното кафе. Но не си мисля само кога ще стане обяд че да пийна малко биричка, винце или концентрат да си наместя чакрите. Simple Smile
Аз би трябвало да минавам, значи, за неспасяем алкохолих Sweat Smile  напоследък се опитвам да замествам кафето с черен чай, но не ми се получава твърде добре, и чак ми „лепнат“ очите  следобед Satisfied

# 24 639
Аз си признавам, че почти не познавам алкохолици, които са криви сутрин или пият от обяд. Като колеги са малко дистанцирани и немного активни, но не са проблемни
Пият вечер главно

# 24 640
Хич не се и мъча да замествам кафето с други неща. Харесва ми точно неговия вкус, не на чай, инка или не знам си какво.

# 24 641
Хич не се и мъча да замествам кафето с други неща. Харесва ми точно неговия вкус, не на чай, инка или не знам си какво.
Мъча се...щото иначе не спя добре.

# 24 642
И отново си мисля за безумието на войната и задължителната военна служба в държави като Израел, подкрепям ги, но да задължиш някого да ходи на война, от която може да не се върне жив...е, това ми идва прекалено, и ми е криво, мъчно и гадно за хората там, без значение колко свикнали са, че тази пуста военна служба са я направили задължителна. И на всичкото отгоре, пращат млади хора в затвора, ако откажат да ходят в казарма. Не мога и не мога да приема нещо подобно. Животът на всеки е преди всичко негов, никой не може да те задължи да го жертваш. Надявам се никога в България да няма отново задължителна казарма, безумие е голямо, и аз се радвам, че живея тук, а не в Израел, колкото и да ги подкрепям и харесвам. Спомням си на 17-18 колко наивна бях още, не мога да си представя с този акъл да е трябвало да ходя в казарма. Че дори изглеждах с няколко години по-малка, а на 20 и няколко се случи веднъж пак да ме сметнат за тинейджърка. Мисълта да държа оръжие на тази възраст ме втрисва.
Само си представете, току-що завършили гимназия лапета ги слагат на пропускателен пункт някъде из Израел, да проверяват документи. Е, ако не дай боже, някой луд се взриви и ги убие, или им откъсне крайниците, кой ще поеме отговорност за това? Деца на 17-18, които някой някъде е сметнал, че няма проблем да бъдат изложени на риск. Щото трябвало армия да има. Ами хубаво, нека има, знам прекрасно положението на Израел, но не мога да приема, че чрез задължаване трябва да става непременно номерът. Че и затвор за наказание! Това не е демокрация , а частична диктатура за мен. Не е престъпление да искаш да живееш свободно и да се радваш на живота. И се чудя на лекотата и хладнокръвието, с които израелците просто приемат да пращат децата си в армията, като някакви безгласни букви, едва ли не родени, за да бъдат пионки в нечия извратена игра по върховете.   Доколкото четох тук и там, имало изключения, разбира се, за възрастни, болни, бременни, че и за хора с душевни заболявания било лесно да се отърват от казармата, но тези изключения съвсем не променят факта, че повечето израелски младежи са привиквани да служат. Ами посттравматичния синдром, от който страдат много военни, ами самоубийства на войници, това някой изобщо взима ли  го под внимание? Те дори да са в отлична физическа и психическа форма, кой гарантира, че ще се върнат невредими, дори да са само в казарма, а не на фронта, правейки разлика между двете. Но в армията ли си, дори да си в някакъв офис някъде, далече от военни действия, винаги има рискове. Терористи пак могат да те убият или отвлекат, Хамас действаха много организирано при нападенията от 7 октомври, нищо не би ги спряло да нападнат навсякъде, ако са си наумят. Изтърсиха се на техно фестивал, те ли няма да щурмуват административна сграда, ако им се удаде възможност, дори да е на другия край на страната?
Само защото войната е неизбежна понякога, не означава да принуждаваш хората да служат. Малко ли влизат по желание в армията, че трябва да задължават и други да го правят? Пак в случая на Израел, млади момчета и момичета на 20-30 загиват или са осакатени за цял живот, по заповед на шепа дъртаци, които или отдавна са служили и са забравили какво безумие е, или са отървали казармата поради някаква причина, но нямат проблем да се разпореждат с живота на други. Не се подвеждайте от видеата с усмихнати, щастливи войници по тик ток. Едва ли на всички им е супер, особено на тези, които са там по задължение.
Тези въпроси ме вълнуват от известно време и се надявам, че не съм единствената, която си ги задава. Не се надявам изобщо, че много хора ще ме разберат, аз рядко разбирам самата себе си, но това е моята позиция. Свободни сте да ме разпердушините.

# 24 643
Малко ли влизат по желание в армията, че трябва да задължават и други да го правят?
Не са достатъчно, за да покриват нуждите на държавата.
Не си само ти, или само „несвикналите “ с война, които мислят така.
Писала съм из форума - имаме доста голяма израелска диаспора наоколо. Близка приятелка- бивши военни са с мъжа й, такива страхотии ми е разказвала, изживели пратени да заселват нови кибуци навътре в пустинята ....има две момчета, и решила да не ги оставя на мислостта на съдбата.

# 24 644
Да, да! Хиляда курса изкарала обаче образование педагогика. Но като има кой да и плаща такива суми....
Тази поне има образование педагогика. Имам приятелка която е с една гимназия и го раздава коучинг и то доста успешно и финансово добре за нея.

Общи условия

Активация на акаунт