За какво си мислите постоянно напоследък?

• 1 385 061
  • 25 039
  •   1
Отговори
# 24 735
Аз не бих дала 170 лв да ми носят диетична храна. За тези пари бих си приготвила вкусни диетични неща сама. Ама аз съм си спестовна.

# 24 736
  • France
Е, ако нямаш времето, няма как. Само не знам в какви условия е приготвена тази храна иначе идеята ми се вижда добра

# 24 737
  • София
Аз съм ползвала, много е удобно и дисциплиниращо. Спрях да ги ползвам в един момент, че ми омръзна менюто им, а и вдигнаха цените. Но си ми бяха удобни.

# 24 738
Трудно ли се работи с нощни смени?
Аз много си мечтая да работя на смени и да имам свободни дни през седмицата. Обаче, където и да съм питала... никой не спазва правилото дневна-нощна-два дни почивка. Смените ги нагласят както им дойде, особено в болниците.

# 24 739
Най-готините ми години работех 24 часа и почивах 72 после,толкова свободно време не съм имала никога,а заплатата ми беше най-високата дето съм взимала през живота си.Та ако си млада и без ангажименти сега е момента да пробваш,за мен си заслужаваше.

# 24 740
Аз много си мечтая да работя на смени и да имам свободни дни през седмицата. Обаче, където и да съм питала... никой не спазва правилото дневна-нощна-два дни почивка. Смените ги нагласят както им дойде, особено в болниците.
Само, ако си способна да издържаш  на безсъние, и по принцип нямаш проблем със спането.
Иначе- смените са най-добрия начин, да си разбиеш здравето.
Лично аз- ненавиждам нощна работа, а и не искам да й „плащам цената“

# 24 741
Така отгледах 2 деца, а и имам много свободно време през седмицата за себе си. Аз не мога да си представя всеки ден на работа от 08 до 17.
Кога да идеш на фризьор, маникюр, спорт?
Умрели от работа нощни смени, все още не сме приемали в болницата.

# 24 742
Отгледала си ги на смени, но предполагам си имала помощ?
Не би било възможно ,да си отгледам децата, без баби и лели..., ако работя  на смени.

# 24 743
Не би било възможно ,да си отгледам децата, без баби и лели..., ако работя  на смени.
Естествено, не го отричам. Тия мъже и баби за какво са?

# 24 744
Естествено, не го отричам. Тия мъже и баби за какво са?
Рече, че си си отгледала децата , с работа на смени.
Не включи в картинката помощта.
Ако нямаш никаква помощ, тогава е номера да кажеш- дали може или не може да се гледат деца , с работа на смени.

# 24 745
Моята снаха пък цял живот работи в заводи за хляб и винаги нощна смяна. Жива и здрава си е, не се е повредила, но е факт че и брат ми много помагаше за децата.

# 24 746
  • Другата България
Скрит текст:
Само, ако си способна да издържаш  на безсъние, и по принцип нямаш проблем със спането.
Иначе- смените са най-добрия начин, да си разбиеш здравето.
Скрит текст:
Лично аз- ненавиждам нощна работа, а и не искам да й „плащам цената“
Подписвам се под казаното.
И доуточнявам.
Без да искам да обидя никого.
Има смени, и смени.
За мен има голяма разлика да работиш нощна смяна в болница, всички сме били пациенти и знаем, че през нощта и сестри, и лекари, и санитарки имат възможност да дремнат, ако не цялата нощ, то някакви часове.
И да работиш нощна смяна в кол център, или производство, или някъде, където сънят е мираж.
Като човек, който работи около 8 години на смени, на втора работа след първата на смени /отново на смени/, мога да кажа - не си го причинявайте. Аз го правя за заплата, но вече започвам да ѝ плащам цената. И се замислям за смяна.
Другият “момент“ е ЕГН-то. Ако си на 20+, дори и 30+, се понасят по един начин.
Да, но аз съм на 50+. Blush Не препоръчвам.
При добра организация и след 17:00 часа се намира време за всичко.
И почивните дни са ти като на “нормалните хора“. Blush

Последна редакция: пт, 14 фев 2025, 20:45 от Merri_An

# 24 747
  • Бургас
Първата ми работа беше на смени! Нямаше как да се дремне по време на смяна! На крак си, пред камерите. Няма скатавка. Но тогава бях на 20 г и беше друго.
Сега ако трябва да работя нощна смяна - не бих си го причинила. И то не защото няма да се справя, а си имам други проблеми, които възпрепятстват много неща.
И разбира се, че има разлика от нощна- до нощна!

# 24 748
Ама почти нищо не можеш да свършиш след 17 ч. Чудиш се какви гимнастики да правиш, за да отидеш на зъболекар, да заведеш кучето на лекар и т.н. Слава богу много неща вече може да се вършат онлайн и не трябва да ходиш на място.

# 24 749
  • Другата България
Сама ще се изненадаш колко начини има.
Да излезеш през обедната почивка, или по друго време /все пак не всеки ден ходиш на зъболекар предполагам/, някои и ветеринари, а и зъболекари работят през почивните дни, и до 19-20:00 часа. Ако пък има и кой да те отмени /съпруг, деца/ - още по-добре. И с институции се смогва, и с всичко. Просто е въпрос на приоритети.
Подчертавам, че говоря за себе си.
Преди този период винаги съм работила от 8:00 до 17:00.
И детето ми беше малко тогава.
За всичко имах време, просто се свиква, приоритизираш, и логистираш /знам, че няма такава дума/. Blush
Но всеки си преценява, аз го казвам от моя гледна точка.
В един момент, когато започнат една по една да се обаждат болежки - и стари, и нови си даваш сметка /колкото и банално да звучи/, че даваш здраве за пари, и после тези пари ги наливаш за здраве. Факт.
И не на последно място - нищо не може да замени нощния сън.

Общи условия

Активация на акаунт