За какво си мислите постоянно напоследък?

• 1 381 825
  • 25 039
  •   1
Отговори
# 25 005
Мисля си, както някой по-напред отпочна темата, как с навлизането на технологиите хората намаляват нивото си на експертност и умения

Младите зъболекари искат да правят само естетично протезиране и похабяват стотици здрави зъби за естетично протезиране. Харесва им да поръчват шини за петцифрени суми за корекция на захапка и подреждане. И никой не иска да се занимава с истинска хирургия, спасяване на естествени зъби, добри ортодонтски услуги и лечение. Като знам колко пари съм дала за такива неща и как в Сф все по-трудно се намират добри хирурзи и зъболекари и ме е страх да мисля какво ще е след време.

# 25 006
  • France
Това не е свързано с технологиите обаче, а с обикновен мързел + алчност. Старо като света

# 25 007
Баш си е с технологии свързано
Много се напатих с една принтирана коронка и поисках old school да се направи - с отливки и при зъботехник. Голяма глупост е да ставаме опитни зайчета на тестови технологии, но мисля че след 20г никой няма да се занимава с отливки. Ще се разхождаме с каквото компютъра е изпринтил.

# 25 008
  • France
Аз също съм с принтирана коронка. От 2018 е. Зъболекарите я "познават" само на снимка, иначе не личи.

# 25 009
  • София
А пък на майка ми златната "грозна" коронка издържа 40г.
Чакам някой от модерните да доживее и да ми се похвали със същото.

# 25 010
  • France
Зависи каква е целта. Моята е да не се вижда като се усмихвам. Хем е на заден зъб. Пък нека я сменям на 10 години.

# 25 011
  • София
И аз моите хубави бели пломби ги сменях, когато трябваше, в един момент стигнаха до нерва.
Целта според мен трябва да е да се запази максимално дълго функционалността с минимално инвазия. Колкото повече започнеш да ръчкаш нещо и да "поправяш", толкова по- зле. Важи за всичко, не само за зъби, те са просто проявление на трансакционната култура.
Днес ще го барнем, утре ще го оправим, ден за ден, пък после ще видим, дай днес фасадата да е добра. В дългосрочен план не се мисли особено.
Филми, книги, телевизия, парфюми, работни места... Замалко да му се порадваме, после следващото, а устоите, базата - няма такива.

Последна редакция: сб, 01 мар 2025, 20:29 от The Catcher in the Rye

# 25 012
  • France
По принцип при коронка зъб вече няма Simple Smile

# 25 013
  • Mediterraneo
Аз съм с два чисто нови принтирани импланта. изобщо не съм питала защо не ми правят отливки и да ми пълнят устата с гаден желатин. Сканирането е много по- приятно Simple Smile

# 25 014
Мисля си, че от началото на годината съм в някакъв труден период и се чудя няма ли вече да приключва.
Мисля си къде сбърках като родител с баткото и защо е толкова вироглав и няма ли тоя пубертет да свършва вече Sad(

# 25 015
Не съм доволна аз от принтираната, а и ръбчетата и се захабиха с времето/ две или три години е/ на дъвкателен зъб. При добър зъболекар, най-добрата за бг технология за времето си. Не е натурална като форма, не е прецизна като други коронки
Може би зъботехниците ми са по-добри от всеки скенер, тестват си с отливките механиката на дъвчене, правят нещата по-прецизно

Но и аз съм си малко луда на тема зъби и искам всичко да е перфектно. И милиметър забелязвам и ме дразни

# 25 016
  • Пловдив
И никой не иска да се занимава с истинска хирургия, спасяване на естествени зъби, добри ортодонтски услуги и лечение. Като знам колко пари съм дала за такива неща и как в Сф все по-трудно се намират добри хирурзи и зъболекари и ме е страх да мисля какво ще е след време.
Системата им се разтури и в момента е на практика почти невъзможно млад зъболекар да вземе специалност. Тоест скоро няма да останат дентални медици със специалности. Ще си ги практикуват на общо основание. Няма да има хирурзи, ортодонти, детски и т.н.

И скоро ще плачем за амалгамните пломби. Изкарват по 20 години. Към момента няма полимерна да издържа толкова.

# 25 017
Имам 18-годишни бели пломби, издържат си, за мен амалгамата е категорично минало и не бива да се връща, но за всичко останало си напълно права, племенника ми търсеше хирург за обикновено вадене на мъдрец и едвам намери.

Иначе за прозрачни алайнери ще намериш веднага желаещи зъболекари, учтиви, възпитани, сакън реален проблем да нямаш.

# 25 018
Точно това говорехме днес с приятелка. Племенницата и зъболекар., възмутена че се обръща внимание основно на фасадата. Идват намазани пациентки- филъри, ботокс, идеални фасети, а отзад зъбите избухнали. Всичко скрито и покрито, а отдолу гробница.

# 25 019
  • Пловдив
Имам 18-годишни бели пломби, издържат си, за мен амалгамата е категорично минало и не бива да се връща, но за всичко останало си напълно права, племенника ми търсеше хирург за обикновено вадене на мъдрец и едвам намери.
Нищо им няма на амалгамните пломби веднъж след като са направени. Проблема е за зъболекарите и сестрите докато ги правят, изпаренията на живака.

Общи условия

Активация на акаунт