За какво си мислите постоянно напоследък?

• 1 390 146
  • 25 039
  •   1
Отговори
# 4 650
Има вариант за Медицинска - където се влиза трудно, и за Филаретова. Във Филаретова вместо изпит има събеседване.

# 4 651
Бърди и племенника ми учи същото, сигурно се познават със сина ти, защото са връстници Simple Smile

Това с жената, която 8-10 години търсила работа ме утрепа просто... тя като 10 години е карала без работа, значи и цял живот може да изкара....!

# 4 652
Само да кажа, че има огромна разлика между това да учиш фармация магистърска степен и фармация (професионален) бакалавър. Ако си на 30 години и след гимназия не си учил нищо, т.е. не знаеш какво е да си дадеш зор да учиш, не виждам как би завършил магистърска степен. Бакалавърската степен,  т.е.помощник-фармацевт, е лека.

# 4 653
  • София
Кое й е лекото на бакалавърската фармация? Още от първия семестър ще я запукат с Технология на лекарствата и това ще е най-лекото. Три вида химии хич не са майтап работа, а аналитичната е кошмар в сравнение с органичната и неорганичната. Да не говорим, че ако образованията й преди това не са били кой знае колко близки до химията, ще трябва за загрявка да мине отново учебниците от гимназията. Преди много години за помощник-фармацевт се влизаше с изпит по биология, но беше ясно, че човек трябва да е наясно с химията и да има изключително услужлива памет и бързо да учи.

# 4 654
Винаги съм се чудила какви заплати вземат фармацевтите?
Струва ли си огромното учене, за да станеш продавач/ка, да работиш с болни хора и вируси, както и на празници и смени?

# 4 655
В София помощник фармацевтите взимат около 1400-1500. За магистрите знам, че е по-високо.

# 4 656
Мисля че извлякох най-нужното от изминалата година.Че човек в каквато и безизходица да се намира не трябва да се отказва и да пада духом. И това че цял живот човек се учи за някой е лесно за други по-трудно

Последна редакция: чт, 02 яну 2020, 20:44 от Tegavatasoika

# 4 657
Честита 2020- та прекрасни момичета. Бъдете здрави, щастливи, успешни, позитивни.
Мисля си само хубави неща и как искам точно тази година да ми се случат.

# 4 658
Благодаря за пояснението относно специалността "Фармация". Преди това бях наясно, че трябва да си много добър по биология и химия. Прочетох какво всъщност се учи за помощник-фармацевт и не бях удивена изобщо. Не знам дали ще се справя изобщо. Всичко е забравено по биология и химия. Доста години изминаха откакто завърших средно образование. Да, бях добра по биология и химия по онова време. Завършила съм икономика. Ще разуча още малко по въпроса и ще реша какво ще правя. Сигурно ми е нужна поне две години подготовка по биология и химия, за да си припомня и запълня доста неща, които не знам по тези предмети. Нямам това време вече. Над 30 години съм и не мога да уча до 40 години. Трябва да си намеря работа. Времето за такова дълго учене приключи при мене. Баща ми много ме притиска да се запиша да следвам тази специалност. Впрочем, личният лекар на него му е предложила, че защо не завърша "Фармация". Казала е, че имам висше образование и се учи по тази специалност 1-2 години. Дала е пример с една жена, която е завършила специалност "Финанси" и дълго време не е могла да си намери работа. И тя се е записала да учи специалност "Фармация" в продължение на 1-2 години. В моя град има МУ. Странно ми стана, че такава сериозна специалност се учи толкова малко време. Търсих информация из сайта на МУ и навсякъде пишат, че се учи 5 години. Казах на баща ми и той каза, че не е вярно и трябва да отида лично да питам.

# 4 659
Мисля си за снощи.
Майка ни е на гости и проведохме задушевен разговор, така да го нарека.
Нищо не съм знаела за корените на семейството ни.
Винаги съм си мислила, че дядо е осиновен. Напротив. Майка му, която мислех за негова осиновителка, му е истинска майка.  Тая жена е имала пет деца от трима мъже. По онова време.
На баба ми майката била най- личната и красива жена в селото.
Баба ми не я давали на дядо. Тя избягала и му пристанала.
Къщата ни дядо я е построил. Бетон е.
Баба винаги му слугуваше- гладен ще седи, ама няма да си стопли манджа, или да си отреже филия. Абсурд.
Много неща ми се изясниха снощи.
Извинете за лиричното отклонение.
Споделяше ми се.

# 4 660
  • Пловдив
Да, направо половин година се учи за фармацевт...

# 4 661
Мисля си как свикнах да си стоя вкъщи и да спинкам до късно... и как ще тръгна пак на работа от 6-ти, не знам. Тежко е положението.

# 4 662
Мисля си за снощи.
Майка ни е на гости и проведохме задушевен разговор, така да го нарека.
Нищо не съм знаела за корените на семейството ни.
Винаги съм си мислила, че дядо е осиновен. Напротив. Майка му, която мислех за негова осиновителка, му е истинска майка.  Тая жена е имала пет деца от трима мъже. По онова време.
На баба ми майката била най- личната и красива жена в селото.
Баба ми не я давали на дядо. Тя избягала и му пристанала.
Къщата ни дядо я е построил. Бетон е.
Баба винаги му слугуваше- гладен ще седи, ама няма да си стопли манджа, или да си отреже филия. Абсурд.
Много неща ми се изясниха снощи.
Извинете за лиричното отклонение.
Споделяше ми се.

Дари, много хубава история..
Разкажи още ако имаш време, ти защо си си мислила, че е осиновен дядо ти?

# 4 663
Днес си мисля...че пак съм тъжна...Мрачно е навън, нямам настроение.

Една прегръдка ви изпращам от мене.
И от мен,но дано днес да сте с добро настроение

# 4 664
Така знаех, че е осиновен. А де факти са го дали хранениче, и после са си го взели. И това съм запомнила, явно.
А на баба майката е починала млада. Баща й, прадядо Димитър, се жени втори път. Явно е бил хубавец за тогавашните стандарти- помня го, як, здрав мъж.
Втората майка, прабаба ми, на баба, е жива още. Ходи си копае лозето, шета си.
Моето дете има само един дядо жив.
За сметка на това има две баби, три прабаби и две прапрабаби. Едната прапра я чакаме да стане на сто години скоро.

Общи условия

Активация на акаунт