За какво си мислите постоянно напоследък?

• 1 389 964
  • 25 039
  •   1
Отговори
# 4 725
  • В един копнеж!
Ще бъда цинично откровена. Жал ме е само и единствено за фауната и флората. За всичко останалото- твърдо не.  Philomena е права, че всички ние сме абсолютни участници в тоя "цирк".

# 4 726
Малко ме изумява, че постоянно чувам и чета , че хората им е жал и пука само за животните, но не и за хората. При положение, че сме взаимносъврзани в кръговрата на живота. И е жалко, когато някой те е разочаровал да намразваш хората и да не изпитваш състрадание, за мен това е жестокост и неспособност наистина на човека да му пука за животните/растенията. И нали само за близките да му пука, а тези хора преди да станат близки не са ли били далечни/непознати? Или само собствените деца.... малко е егоистично и е една от причните фауната и флората да са на това положение в момента.

# 4 727
  • В един копнеж!
Гледам по-глобално на нещата. Не задълбавам- близки, далечни, непознати, познати.
Съжалявам, това е мое мнение и не задължавам никого с него.

# 4 728
Не че нещо, но дори човеството в един момент е било на изчезване, останали някъде към 3 хил. човека в Африка. Флората и фауната не са играчки, а природата се възстановява и адаптира. Кой знае, после може да е дори по-добре отпреди, щото е направена цедка на най-адаптивните животни. В крайна сметка за да е толкова хубавка планетата, знаете ли колко масови измирания е имало? А горките динозаври, а, за тях някой плаче ли?

# 4 729
  • In my tropical dream
За последно се обяснявам и доуточнявам по темата, по която се изказах.
Започнах предпазливо, че се чувствам глупаво заради това, че съм бясна, че не всички са потънали в скръб (с елемент на самоирония) и добавих, че е глупаво, защото осъзнавам, че всеки се натъжава от различни неща.
Но да, мога да скърбя, макар че съм се родила на тази земя и ща - не ща, произвежам боклук, използвам пластмаса ако и да се опитвам да потребявам по-малко ресурси.
Съгласна съм и на тези, и на много по-драконовски мерки от тези, които Philomena споменава, за да се намали негативното ни влияние.
И да, тъжно ми е, че има много хора, които не ги вълнуват каквито и да било трагедии, стига да са на повече от 100км от тях.

# 4 730
  • sofia
То да бяха само динозаврите.
Някой вид като се размножи прекалено много следва някаква редукция на популацията. Това, че ние се мислим за "безсмъртни" си е наш проблем.
Отделно са катаклизмите от космоса и вътрешността на Земята.
Ако почна да го мисля, по-добре да се гръмна.
Каквото мога правя... това е. Ама някой да се опитва да ми вменява вина за неща, които не зависят от мен- няма да стане. Пък да ми обяснява и как трябвало да се чувствам - съвсем няма да стане.

# 4 731
Мартини, аз сега те разбрах правилно Simple Smile  Разбирам те

# 4 732
  • Другата България
Скрит текст:
За последно се обяснявам и доуточнявам по темата, по която се изказах.
Започнах предпазливо, че се чувствам глупаво заради това, че съм бясна, че не всички са потънали в скръб (с елемент на самоирония) и добавих, че е глупаво, защото осъзнавам, че всеки се натъжава от различни неща.
Но да, мога да скърбя, макар че съм се родила на тази земя и ща - не ща, произвежам боклук, използвам пластмаса ако и да се опитвам да потребявам по-малко ресурси.
Съгласна съм и на тези, и на много по-драконовски мерки от тези, които Philomena споменава, за да се намали негативното ни влияние.
И да, тъжно ми е, че има много хора, които не ги вълнуват каквито и да било трагедии, стига да са на повече от 100км от тях.
Ами има, но има и такива, които се вълнуват, просто не го афишират. Това се опитвам да кажа. Peace

# 4 733
  • sofia
И аз я разбрах, просто не споделям нейния мироглед.
И като се развълнувам какво се случва? Поплача малко, тъжно ми е, пък го преживея.... и какво от това, че ме е развълнувало.... не случайно от поне 10 години не гледам новини.

# 4 734
Мисля си - Месо ям ,но е добре да се спомене ,че същия брой животни загинали в Австралия умират в кланиците на всеки 2 дена.

Както някой спомена, въпрос на кръговрат. Ако бяхме толкова вредни за природата досега да се е погрижила. Не сме по-силни от нея. Само така ни се иска.

# 4 735
И за разбития самолет в Техеран и жертвите ми е жал, и за Австралийските пожари, и за войната в Иран... Но човек най-много мисли за това, което засяга пряко него, близки хора/близка обкръжаваща среда до него и това е нормално.
На някой може да му се стори егоистично, но  мисля за болни скъпи мои хора и как ще се оправям, мисля за надвиснала опасност от съкращения в работата и добруването на децата ми и на племенниците ми.
Другото и да го мисля, едва ли мога да го променя.
И аз се дразня от разни "любовни драми", но всеки с проблемите си, огънят гори там, където падне.Pensive

# 4 736
  • here and now
Аз си мисля как света се управлява от тотално изперкали "хора", които се имат за безсмъртни. Ум не ми го побира как може да си оправдаваш психопатията с "благото на нацията".
Ама може и толкоз да ми е акъла де. Не знам, просто не знам.

# 4 737
  • София
Толкова ми е тежко за бебе Джони и факта, че не можем да съберем парите за операцията, че, признавам си, не мога да намеря място в сърцето си за Австралия.

# 4 738
Мисля си, че сестра ми утре си идва. В неделя ще дме всички в дома на родителите ни, там където винаги цари мир и спокойствие, любов и разбирателство. Мисля си за вкусната храна на мама. За радостта в очите на децата ми, когато прегърнат леля си.....

# 4 739
Много ми е зле днес, много. Снощи не съм спала от притеснение. Сега вече знам, че едно стягане, което получавах преди е точно от напрежение и притеснение...
Опитвам се да не мисля за проблема, но ме човърка от вътре.
Какво да правя?!

Общи условия

Активация на акаунт