За какво си мислите постоянно напоследък?

• 1 389 704
  • 25 039
  •   1
Отговори
# 4 935
Никога няма да забравя една докторка, кимна към четиригодишната ми дъщеря, та изръси - Тая вече е голяма, време вие за второ”. 😳

# 4 936
Е-хееее.. моята майка пък ми каза - който си има деца- да си ги гледа!
Скрит текст:
Не е от бабите, дето да водят внука си в градина или пък да го води в парка в количката... дори когато майка му ( т.е. моя милост) е болна и има нужда от помощ.
Свят широк- хора и ценности- всякакви.

Тя губи.

# 4 937
Аз пък си мисля, че не е редно хората да се местя толкова в живота на другите, било то и децата им и да влизат чак в спалнята им.

Тц, Това не са другите, това са моите деца, и е редно да се продължи веригата на живота.
По повод спалнята, аз като истински простак, но европеец им подарих книга с описание на Кама Сутра.

Продължавам финтиращо с подсещанията какво трябва да се случи, но ще е до време...

След определено време на изчакване сме взели решение с половинката как да продължим нататък...

Може да е гадно, но иначе се обезсмисля нашия живот и труд.

Съжалявам ако някой ме разбере погрешно, но е подтискащо, да гледаш стари бабички / но сме длъжни /
Както обичам да казвам - искам да водя внук / внучка в детска градина отколкото бабичка / дори и майка ми/ на контролен преглед в болница...

Може да ме коментирате в негатив, но стигнах до там да им обяснявам следното...

Правете деца не за друго а за да има кой да ви гледа и вас на старини.
Не удеват уопште...
Сега са млади и силни...
Това направо ме втрещи. Опазил Господ от такива родители.

# 4 938
  • София
е, недей така, жената е права в някаква степен, че колелото на живота се върти и трябва кръвната линия да бъде продължена, иска й се да води внуче, това е съвсем нормално желание. За гледането на старини ми идва вповече. Не става и насила, младостта си е младост, тя мисли само за себе си, но и има много страхове.

# 4 939
"Правете деца не за друго, а за да има кой да ви гледа и вас на старини"
Да пази Господ!!!!! Ето защо има толкова нещастни и осакатени души!

# 4 940
Не мисля, че има право на желания в случая. Тя деца е искала и си е направила, оттам нататък нейните деца имат правото на същия избор - искат ли или не искат да имат свои. Да не са с царска кръв, че е толкова важно да се продължи рода? Аман от ненормалници. Тия хора да не са животни за разплод?

# 4 941
  • София
Желанията, макар и облечени в "искам да водя внуци" са всъщност съвсем биологични - да се продължи кръвната линия. Мисля, че ние и още един животински вид (май за слоновете ставаше въпрос) познаваме бабите и дядовците си. За повечето видове нещата се изчерпват до раждането на собствени малки и познаване на собствената майка. Няма как да имаме съзнанието за познаване на роднините по възходяща кръвна линия и да не искаме продължаване на тази линия.

# 4 942
Гледах репортаж по Нова, изгоряли са състезателни коне, които са помагали на дечица с двигателни проблем. Хората плачат.....

Какви изроди живеят сред нас?!

# 4 943
Абе знам ли, за старото поколение сегашните "имат всичко", но сегашното поколение по-реално вижда колко малко има всъщност. Едно време някакви потребителски стоки са били кът; сега нищо не липсва в тоя аспект, ама я опитай да платиш за образование, жилище...тоест хубаво е старите да питат има ли някаква друга материална несигурност. Щото може наглед да имаш всичко, но да си от заплата до заплата и това хич не дава надежда- като дойде детето, ще почне да не достига.

А иначе тия, дето най-много реват за внуци, са точно тия, допуснали и грешки в гледането на децата си, та да ги отвратят силно от желанието за поколение.

# 4 944
мен много ме изплаши мнението на потребитекката, желаеща да има внуци, защото то ( желанието) е превърнато в самоцел, в страст.
Усетих, че така я е погълнало, че едва ли не е готова да мине през  престъпление и кръв, само и само да получи желаното.....
И оттам си е намерила оправдание и извинения, като например, че "да имало кой да ни гледа на старини "и пр.

# 4 945

А иначе тия, дето най-много реват за внуци, са точно тия, допуснали и грешки в гледането на децата си, та да ги отвратят силно от желанието за поколение.
Много точно казано!

Катеричка, потребителката каза, че е потребител всъщност. И аз мислех по писаното, че е жена... 😂

# 4 946
  • Другата България
Скрит текст:
мен много ме изплаши мнението на потребитекката, желаеща да има внуци, защото то ( желанието) е превърнато в самоцел, в страст.
Усетих, че така я е погълнало, че едва ли не е готова да мине през  престъпление и кръв, само и само да получи желаното.....
Скрит текст:
И оттам си е намерила оправдание и извинения, като например, че "да имало кой да ни гледа на старини "и пр.

Кажи ми, че се шегуваш с написаното или че е сарказъм.
Че иначе ......

Аз също съм против мантрата "правете деца, за да има кой да ви гледа на старини". Но не така разбрах написаното.

# 4 947
  • София
Аз разбрах, че е мъж dikobraz - не че има голямо значение де, макар че прави историята още по-странна.
Впрочем, такова едно натякване е способно да откаже и най-големия мераклия, струва ми се.
Родителите ми така се поизмъчиха с брат ми и нежеланието им с жена му да имат деца, дудняха и мърмориха и те известно време, пък, слава богу, в един момент приеха нещата така, както са. Мисля, че това е правилното, иначе рискуват да си съсипят отношенията от натякване и месене в чужд живот.

# 4 948
Е, чак през престъпление и кръв... и да утрепе някого, как ще получи внуци Simple Smile

Но най-вероятно ще си развали отношенията с децата си заради този нантиск, повечето пъти става така.

# 4 949
dikobraz, може ли поне още един коментар по темата? Smile Не разбрахме какво е крайното решение, ако нямаш внуци?

Общи условия

Активация на акаунт