За какво си мислите постоянно напоследък?

• 1 389 812
  • 25 039
  •   1
Отговори
# 4 950
  • София
Ще ги оставят без наследство сигурно Simple Smile То какво друго могат да направят на здрави, прави, пълнолетни хора?

# 4 951
И аз мислех нещо подобно - за наследството Simple Smile

Но може на децата да не реагират по очаквания начин на заплахата. Ако са били податливи на търговия с наследство, досега да са народили куп дечица и да са ги кръстили на имотните баба и дядо, и да повторят името на дядото при нянколко деца за по-сигурно.

# 4 952
Момичета, май сте прави, защото в предишните си мнения авторът е писал, че дава апартамент под наем в предпочитания квартал Изток в София. Вероятно си мисли, че децата му умират за това наследство, а всъщност изобщо може да не е така и те да градят живота си по коренно различен начин, от това, което той си представя.
Казвам го като човек, отраснал в тази част на София, който никога не е претендирал за наследство.

# 4 953
  • София
Всеки манипулира с каквото може - има си апартамент човекът и манипулира чрез него!

# 4 954
  • София
А, ясно, значи вероятно са дали на децата апартаменти наготово и ще ги изгонят, ако до една година не получат внуци.

# 4 955
Помня ника от имотните теми, май има и други имоти.
Ами чест им прави на децата, ако не поддават.
Родителите да си направят сметката дали са готови да си развалят отношенията заради натиск и заплахи, и някой ден, даже да има внуци, да са отрязани от тях.

# 4 956
А, ясно, значи вероятно са дали на децата апартаменти наготово и ще ги изгонят, ако до една година не получат внуци.
Ужас, аз затова съм по квартири от 20-годишна и обичам да управлявам живота си сама.

# 4 957
Предпочетох свободен наем, впоследствие ипотечен кредит. Материални лишения, но дишах свободно. Въпреки това, макар вече и в чужбина, майка ми любезно ми напомня, колко кв. жилищна площ има. Която ще остави на внучката си, щот’ аз приличам на баща си. Някои хора не се променят, макар да са ни преки роднини🙂

# 4 958

Според мен една майка не може да бъде приятелка с дъщеря си, трябва да й бъде само родител. Двете роли са несъвместими.
Дори това да означава,че двете често се карат и не се разбират?Защо родителството непременно трябва да изключва всякакви приятелски отношения?Как иначе детето ще има вяра на родителите си и ще им споделя?Малко или много,според мен пък,детето трябва да вижда родителите си като приятели.То е ясно,че трябва да има граници,но някои родители са прекалено авторитарни.

# 4 959
Дори авторитарен родител,е по- полезен за психическото здраве от родител- приятел.
Не бъдейки приятел, не означава да не си имаме доверие,а само и единствено,че познаваме и приемаме ролите.

# 4 960
Четейки темата си дадох сметка, че не съм единствена с родители, които изнудват с наследства. Мисля си, че у нас все още има  някакво много криво разбрано чувство за собственичество и даване на тон в живота от по-старото поколение, тези родени през 50те и 60те години. Сякаш тези хора си мислят, че като са родили деца, същите  са длъжни да си устроят живота както на тях им  харесва - професия, половинка, внуци, брой внуци. И като нямат друг аргумент вкарват наследствата в играта. Виждала съм дори родители, които умишлено са си настроили  децата едно срещу друго - за единия имат, за другия нищо. Както и един луд  дядо, който още приживе приписа всичко на сина си с идеята щерката да  си няма нищо и да е принудена да го гледа на стари  години.

Последна редакция: пн, 27 яну 2020, 19:53 от Viki8383

# 4 961
Мисля си, че Бог понякога ни дава точно това, което искаме, но ние не винаги сме готови за него.

И понеже се оплаквам често в тази тема , реших да ви кажа, че най-накрая се чувствам по-добре, по-щастлива. И че трябва да се радваме на това, което имаме, защото може би това е най-доброто за нас.
Хубав ден на всички! Innocent

# 4 962
Аз пък си мисля, че не е редно хората да се местя толкова в живота на другите, било то и децата им и да влизат чак в спалнята им.

Тц, Това не са другите, това са моите деца, и е редно да се продължи веригата на живота.

Тоя па! Имам две деца и да най-скъпоценното нещо в живота ми. Но ако някой, дори да ми е родител, беше проявил безкрайната тъпота да ми намеква или натвърждава неща, които засягат собствения ми живот и собствените ми решения, единственото което щеше да получи от мен, е видът на моя бързо отдалечаващ се гръб. Форевър.

# 4 963

Според мен една майка не може да бъде приятелка с дъщеря си, трябва да й бъде само родител. Двете роли са несъвместими.
Напротив, след определена възраст на детето, спокойно може да има приятелство.

Що се отнася до внуците, тук виждам възмущение  от факта, че някой иска внуци. Същото, че и по голямо е възмущението, когато се каже, че не иска такива. Няма угодия.

# 4 964
Като почнат дъртите с тия апартаменти и изнудване. Дръжте си ги скъпоценните кутии и оставете хората на мира.

Общи условия

Активация на акаунт