За какво си мислите постоянно напоследък?

• 1 385 157
  • 25 039
  •   1
Отговори
# 3 825
sunsun7, и аз съм като теб. Не съм Монк, но съм била свидетел на такива мизерии... че няма начин да не се възмутя.

# 3 826
Улеснявайте си живота бе хора. Не ми се върлагят дрехи, защото имам сушилня. Не мия на ръка обикновенно, само тенджери и тави. Прохосмукачата ми е робот, така че домакинската ми работа е сведена до пълен минимум.
оо,и роботи имам-два1
и машинарии всякакви
но,у нас се цени домашната храна,времето прекарано семейно, и забавленията
всичко това трябва да върви наред със задълженията-уви,денонощието е много късо!
ако перете като мен 12 перални на седмица,неминуемо ще има дрехи навсякъде-в стаите чакат да стигнат до гардеробите,в хола са гореспоменатите „още малко им трябва“,че и велоергометъра е там,в коридора  почти задължително чака дежурен панер с пране за простиране-който успее-метва го

мръсен под не понасям,кухнята що-горе се чисти ,но дрехи и обувки...не им насмогвам

никога,не бих намирала кусури нахора, работещи на пълен работен ден,с деца

# 3 827
  • София
Има ли още хора, които вярват в леенето на  куршум?

# 3 828
Аз също готвя абсолютно всеки ден. Нито аз, нито някой вкъщи обича вчерашна храна. Може някоя супа евентуално. В суматохата на готвене, пране, обгрижване на малкото  става кочина. Вероятно ако дойде съседката  и тя ще пише във форума. Преди лягане гладам масата да е прибрана, чиниите в миалната. Роботът се пуска през деня през телефона.
Та с това исках да кажа,че може би зависи по кое време на деня е минала съфорумката.

# 3 829
  • В планината / На морето
Улеснявайте си живота бе хора. Не ми се върлагят дрехи, защото имам сушилня. Не мия на ръка обикновенно, само тенджери и тави. Прохосмукачата ми е робот, така че домакинската ми работа е сведена до пълен минимум.
оо,и роботи имам-два1
и машинарии всякакви
но,у нас се цени домашната храна,времето прекарано семейно, и забавленията
всичко това трябва да върви наред със задълженията-уви,денонощието е много късо!
ако перете като мен 12 перални на седмица,неминуемо ще има дрехи навсякъде-в стаите чакат да стигнат до гардеробите,в хола са гореспоменатите „още малко им трябва“,че и велоергометъра е там,в коридора  почти задължително чака дежурен панер с пране за простиране-който успее-метва го

мръсен под не понасям,кухнята що-горе се чисти ,но дрехи и обувки...не им насмогвам

никога,не бих намирала кусури нахора, работещи на пълен работен ден,с деца

Чак пък 12 перални на седмица ...да не сте от Факултета ?

# 3 830
Да, аз.

# 3 831
  • Някъде там
Напоследък много мисля, как да помогна на майка си. Изключително много е взела да забравя, навивам я да отидем на лекар, но категорично ми отказва.
Тя била стара, нормално било. Но, за мен не е.

# 3 832
Аз например имах един ден, в който мивката ми беше постоянно пълна, а измих 3 миялни чинии. Докато си чакат реда, се прави следващото ядене и се трупат още. Тенджери и тави не мия на ръка, и те чакат за миялна.

Иначе и аз съм чувала обвинението "переш като циганка". Ми то или ще стоят на столовете полумръсни, или ще пера много, след едно обличане...не знам кое му е не-циганското да носиш леко вмирисани дрехи.

# 3 833
няма как да приема, че може да се търкалят дрехи във всяка стая и мивката да прелива от съдове и това да се смята за нормално.
Че кой е поискал ти да приемаш каквото и да било за неговия собствен дом? Дреме им на хората какво ти приемаш или не.

# 3 834
Да, аз.
И аз.

# 3 835
Напоследък все повече си мисля колко преходно е всичко и от колко малко имаме нужда, за да сме щастливи. За съжаление, обществото ни в момента е абсолютно консуматорско и жадно за себедоказване и власт.

Чак пък 12 перални на седмица ...да не сте от Факултета ?
Не съм от Факултета, но през ден пускам между 3 и 4 перални. Цветна, черно пране, бяло пране, отделно екстрите като чаршафи и кърпи. 4 човека ни е домакинството- двама възрастни, един тийн и един почти тийн.
Миялни от 1 до 2 на ден, зависи колко сме се задържали вкъщи. А подовете, въпреки робота, трябва и да се мият- отново според това колко време кой си е бил вкъщи, съответно колко се е цапало, се мият от веднъж до два пъти седмично.
Дрехи по столове, дивани и тренажори не търпя, затова и от малки съм научила децата да си прибират всичко по местата, а мръсните дрехи- да хвърлят в кошовете за пране.

# 3 836
  • София
В тази тема се пише от дъжд на вятър до момента,  в който някоя чистница не спомене колко е мръсно у другите. Следват 2345 поста за това кой как, кога и по колко пере, мие чинии и тупа килими SmileSmile

Добре, че нямам приятели, които разглеждат критично дали аджеба сме си хвърлили боклука и колко блузи висят на стола. Моите идват да си полафим, да хапнем, да пием, да се посмеем. Дреме им дали е разхвърляно или не.

# 3 837
Аз само днес съм пуснала 5-6 перални. През седмицата пускам още 2-3. Пет члено домакинство сме, отделно много сортирам прането по цвят и материи.

# 3 838
У нас е най -  мръсно. Моля, чакам камъните:grinning:
Мисля си, колко е лесно да размахваш пръст...

# 3 839
Как обаче се пуска полупразна пералня...

А не ги ли "разприятелявате" тия хора, в смисъл - одумваш ги, ама пак сте дружки...не го разбирам.

Общи условия

Активация на акаунт