За какво си мислите постоянно напоследък?

• 1 390 149
  • 25 039
  •   1
Отговори
# 4 620
Имам приятелка от детинство, която от почти 10 години отказва да си търси работа, защото по нейни думи е с разклатено здраве и ледно се уморява. Нямало как да издържи на пълен работен ден. Предложих и да я препоръчам за 4 часов работен ден във фирмата, в която работя, отказа. Казвала съм и моето мнение, че не е ок да лежи на гърба на родителите си, които са пенсионери със скромни доходи. Живее с един мухльо, който само и и използва жилището за безплатна квартира. Не спира да се оплаква колко е тежко да си броиш стотинките и да живееш с някой, който те унижава. Каквото и да я посъветваш, отговаря с "ти не разбираш" или "лесно ти е на тебе".
Не спира да ходи по психолози.
И да, вече просто я отбятвам, защото след виждане с нея съм като изцеден лимон. За това казвам, че има и такива хора, харесва им да се оплакват и да бъдат съжалявани.

# 4 621
  • София
Пипируда, на теб май няма угодия - с когото и да се видиш, все не ти е на сгодата. Един път защо се оплаква, после защо не му харесва каквото му кажеш, а когато ти самата си била в това положение си се оплакала и в отговор си получила обърнат гръб. Всеки потъва в нещастието си и най-доброто, което може да се направи за него е да бъде изслушан, обаче това е най-трудното за този, който трябва да изслуша. И пак няма гаранция какъв ще е ефектът, това е риск.

# 4 622
Пипируда, на теб май няма угодия - с когото и да се видиш, все не ти е на сгодата. Един път защо се оплаква, после защо не му харесва каквото му кажеш, а когато ти самата си била в това положение си се оплакала и в отговор си получила обърнат гръб. Всеки потъва в нещастието си и най-доброто, което може да се направи за него е да бъде изслушан, обаче това е най-трудното за този, който трябва да изслуша. И пак няма гаранция какъв ще е ефектът, това е риск.

Нещо ти се губи логическата нишка, Андариел, ама карай, не ти връзвам кусур. Kissing Heart

Мисълта ми беше, че като не искаш непоискани съвети, не си ги търси чрез вечно оплакване и мрънкане.
А споменах, че и аз съм била от другата страна и знам какво е да се чувстваш зле, тъй че не съм просто безсърдечна кучка, която не влиза в положението на хората със суицидни мисли. И аз съм имала нужда да помрънкам, разбира се, като всеки човек, но като мрънкаш, трябва да си готов на всякакви реакции, иначе си го пази за себе си. И според мен по-добре някаква реакция, па макар и клиширана, пред обърнат гръб и пълно безразличие.

Но тъй като вече споделих какво си мисля постоянно напоследък, не смятам за нужно да правя дисекция и да разяснявам собствената си мисъл, още по-малко да влизам в спорове. Който както иска така да си го разбира, колкото до мен, аз изразих мнение, измрънках си и ми олекна, тъй че моята терапия съм си я провела. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 4 623
  • София
В живота има и добро и лошо. Всеки сам си избира с кое да живее. Ако виждаш само лошото, спасение няма. И съвети трудно се приемат от такъв човек. Евентуално професионалист, но пак сам човека който е нещастен трябва да го потърси.

# 4 624
Криво е, че няма звук, интонация, иначе жестока дискусия сте заформили 😁 Не всичко е буквално и това, че ТУК можеш да помрънкаш не значи, че и навън го правиш. По-големи, по-мъдри, а не спряхте да съдите.

# 4 625
Добре де, каква е идеята на тази тема? Следя я отскоро, та май не схващам. На мен точно дискусиите ми станаха интересни, а после ги забърсаха. Т.е. темата е нещо като кошче за душевни отпадъци - казваш какво си мислиш, и бегаш, или...?

За да не съм съвсем офтопик, тия дни си мисля да мина на по-лек хранителен режим, веднага щом минат празниците Simple Smile

# 4 626
  • here and now

За да не съм съвсем офтопик, тия дни си мисля да мина на по-лек хранителен режим, веднага щом минат празниците Simple Smile
Това го мислят мнозина, единици успяват Wink
Аз си мисля за проблемите в работата. И за бъдещето на детето си мисля.. И за смисъла на живота изобщо...
Станала съм прекалено колеблива, а това не е добре за мен.

# 4 627
  • София
Пипируда, случила си на позитивист, който си е казал "айде, стига ми е мрънкала, съвети като й давам не иска, какво изобщо иска, дай да не си развалям аурата, тя е негативен човек и толкова". Тоест най-вероятно си е помислила сходни неща с това, което и ти казваш тук. В общо линии сме едни и същи - нашето нещастие е най-голямо, нашето щастие е най-голямо, всички останали само мрънкат, никой не иска съветите ни (защова защо другите изобщо мрънкат) и т.н. Най-честата грешка, която правим като хора е, че тръгваме да даваме съвети, а човекът отсреща едва ли търси съвети точно в този момент и хич не му е до рационалност. На втория, трети път вече може и да е по-склонен да размисля, но потънал в емоцията хич не му е до съвети. Често реакциите ни не са много адекватни на състоянието на човека отсреща, но това се учи, ако човек иска да го научи.
Относно приказките за самоубийство - тъй като не знаем дали това е показно или е наистина, най-малкото трябва да изслушаме човека.

# 4 628
Постоянно мисля за храна..и не не е от бременността и не е моментно а просто от малка съм лакома и първото нещо което съм научила да правя .. е да държа вилицата.. и не си представяйте че съм 100 кила ,напротив слаба и красива съм хихи ,просто обичам много храната и искам да опитам от всичко и не се тъпча.. просто не спирам да мисля за храна.. Съжалявам ако ви звучи несериозно но ..това е.

# 4 629
  • София
По повод даването на акъл и празниците, покрай Коледа и сега Нова година фейсът е залят с всякакви житейски съвети от сорта "точно сега, в края на годината...., а в началото на следващата" за изживяване на момента, важните неща в живота. Изобщо, всякакви фаталистки, все едно идва краят на света. Е, снощи не дойде краят на света, макар да беше доста неприятно усещане!

# 4 630
Доста е досадно наистина. Не си правя никакви равносметки, не поглеждам назад, гледам дори да забравя, обаче отворя ли пустия ФБ отвсякъде ме заливат равносметки, пък пожелания, пък нова книга с 365 бели листа, направо да откачиш. Ден като всички останали, няма нужда от толкова очаквания и напрежение.

# 4 631
Мисля си как искам да се прибера и да се мушна в леглото,  и да дойде 2 януари.
Днес по новините слушах колко пари хората са дали за фойверки, е ми заслужаваме си войните щом имаме пари за глупости.

# 4 632
Грипясала съм точно навръх празника. Нямям сила да излизам, да се глася, а и не изкам да изпоразя околните.

# 4 633
Напоследък постоянно си мисля за секс. Страстен, див, чувствен. Както и за вкуса на устните на един конкретен мъж.

# 4 634
  • София
Напоследък постоянно си мисля за секс. Страстен, див, чувствен. Както и за вкуса на устните на един конкретен мъж.

Не го мисли. Действай!

Общи условия

Активация на акаунт