За какво си мислите постоянно напоследък?

• 1 385 210
  • 25 039
  •   1
Отговори
# 24 060
Hazel, това е абсолютен факт за Скандинавието. Но не е само това -   генетически, исторически, географски и най-вече климата, накланят везните много те да са в топ-а на самотниците.
Но не е само в Скандинавието вече това. Аз съм old fashion school type, защото съм 40 +, не съм закотвила в миналото и да реда наред - какво беше и какво е сега. Не.
Но ми липсва простотата и непринудеността на общуването, което имахме.  Липсва ми съседката, която звъни на вратата да ти подаде чиния прясно изпечен кекс, липсва ми хората да зяпат през прозореца или в теб  в градския транспорт, липсва ми спонтанно излизане без планиране след работа с колеги,  липсва ми да излезем някъде и поне веднъж някой да не извади телефон и да снима тъпото ядене, липсва ми да те гледат в очите, а не в телефона. Ей такива  неща ...

Днес ми е особено крив ден. По мисленето си личи Sweat Smile

# 24 061
вие живеете в миналото, бре!
няма как сега, да е като тогава...

простотата и непринудеността на общуването, кога сте ги имали?- като деца?! Thinking
...спонтанно излизане без планиране след работа, могат да си позволят хора, без никакви фиксирани ангажименти
 ами това - деца, къща, съпруг,...до каква възраст, хората могат да си го позволят това?!
...или, хайде да не издребняваме- могат, но веднъж на полугодие Laughing

наистина ли има, такива дето си търпят колегите, пон-пет, и искат и да пият с тях  Satisfied

# 24 062
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Ами забелязва се разликата, много по-малко си общуват хората.
Освен всички други натрупвания и изменения аз съм на мнение,
че както с всяко нещо в момента, в който се появи някакво улеснение (като комуникационни канали в случая) се търси начин да се полагат по-малко усилия. Поддържането на контакти, излизането, посрещането - всичко това изисква да си дадеш зор.
Немалко хора остават непоздравени за рожден ден дори от много близки, ако не си чекнали опцията във ФБ Simple Smile

# 24 063
те ако чакат на поздрава за РД, значи е загубена комуникацията, отдавна

какво значение има, един ден в годината, ако не  се раздаваш за този човек, през останалите 364 дни ...

# 24 064
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Те може и да не чакат на това, и то не е толкова важно, но говори за друго - не си даваш зор да запомниш нещо, щото има кой да го прави вместо теб.

# 24 065
Има разлика в общуването. Сега всеки има достъп до информация и няма нужда от помощ ( ако има ще си намери специалист).Когато се правят събирания основните теми на разговор може да са - работа, някакви преживявания (театър,кино, пътуване),други хора... Преди нямахме толкова знания и преживявания, когато се запознавахме с различни хора, всеки споделяше нещо ново и интересно, което сега можем да намерим в интернет. Например ако съседката ти е добра готвачка, но ти имаш само обикновена книга с класически рецепти и искаш повече неща да научиш ще комуникираш с нея, ако си допаднете и по характер идват други интереси и теми на разговор.  Сега пак има поводи да се събираш и да комуникираш с другите,но пък и имаш избор да не го правиш ако не изпитваш необходимост.

Последна редакция: вт, 10 дек 2024, 23:02 от Dania1

# 24 066
Ковида също промени света, хората и начина на живот...онлай учене, онлай работа, онлайн срещи...сякаш вече нямаме нужда от живото общуване и живот...

# 24 067
  • Бургас
[quote author=blackcat6 link=topic=965255.msg48974338#msg48974338 date=1733803761

За Горсов, .... но ако просто се е махнал да започне на чисто - това е голяма жестокост към семейството му.
[/quote]
Това не го вярвам! Ама хич! Това състояние трудно, ама адски трудно може да се контролира!
Най-вероятно е задлъжнял яко и или се е покрил или се е случило нещо с него!
Като слушах с много голяма сума се е забатачил!
Горко й на тази жена /майка! Адски й е трудно! Грижи се за това дете, а на гърба си влачи подлостта и наглостта на мъжа си! Дано имат бял ден Мануела и майка й!🍀

# 24 068
Но ми липсва простотата и непринудеността на общуването, което имахме.  Липсва ми съседката, която звъни на вратата да ти подаде чиния прясно изпечен кекс, липсва ми хората да зяпат през прозореца или в теб  в градския транспорт, липсва ми спонтанно излизане без планиране след работа с колеги,  липсва ми да излезем някъде и поне веднъж някой да не извади телефон и да снима тъпото ядене, липсва ми да те гледат в очите, а не в телефона. Ей такива  неща ...

Това все едно аз съм го писала. Липсват ми спонтанните запознанства и приятни разговори по време на пътуване. Сега всеки е забил поглед в телефона, никой никого не поглежда. Разбирам, ако е по работа и трябва да се пусне мейл или нещо спешно. Обаче да си губиш времето с гледане на тъпи клипчета и снимки в нета, вместо да се усмихнеш на симпатичното момиче отсреща и да го заговориш, ето това не разбирам.
Но, както казваш ти, аз съм old fashion school type.

На Мамагемелар ще кажа - да, имах колеги, с които работехме заедно пон-пет/както си се изразила/.
 А в петък след работа се забивахме в някоя кръчма да полеем края на работната седмица. Отделно правехме спонтанни сбирки по всякакви измислени поводи. Ей така, купон да има.

# 24 069
Ние имаме съседка с кекс. И с палачинки. Но на къщата, в която ходим през ваканциите. На мен не ми липсва общуване с хората. И не със всеки ще ми е приятно да си общувам. Но ми липсва живо общуване с приятелите. Повечето са ми твърде надалеч. Това лято с две си отпъпихме да излизаме и ходим някъде заедно, но това се случва на 10 години веднъж.

# 24 070
  • София
Мисля си какво стана с Фейса. Първо заби Месинджъра, а сега вече нито шерването, нито постовете бачкат. Да не са го обявили за собственост на Асад и да е дал фира помежду другото? Grinning

# 24 071
  • Пловдив
Мисля си какво стана с Фейса. Първо заби Месинджъра, а сега вече нито шерването, нито постовете бачкат. Да не са го обявили за собственост на Асад и да е дал фира помежду другото? Grinning
Е, това да не е за първи път. От време на време имат проблеми. Ще се оправи до ден-два-три.

Понякога след такива проблеми означава, че идват промени, например нови функции, сменят изгледа. Понякога не, поне не видимо на повърхността за потребителя. Те си ровят и по функционалността.

# 24 072
фейса не знам, че чак след 23ч може да го отворя- не ми се стори бъгав, но тийновете се вълнуваха за неработещия инста Joy Sunglasses

# 24 073
За Карлос Насар... колко е млад, колко е упорит и успешен - в една календарна година стана европейски, световен и олимпийски шампион и то само на 20 години... Златен е, железен е, гледах му участието, награждаването и настръхвах, а очите ми без да искам се насълзяваха, той така вдига, че сякаш може още и още и още. Това дете ме накара да се почувствам горда за пореден път тази година, особено като гледах какви участия имаха другите държави на Олимпиадата и нашето скромно участие, скромно, но с качествени състезатели, където медалите са още по-ценни, предвид че ги знаем при какви условия тренират. Да е жив и здрав му пожелавам и да е много щастлив!!!

# 24 074
  • France
...Обаче да си губиш времето с гледане на тъпи клипчета и снимки в нета, вместо да се усмихнеш на симпатичното момиче отсреща и да го заговориш, ето това не разбирам.
Но, както казваш ти, аз съм old fashion school type...
Хората сме различни. Аз, например, не смятам за удачно да заговаряш хората по улицата или в ГТ, защото ги намираш за симпатични. Дори наскоро си говорехме с приятелка, че едно от хубавите неща на остаряването е, че те оставят на мира всякакви пишман свалячи. В един момент става уморително и дори досадно да се усмихваш, отговаряш, обясняваш, а просто да искаш да си продължиш пътя. Сега пък ме спират от разни организации да ми искат пари Confused няма пълно щастие.

Общи условия

Активация на акаунт