За какво си мислите постоянно напоследък?

• 1 385 190
  • 25 039
  •   1
Отговори
# 24 150
Моят близо 16 годишен младеж пък с кеф се включи в украсяването. Бях останала с впечатлението, че основно баща му даде зора да я украсим, постфакнум се разбра, че детето било по- мераклия и от него. 🎄🎅🏻🎍

Иначе си мисля за неща, които е време да променя. Не от НГ, отпреди това ще е.

# 24 151
  • Бургас
И аз искам да променя много неща,....но мисията е почти невъзможна!
 А искам и имам нужда!
Крещяща нужда!

# 24 152
Аз нищо не мога да променя.  И да искам, няма как да стане. И да го мисля, пак няма да стане. На етап съм, приеми го някак, защото другак не може. Минаха 18 години, още го мъча, дано свърши, че сили няма вече.
Тия дни мисля изчезналото дете. Хейта по Криско.  Дано се намери, милата душичка.

# 24 153
  • Бургас
И аз се чудех, как още не са го намерили това дете!?
Има нещо странно около всичко това!

И за случващото се около Криско също!

# 24 154
Нищо странно няма. Да се молим, да не ни се случва и да се молим, да се намери по- бързо.

# 24 155
  • София
Мисля си за някои "момичета" навършили 38 или дори 44 години (например) обясняват в социалните мрежи как старостта не била страшна. Как бръчките не били грозни, защото са получени от емоциите прекарани с близки и приятели (и т.н. клишета). И как тези излияния ми се струват нелепи.
Е да са живи и здрави, да станат на 75 или поне на 65, па тогава да обясняват за старостта. Щото аз усещам съществена разлика между физическото си състояние сега и преди 10 години. Колкото и да си здрав, да се движиш - то почваш да недовиждаш, да недочуваш, да не можеш да заспиваш... Има един виц: "С жена над 50 не е достатъчно да я хвърлите на кревата, трябва след това да ѝ помогнете и да стане". И доколкото 50 годишните все още ставаме сами, се опасявам, че създателите на вица, не си представят, че някой може да прави секс с по-възрастни от това Joy

# 24 156
Мда, най-любимо ми е, човек смазан от грижи и проблеми и се чуди как буквално да оцелее и да се изтегли от дупката и някой да му каже - бъди позитивен, мисли позитивно. Ще речеш, че човек зорлем се е докарал до нещастията или пък как например да е позитивен, когато от грижи и проблеми не може главата да си вдигне, да погледне света. Абсурдно е. В такива моменти предпочитам някой като няма какво да каже, да не ми обяснява кой колко позитивен трябва да бъде, а просто да замълчи и да не ръси неадекватни съвети на кило, даже по-зле приемам подобни хора за неадекватно жестоки.

# 24 157
  • София
Мисля си за тези, които нямат.
Мисля си за изгубеното дете.. мисля си някакви не много празнични неща, за съжаление.
Здраве за всички и спокойни, по възможност и весели празници

# 24 158
  • Mediterraneo
От снощи си мисля да направя едно пътуване изненада за ММ, януари става на 50. Тази сутрин му казах кои дни да заложи като почивни през януари и се заемам с организацията. ММ ще знае само датите и че ще пътуваме с колата. Дестинацията ще узнае в деня на тръгване и то само първата част. Ще го водя в Кордоба и Севиля, решено е.

# 24 159
Мда, най-любимо ми е, човек смазан от грижи и проблеми и се чуди как буквално да оцелее и да се изтегли от дупката и някой да му каже - бъди позитивен, мисли позитивно. Ще речеш, че човек зорлем се е докарал до нещастията или пък как например да е позитивен, когато от грижи и проблеми не може главата да си вдигне, да погледне света. Абсурдно е. В такива моменти предпочитам някой като няма какво да каже, да не ми обяснява кой колко позитивен трябва да бъде, а просто да замълчи и да не ръси неадекватни съвети на кило, даже по-зле приемам подобни хора за неадекватно жестоки.
Понякога не го правят от лошотия, а просто са си смазващо нетактични, не са се сблъсквали с даден проблем, но незнайно защо искат да ръсят акъл на килограм.
Аз така много се дразнех, когато ми кажеха - отпусни се, не го мисли и ще забременееш. Няма сила на земята, която да им докаже, че аз наистина не го мислех, но просто не ставаше. Когато им го кажех, следваше една тирада как всичко е на подсъзнателно ниво, как незнамсикой аха да пристъпи към инвитро и забременял по чудо, как някойситам осиновил дете и се успокоил и хоп пак бременност.

# 24 160
Паганне, не знам какво е, но е и липса на емпатия някаква. Например аз от октомври все съм с някакви несгоди, освен здравословните проблеми на ММ, самата аз не бях добре, което допълнително ме притесни и напрегна, защото аз отговарям и за него и за семейството, за всичко с една дума. Та от октомври бях болна, главоболие, грип, 2-3 дена бях здрава, нещо друго ме повтори, после започна зъбобол, почти месец тичане на зъболекар. Всичко това са и разходи, отделно логистично ми беше трудно и да ми каже някой - какво си се намусила, усмихни се бъди позитивна. Аз НЕ съм се намусила, в същия ден бях със зъбобол, бях изтормозена от болка и някой ми се хили като наръфана зелка и ми казва - виж, аз като се усмихвам, нямам никакви проблеми. Ми честно казано, можеше просто да поздрави и толкоз, що за въпроси па и съвети. Наистина предпочитам да не ме закачат, вместо да ме изкарват едва ли не виновна от типа - "А, ти щото си се намусила, ти се случват лоши неща". Ай, мерси значи...

А пък в твоя случай, дето е толкова лично подобни коментари са меко казано неуместни. На мен лично ми е неудобно да коментирам такива неща.

# 24 161
Мисля си във връзка с поста на blackcat6 за този ширещ се позитивизъм и фалшива нахиленост. Дразни ме, даже много ме дразни, когато се опитват да ни вменяват чувство за вина по този повод. Ти не мислиш позитивно, значи затова те застигат беди и проблеми. Дооообре ... и това казано от човек, на когото най-голямата драма е, че тази година няма да иде на круиз, а ще трябва да се примири само с няколко европейски дестинации.

# 24 162
Да, точно това имам предвид! Много правилно си го разбрала.Hug

Аз имам мигрена от ученичка. Коментара беше - аз мисля позитивно и главата не ме боли, усмихвам се и нямам проблеми, а ако имам проблеми, пак им се усмихвам и те се разрешават едва ли не от само себе си.
Как с усмивка можеш да разрешиш здравословен проблем за който медицината определя инвалидност? За каква усмивка и позитивизъм говорим. Да, човек може да се опита да намери начин да продължи да живее пълноценно въпреки проблема, но чак да слага розови очила и да казва - нямам проблем, това не се е случило, някак шизофренично ми идва.

# 24 163
Ама естествено, че мигрена се лекува с положително мислене, както и проблеми със забременяване, свързани с отстранени тръби например. Както ми казва една  позната, ами такъв ти бил късметът, какво да се прави, приеми го. Добре, приемам и си запазвам тази реплика, за да я ползвам при първа възможност.

# 24 164
...и същите тези позитивните, в даден момент ги виждаш как изливат една кофа с лайна за някаква дреболия. Или по много груб начин ти пускат някакъв откровено обиден коментар. Само от позитивно мислене ще да е това. Има и такива природно благи, сладички, но силни под меката обвивка хора, които с усмивка приемат всеки трус в живота си, но в повечето случаи се оказват едни щрауси със заровни глави в земята, които разчитайки, че ще ги отминат трусовете, притъпяват сетивата си, и в един момент реагиат остро и при най-слабата вибрация. Обикновено винят другите около тях, които не ги оставят да живеят в блаженство.

Общи условия

Активация на акаунт