За какво си мислите постоянно напоследък?

• 1 385 094
  • 25 039
  •   1
Отговори
# 24 225
Абе, има хора, на които не им трябва дори алкохол, за да скапат нечий празник. Била съм на детски рожден ден, където първият скандал беше на тема Исторически парк, имаше и други, ама тях вече съм ги забравила.
Та не бих размахвала пръст на хора, които предпочитат да пропускат събирания със скандалджии, интриганти и пр. от сорта.

# 24 226
  • SF
Те не си дават сметка, че са скандалджии. Много са горди с това "Казах им всичко в очите, да си го знаят!"
С това изречение развалят настроението и на други по веригата, на които пък разказват без никакво притеснение как са изкарали на събирането. Очакват овации! Браво! Ти го можеш! Аз все премълчавам.

# 24 227
Ясно е, че те дерт нямат, роднините и останалите около тях да му мислят.
Сутринта мернах обяснение защо толкова много конфликти тръгват от сбирки на маса - общо взето комбинацията от алкохол, гаден "хумор", лоши обноски и подобни, развалят дълготрайно отношенията.
Та напълно разбирам хората, които избягват такива ситуации, като знаят какво ги чака.

# 24 228
  • Пловдив
Те не си дават сметка, че са скандалджии. Много са горди с това "Казах им всичко в очите, да си го знаят!"
С това изречение развалят настроението и на други по веригата, на които пък разказват без никакво притеснение как са изкарали на събирането. Очакват овации! Браво! Ти го можеш! Аз все премълчавам.
Моят избор е да празнувам с нуклеарното си семейство. Мъжа ми, децата. По принцип аз съм доволно директна и избирам да не си развалям празника, лично аз да не си развалям своя празник, с хора на които имам какво да казвам. Аз пак ще го кажа ако ми се навират в полезрението.

# 24 229
Отдавна е казано, по-добре сам, отколкото в лоша компания. А и времената с празнуване с цялата рода, няколко маси, и тн отминаха вече и ще става все по-голяма рядкост. Повечето хора в днешно време празнуват сами, или само с неколцина близки, но не ти и трябват повече. Да търпиш токсични, неприятни хора, само за да не си сам, е глупаво. Човек трябва да си щади психичното здраве и да не робува на криворазбрани, остарели представи за човешките отношения, на всяка цена да се среща с роднини, с които реално няма какво да си каже, освен за класическите теми за болести, безпаричие и всичко, за което българинът обича да се оплаква, седне ли на маса. Не всичко българско заслужава почит.

# 24 230
В нашето семейство т.е това на мъжа ми има индивиди, които на всяко събитие омърморват абсолютно всичко! И то по много гаден начин - месото било препечено/ сурово, мястото, на което седят не им е удобно, прекалено топло/ студено им е, това кой щял да го яде, за какво ли въобще била дошла и други подобни приказки, които имат за цел въпросната да стане център на внимание. Нормалните хора сядат, където им посочат, ядат каквото им сервират, говорят общи приказки, накрая благодарят и си тръгват. Да си кажеш мнението, обикновено отрицателно и критикуващо, не е никаква добродетел, а липса на такт и обноски. И всичко това зад оправданието - ооо, ама аз съм си такава, директна, нищо не премълчавам, казвам си всичко, пък който иска да ми се сърди! Простотия до шия! След малко тръгваме за прословутия Коледен обяд 🤪

# 24 231
  • Пловдив
След малко тръгваме за прословутия Коледен обяд 🤪
Е защо!?

# 24 232
  • волно калдъръмче
Е защо!?
Трябва да има шоО!

Скрит текст:
Носи вино, забавлявай се, говори по-малко (повече слушай) и си тръгни навреме - четирите ми златни правила за семейни сбирки.

# 24 233
  • Пловдив
Алегрия - трябва да добавиш 5-то правило - внимавай до кого сядаш.

# 24 234
  • волно калдъръмче
О, записвам си го Nerd

# 24 235
Аз обичайно гледам лошо и никой не смее да ме заговори, защото съм хаплива и саркастична. Даже малките лигави деца ме избягват 🤭 Но никога не търся нарочно провокации, мога да гледам в нищото или да  говоря за времето, така че никой не се занимава конкретно с мен. Хлъзгава съм, приспособявам се, любезна съм, но настъпят ли ме умишлено, не си оставям магарето в калта. Даже децата понякога ми казват с много любов " мамо, гадна си" ❤️
Е защо!?
Защото нищо от това не ме касае лично. Все ми е тая кой какви глупости ще дрънка, само и само да получи 5 минути слава. Въпросната дама по принцип не ми е фактор за нищо в живота.

Последна редакция: ср, 25 дек 2024, 12:04 от мекичка*

# 24 236
  • София /Абсурдистан
Благодаря за инфото, момичета. Утре ще отида вече. Зъбът май няма да се спаси, но е преден, втори горен… И моста е само на месец… Пия антибиотик, Родожил, но не минава, което много ме тревожи.
Честита Коледа на всички!

# 24 237
В моя случай също беше горен втори зъб, мост от два зъба. Но ми го отвориха  през моста. Зъболекарят едва се съгласи, защото се опасяваше, че ще счупи моста, но в крайна сметка всичко мина благополучно. Важно е да намериш опитен зъболекар. АБ пих Оспамокс и временно бяха утихнали нещата, но гранулома се лекува на отворен зъб. Не може ли да идеш там, където са ти слагали моста?

# 24 238
  • София /Абсурдистан
Не може ли да идеш там, където са ти слагали моста?
Мога, но не точно сега, а след месец поне, моят зъболекар го няма, обаче аз не мога да чакам повече. Мостът е от 5 зъба, ужас…

# 24 239
Не се тревожи предварително, зъболекарите ще намерят решение. Едва ли си първата с такъв проблем. Може да се отвори през моста, надали ще тръгнат да свалят цялата конструкция заради един зъб.

Общи условия

Активация на акаунт