За какво си мислите постоянно напоследък?

• 1 385 378
  • 25 039
  •   2
Отговори
# 24 315
Е, нали казват, че след определена възраст ако се събудиш и нищо не те боли, най-вероятно си умряла... Радвайте се, че ви боли Wink

# 24 316
старост- нерадост Confused
връщам се от едно страхотно спортно събитие- семинар по бойни спортове
имаше хора от 5 до... над 65 години, и в духа на текущия разговор- дори и тренираното тяло , си е старо тренирано тяло, след една определена възраст Rolling Eyes
но, във всички случаи, е по- добре да се поддържа

# 24 317
Ха-ха, Черна станция, това ми напомни нещо, което никога няма да забравя!
Скрит текст:
Правят ми коремна операция, събуждам се в реанимация и започвам да пищя от нечовешката болка в корема. Слагат ми морфин, два пъти подред и ме трупясват. По някое време се събуждам от шум, все едно някой чука по метална врата. Нищо не ме боли, сама съм в стаята и е леко осветено все едно е ранен изгрев навън. Чукането продължава, виждам някаква жена минава по коридора. Започвам да викам... Ехо. Ехо. Има ли някой... Ехооо.... Нищо, никой не идва. В следващия момент през главата ми минава ужасяващата мисъл... Боже, аз съм умряла. Затова не ме чуват!!! Паникьосвам се и започвам да викам още по-силно. И, чудо... в стаята влиза друга жена и почва да ми се кара. "Ти какво си се развикала, ма?" Ох, слава богу! Жива съм!!!! Ами, викам, защо няма никой? Сутрин е... Каква сутрин, ма, три часът през нощта е. Веднага да заспиваш!... И аз моментално заспах пак. Simple Smile

# 24 318
vanne,епично ! Joy
Скрит текст:
с 300 зора вкарвам ММ да го оперират от апандесит, 23 годишен
...Rage
чакам в коридора пред операционна, вадят го, ще го качват с асансьора в отделението...
той се разбужда, и първото му сломотено нещо е-" жив ли съм?"
Sweat Smile

# 24 319
Аз имам забрана да нося тежко, но когато напазарувам нямам кой да ми качи нещата и нося като кобила. И всеки път си мисля каква съм идиотка да се товаря така . Но няма как. Който пазарува, той си носи нещата.
Мисля си...как си мечтая да дойде деня, в който вечер някой ще ми сложи прибор на масата. Ей  така, да забележи , че и аз съм там , че и аз съществувам. Аз редя масата вечер и ако забравя да сложа прибори, винаги някой от другите  слага 3 бр. Аз винаги трябва да си взема сама. Мисля си, че това заслужавам явно. Дано науча децата ми да обичат и уважават жените си. Да ги забелязват, да им помагат и да са истински мъже.

# 24 320
  • Бургас
Пийк, ако знаеш само как те разбирам....
За съжаление има такива дебили !
Аз съм същата с носенето на торби. Но вече момчетата ми идват да ми помагат, защото ме боли страшно много рамото и не мога да нося тежко.

# 24 321
  • София
Vanne, смях се с глас.

Аз пък си гледам ръцете - то петна, то драскотини, то изгаряния, рани. На нищо не приличат вече. Не знам какво правя, но два пъти седмично поне се порязвам и толкова пъти се изгарям на нещо. Водещата ми ръка изглежда с 5год. по-стара от другата заради наранявания.

Philomena, не било сън. Смя ми се, но потвърди, че малко ни е бил мозъкът, да се набутваме там където не ни е било мястото.
Днес пък карам дъщерята да свърши нещо и казвам: "Хайде отивай да строиш живота нов!"  (от една комсомолска песен, която сме пяли навремето в училище). Тя ме гледа неразбиращо, но в склерозиралия ми мозък това изплува.

Последна редакция: сб, 04 яну 2025, 23:19 от Gorg0nzola

# 24 322
Пийк, ако знаеш само как те разбирам....
За съжаление има такива дебили !
Аз съм същата с носенето на торби. Но вече момчетата ми идват да ми помагат, защото ме боли страшно много рамото и не мога да нося тежко.
За болката в рамото има инжекции, които се поставят в самото рамо, ефикасни са, иди някой ортопед да ти сложи,  но болката минава два месеца след инжекцията.

# 24 323
  • Бургас
Какви са тези инжекции?

# 24 324
Не помня името, ортопед ги изписва и той ги слага, а не сестра, питай за инжекции от 500 лева и ще ти каже.Аз бях с болки в рамото, не можех да си вдигна ръката, трета година вече нито ме боли, нито нищо.

# 24 325
Това е или хиалурон за стави* или кортикостероид/ за 10-тина лева.

*чиято реална цена е 120-150лв./1 мл.но заради естетичните корекции стига до 500, както любезно обясняват в Токуда

# 24 326
  • Бургас
Благодаря ви, момичета!
Ще потърся инфо.

# 24 327
Аз имах силна болка в рамото и обездвижване на ръката, ортопеда ми сложи инжекция "Дипрофос" , определено ми помогна.
Но вида на лекарството го определя ортопед, след преглед.

# 24 328
  • София /Абсурдистан
На мен са ми слагали такива инжекции в коляното, боли много. В ревматологията се използват. Кой знае какъв ефект нямаше.
За торбите съм същата и аз.

# 24 329
Кортизонови инжекции са това, на мен ми слагат в ръцете, на няколко стави. Те не лекуват, но обезболяват за известно време. Аз слагам 3-4 пъти в годината, правят болките поносими.

Общи условия

Активация на акаунт