За какво си мислите постоянно напоследък?

• 1 384 825
  • 25 039
  •   2
Отговори
# 24 525
  • Пловдив
Мда, аз за по-тъп съвет от Стегни се не се сещам.
Напротив. Стегни се се казва на всеки мъж с 37,5, който страда все едно ражда или има бъбречна криза. Даже е "Стегни се, лигльо."

# 24 526
Никой няма задължението да бъде непременно мил с нас.

# 24 527
  • София
Мда, аз за по-тъп съвет от Стегни се не се сещам.
Напротив. Стегни се се казва на всеки мъж с 37,5, който страда все едно ражда или има бъбречна криза. Даже е "Стегни се, лигльо."

JoyJoy Приемам това изключение.

# 24 528
  • София
Трябва да се усети границата. Кога е уместно да кажеш “ стегни се” и кога е уместно да замълчиш. За съжаление има човешки трагедии, които не се решават само с това. Жестоко е и е подигравка към човек в наистина голяма беда, който има нужда от съчувствие и разбиране. Бих казала, че е необходимо в ситуации, в които човек се изживява като жертва съвсем ненужно.

# 24 529
А как точно ще си решиш проблемите, ако не се стегнеш? Защо се толерира хленченето, не разбирам. Защо се толерира слабостта.
Не можеш да се справиш. Не не, сам не можеш. Иди непременно на психолог.
Всеки има право на мнение. Щом да се стегнеш е тъп съвет, ей ги на психолозите, те са на ваше разположение.

# 24 530
То да се "отпуснеш" не винаги значи да си мекотело. Напротив. Да се отпуснеш да мечтаеш, да се отпуснеш, за да не си напрегнат и да можеш да разсъждаваш трезво. Просто на мен думата "стегни се" не ми е подходяща за всеки един случай, защото предполага някакво напрежение и изостреност, а това не винаги е от полза.

# 24 531

Абсолютно, без ирония и сарказъм, съгласих се.
Само че и да се прави, че знае решенията на моите проблеми, за които някак аз съм сляпа и не съм разбрала как се решават със "стегни се", също няма право.
Няма нужда да се толерира хленченето, но не е излишно малко толерантност към "чуждите обувки".
Хубав въпрос е защо се толерира слабостта, макар да не съм забелязала да е точно така. Едно общество, ако ще е водено и респектирано основно от силата, наистина трябва да се стягаме.
И да мълчим.

# 24 532

Абсолютно, без ирония и сарказъм, съгласих се.
Само че и да се прави, че знае решенията на моите проблеми, за които някак аз съм сляпа и не съм разбрала как се решават със "стегни се", също няма право.
Няма нужда да се толерира хленченето, но не е излишно малко толерантност към "чуждите обувки".
Хубав въпрос е защо се толерира слабостта, макар да не съм забелязала да е точно така. Едно общество, ако ще е водено и респектирано основно от силата, наистина трябва да се стягаме.
И да мълчим.
Емпатия му казвали…. Но не всеки притежава емпатия.

# 24 533
Така е, емпатия не всеки притежава, но не пречи да сме мили към хора с проблеми.
Тук не включвам случая с мъжа с 37,5 и хроничните мрънкачи, а хора с истински проблеми.

# 24 534
Т 37,5 предполага жестоки мъки, не така

# 24 535
Много подкрепа съм получила тук. Имах проблеми около забременяването и винаги ще бъда благодарна на момичетата от темите за инвитро и от оплакваческата, защото винаги намираха окуражителна дума и ми стискаха палци.

# 24 536
Така е, Кеч, не препоръчвам човек да го изпита лично.
Аз никога не съм била много активен потребител, хич пък да не отиваме към популярен, щото мога да мълча, но като реша да говоря не е като да съм инфлуенсър 😜
(Дори не искам да споделям нещата, които научавам "на лично", като колко струва консултация за дете като моето при имунолог. Аз съм смела и смахната, детето ми има подкрепата на толкова хора, но като моето са много и - уви - дори няма да имат правото на "стегни се").
Много са добрите. Преди малко ми прати каката скрийншот на сметката. Последните преводи са от момичетата, които знам от почти 20се години от този форум. Не, не могат да ми решат проблема, но ме е срам да се предам.

# 24 537
Мисля за хора, които както казваше един колега, мир на душата му - до обяд мразят себе си, а след обяд - целия свят. Хора, които са все недоволни, мрънкащи, все не им е угодено, все са прекарани... Наскоро се сблъсках с една такава жена и още имам горчив вкус в устата си.

Последна редакция: вт, 28 яну 2025, 23:59 от Не се сърди, човече

# 24 538
  • Бургас
Мисля си за предстоящото неизвестно!
Искам всичко около мен да е спокойно, да живея спокойно, да имам сигурността от която се нуждая за утрешния ден!

# 24 539
Това никой не може да ти го обещае, Карз...
Неизвестното може и да е по-добро от настоящето. Представи си го само. Не е задължително да е по-гадно, нали?

Общи условия

Активация на акаунт