Искам всичко около мен да е спокойно, да живея спокойно, да имам сигурността от която се нуждая за утрешния ден!
Сещам се за думите - "За да имаш поглед над голямото, трябва да имаш поглед и над малкото." Като всеки човек се явява умалена версия на планетата Земя (планетата вече като жив организъм). В периоди от живота ми, в които (привидно) съм била най-добре, най-безгрижна, било ми е най-лежерно, комфортно и уредено, аз съм изпадала в такива - хм...динамични състояния. Усещала съм го точно по този начин - прекалено ми е спокойно, имам нужда да се скарам, за да раздвижа обстановката да внеса баланс в себе си; липсвало ми е нещо. А в момента знаеш ли колко искам да ми е спокойно?. Как бленувам единствено за сигурност, за здраве и дипломатично разрешаване на проблемите. И не че съм се променила - аз съм същият човек с интересите си. Не е и заради годините или отговорностите. Разликите с преди и сега са, че преди не чувствах, че съм на мястото си; не чувствах, че живея собствения си живот, чувствала съм се като жертва на обстоятелствата на даден етап. Изпитвала съм и страх, и несигурност, и чувство за вина.
От не много дългия ми житейски опит съм се убедила, че първо, всичко се повтаря - както лошото, така и хубавото(!); второ, реалността никога не е толкова страшна, колкото я рисува въображението ни, и трето - опитвай се да държиш мозъка си винаги зает. Ако целта ми е т.Б, как да направя така, че полека-лека да стигна до нея.
Може би на колективно ниво светът усеща какво се случва в нас, или ние, подобно на живителни клетки, усещаме тежестта, надвиснала над него. (Във втория случай би било добре да се огледаме доколко основателни са грижите ни.)
karzz, не знам от какво естество са проблемите ти, силно се надявам да не са здравословни. Всичко друго се намества и поправя във времето.