За какво си мислите постоянно напоследък?

• 1 384 825
  • 25 039
  •   2
Отговори
# 24 945
Държавните да дават.

# 24 946
Най-голямата глупост, написана за кръводаряването:
"Кръводаряването е полезно и за организма на кръводарителя, тъй като стимулира процеса на обновяване на кръвните клетки и увеличава защитните сили. След около едно денонощие дарената кръв е възстановена количествено от организма"
изт.: https://bgblood.org/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%86%D0%B5%D1%81%D1%8A%D … 0%B0%D0%BD%D0%B5/

Майка ми редовно беше кръводарител.
Докато стигна до тежка анемия и се наложи на нея да й преливат кръв, няколко пъти.

# 24 947
18 години дарявах 2 пъти годишно кръв. След това смених фирмата и нямаше акции на място, но ходех поне веднъж годишно и дарявах. Също и когато се наложи за операции на роднини и приятели. Преди 5 години ми откриха хашимото и спрях. Само веднъж ме върнаха, че хемоглобинът ми беше на границата.

# 24 948
Човек може да извършва доброволческа дейност и да е полезен по много различни начини. Не може и не е нужно всички хора да имаме еднаква слабост. Защото би липсвал баланс.
Има много хора, които не афишират своята доброволческа дейност, вършат я мълчаливо, скромно, без да се самоизтъкват. И ако тя не е свързана с кръводаряване, това не ги прави по-малко хуманни и благородни.

# 24 949
Много хора не разбират правилно кръводаряването. Тези кръвни центрове трябва да поддържат количества и видове кръв, защото за сажаление често се налага да се ползва по спешност, накои хора го разбират по трудния начин за съжаление. И още нещо, голяма част от дарената кръв не се използва за кръвопреливане, защото е негодна.
Тежка тема е това, дано има повече доброволци и да се налага по-малко от кръвта да се ползва!

# 24 950
  • София
Аз също кръводарявам.. универсален дарител съм и като мога го правя.

Идвам да се оплача малко от това колко са изпростели и са се озлобили хората. Наистина се замислям сериозно след някоя друга година да се емигрира. Обичам си родината, много е красива, има си всичко, но наистина не е случила масово на хора. Не знам, не мога да вирея в такава среда... един - двама да са, с мед да ги намажеш, ама те .. са стотици. Някак си не мога да го приема, не мога да свикна с това, не ми харесва, не мога да се примеря. Не знам къде, не знам кога, но със сигурност ще направя промяна. Още от ученическите си години вярвах, че ще остана тук, че искам да съм тук, но сега с всяка изминала година, се наглеждам на страшна простотия и това ме демотивира.

# 24 951
Аз вече не си представям, че и навън е цветя и рози, та не ме терзаят подобни мисли. Надявам се да живея край морето в България за в бъдеще.
И мен ме е срам от това, че Възраждане имат фенове, и мен ме дразнят чалгата и т.н. ужасии. Но имам и много познати в чужбина и някак не се виждам на тяхно място. Там също си има своите предизвикателства и по-добре млад да ги бориш. На 50+ бих се преместила сигурно в случай на война, погром, Възраждане на власт или подобни.

# 24 952
Имам познати, от 25г уседнали тук, сега се местят в Германия, заради децата казват. Няма универсална формула, всеки си шета на акъла. Аз лично, също не бих започвала от начало сега, или без форсмажорни обстоятелства.
Друг е въпросът, че в цяла  Европа, няма нищо  достатъчно привлекателно в днешно време, та да ме накара да си го помисля.

# 24 953
Синът ми е от 6 години в Германия, много му харесваше в началото. Сега си промени мнението, може и изобщо да не остане там.

# 24 954
Аз не мисля, че хората сме различни като цяло. Просто в другите държави има ред, наказания, глоби и това ги прави по-добро място за живеене.

# 24 955
Според мен всеки, който иска да се премести е добре да пробва и да го направи

Отделно, че ако във всички други е проблема, най-често се оказва, че не е баш така.

# 24 956
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Мисля си... не дай Боже да трябва да разчитам на добрата воля на хора без добра воля.

https://nova.bg/news/view/2025/02/25/488691/%D0%B7%D0%B0%D1%82%D … 1%87%D0%BA%D0%B0/

# 24 957
  • София
Аз не мисля, че хората сме различни като цяло. Просто в другите държави има ред, наказания, глоби и това ги прави по-добро място за живеене.
Според народопсихологията има и различни черти и характерни неща в манталитета. Отличаваме се със сигурност, то навсякъде има гнили плодове, но някъде преобладават, някъде са по-малко. Интересното е, че един прост човек сред.. интелигентни хора, сред различно мислещи може да вирее, но обратното би се получило много, много трудно.

Възраждане, чалгата.. те са ми по-малки проблеми, масово хората са неграмотни, откакто има социални мрежи, всичко живо се опитва да има мнение и да се изказва, а пък грам няма.. умствения капацитет за да го прави. Злоба, простотия, липса на елементарно възпитание, наглост.. ей тези неща, с тях се сблъскваш всеки ден, както разбира се с предателство и с клюки и интриги.

Мисля си... не дай Боже да трябва да разчитам на добрата воля на хора без добра воля.

https://nova.bg/news/view/2025/02/25/488691/%D0%B7%D0%B0%D1%82%D … 1%87%D0%BA%D0%B0/

И това също ме разтрепери и потресе, нямам думи. Животът ни е толкова кратък, вместо да сме добри и състрадателни хора и да си помагаме.. Убедена съм, че за съжаление неговият случай не е единствен.

Според мен всеки, който иска да се премести е добре да пробва и да го направи

Отделно, че ако във всички други е проблема, най-често се оказва, че не е баш така.

Далеч не съм на мнение, че проблемът е във всички други, говоря за масата, естествено има я и другата страна на монетата.

# 24 958
Защо четете неграмотните хора? Аз не ги забелязвам.

Истински гадните неща у нас за мен войната по пътищата, пияните шофьори, това, че тийновете - много от тях - употребяват алкохол и пушат вейпове, чалгата като начин на мислене. И въобще като нация сме доста алкохолизирани, пушещи. На всяка цена всеки брани кофти хобито си, защото си е негово право. Какво да видят и научат децата от такова поведение? Не съм с крилца, и аз пия вино и съм пушила преди години. Казвам кое мен ме дразни и лично ме засяга, защото и аз имам деца. Постарала съм се да спра отдавна цигарите, а виното да го пия рядко. Децата няма откъде да почерпят добър пример как да се грижат за себе си, ако поне ние самите не го даваме.

# 24 959

Хубаво, лоши хора. Обаче аз като видях това стълбище, широко 1 метър, не виждам как ще се монтира платформа. Стълбището ще стане неизползваемо... Сигурно това е причината, а не лошотия, понеже никой не им иска пари.

Общи условия

Активация на акаунт