За какво си мислите постоянно напоследък?

• 1 384 781
  • 25 039
  •   1
Отговори
# 24 960
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Платформата, доколкото знам се прибира.
Едва ли някой ще сложи нещо, което ще направи неизползваемо стълбището.

# 24 961
Сгъва се, така е. Но и сгъната пак отнема поне едно 20 см и не се наемам да кажа какво остава.

# 24 962
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Дискомфортът не е по-страшен от невъзможността.

# 24 963
Аз не ги оправдавам, само търся другата гледна точка. А едно стеснено стълбище може да означава и невъзможност. Имам опит с качване на мебели по стълбища без препятствия и става на магия.

# 24 964
Защо четете неграмотните хора? Аз не ги забелязвам.

Много обичам такива изказвания... Това, че не ги забелязваш не означава, че ги няма, нали?
Аз не ползвам ГТ, но когато се качих преди 5-6 години за последно останах учудена, че вътре се ядат баници, пият се кафета и чайчета, яде се кисело мляко, с обувките се подпират на отсрещните седалки без да им пука, че цапат и какво излиза - аз не ползвам ГТ, но тези, които го ползват са го превърнали в кочина. Напротив, даже смятам, че неграмотността трябва да се осъжда и трябва да й се обръща внимание, не може да си затваряме очите и да си крием главите като щрауси, все едно проблема го няма.

Иначе и аз идвах с новината за рампата. Да, разбирам, че като им е тясно стълбището вероятно ги притеснява това, но по дяволите, къде е гаранцията, че няма още 1-2ма от същия този вход да разчитат на тази рампа. Злобни сме си и несъстрадателни.

# 24 965
Има сгъваеми рампи, разглобяеми, преместваеми. Има едни компактни седалки, които се движат по стълби. Има всякакви приспособления, улесняващи хората с двигателни затруднения и които са почти невидими за всички останали. Нечовешко е това със случая с рампата, отвратително.

# 24 966
Жената каза, че се прибирала в мазето. Отделно те имат парапет от едната страна, ако трябва ще им я вдигнат нависоко към тавана. Едва ли тези, които ги монтират не се съобразяват с това. Щяло да им шуми?!? Ще рече човек, че тия хора по цял ден ще щъкат навън-навътре, тя иска да е независима, колко пъти може да го изкара сама. Цинични са коментарите на съседите, че това бил техен каприз. Направо липса на всякаква човещина и съпричастност. Само който не е гледал болен може да е толкова коравосърдечен и жесток.

# 24 967
Пустите сърца и души, да вземат да ги вписват в сантиметри редом с ръст в личните ни карти, та дано си спомняме поне отвреме навреме, че ги имаме. При подновяване на документите и като ни питат може ли съседа да види слънцето не през прозореца.
*И друг такъв случай знам, та надали все неизползваемост на стълбището е причината.

# 24 968
  • София
И аз често мисля за това, а именно за човешкия напън да навредиш, а не да помогнеш. Мисля си, че такива долни душици са нещастни и смачкани хора, които при малък прозорец да имат власт, се възползват до край. Пример са злобните лелки в администрациите. Винаги се отнасям с уважение и усмивка към тях, дори и в абсурдна ситуация, в която едната си пиеше фрапе от сламка, а аз чаках зад гишето. Докато си отпиваше, се оплакваше на другата, че трябва на ръка да напише обяснение защо има оплакване срещу нея и тъкмо беше по средата на обяснението. Почаках, почаках, та съвсем любезно си попитах няма ли да ме обслужат. За жалост понякога от такива дребни души зависят съдбите на болни хора и ей за това ми е мъчно.

# 24 969
За монтиране на съоръжения за подобни ситуации мисля, че просто трябва да се премахне изискването за съгласие на съседите. Щом не е в противоречие с условията за аварийна и пожарна безопасност и в блока има човек, нуждаещ се от рампа, тя се монтира и толкова.

Щяло да им шуми!? Наистина ли? Кога очакват да излиза този човек, че им е толкова важна тишина, вместо естетсвената неонходимост да се излиза?

# 24 970
За моя изненада и в Норвегия/ ГТ е плюскане на храна, качване на краката по седалките и прочее описани по-горе мизерии, главно от деца/ученици

(освен хубавото правило, когато си сам, да седнеш до прозореца, задължително. Не като при нас, да седнеш на външната седалка, та А дано никой не идва да сяда до теб)

# 24 971
  • France
Защо четете неграмотните хора? Аз не ги забелязвам.
Хубав съвет, който се опитвам да спазвам. Няма нищо по-лошо от войнстващата простота. Че и убедена, че е права 🙄

# 24 972
  • Бургас
Мисля си за гадните вируси с които ни тровят.....

# 24 973
  • Countryside
Скрит текст:
Далеч съм от мисълта, че хората на запад са само мили и добри. Напротив, и по-обрани и по-лицемерни са. Но явно ги натискат от детска възраст да се съобразяват, до такава степен, че в Америка си пишат доброволческите каузи и участия в клубове във CV-то и е въпрос на чест едва ли не да имаш такива. Просто от малки ги дресират, съгласни, не съгласни изпълняват. И камери, жалби и глоби, разбира се. Затова е и обществото, явява се коректив на поведението.  Докато в България отношението към различните и пенсионерите казва всичко.
В Канада (по-конкретно Онтарио), не можеш да завършиш гимназия ако не вложиш определен брой часове в доброволстване. Не помня колко бяха, защото дъщеря ми имаше много така или иначе, че помагаше в балетното училище с години. Освен това работят след 15-16 години, независимо от статуса на семейството. Студентите пък задължително. Почти всички сервитьори, дори в луксозни заведения, са студенти.
Не бих го нарекла дресиране, по-скоро възпитание.
Баш дресировка си е, не всички ги влече да доброволстват, факт. Ако искаш еди-си-какво, трябва да положиш еди-си-колко часа доброволчески труд. Т.е. направи Х и ще получиш У.

Мисля си защо сме толкова недоверчиви и мнителни?
Може би, защото многократно сме били лъгани. Едиственото, което правя доброволно вече и съм сигурна, че помага е да кръводарявам веднъж годишно. Давам умалени дрешки на децата и играчки, на познати или по каузи. Подпомагам и приют за животни.

Последна редакция: вт, 25 фев 2025, 19:13 от Г-жа Букет

# 24 974
  • София
Ох, много ме разстрои този случай със съседите. То аз напоследък лесно се разстройвам де, ама направо сълзи ми излязоха, какви хора сме бе.

Общи условия

Активация на акаунт