За какво си мислите постоянно напоследък?

• 1 384 800
  • 25 039
  •   1
Отговори
# 24 840
Мисля си, че повече от всякога не ми се живее в тази кочина наречена държава.

# 24 841
  • Countryside
Кочината ние си я правим. Днес за пореден път - боклуци къде ли не завряни, сакън да не би някой да ги изчисти, шофьорите масово засичат, ПТП ще направят, само за да минат 10м напред. Народът е намусен и начумерен, все едно ако ти кажат добър ден, 100лв ти дават. Всеки гледа да отбие номера, ама заплатата да си върви, налЕ....

Последна редакция: сб, 22 фев 2025, 13:57 от Г-жа Букет

# 24 842
Разбира се, че ние си я правим. Дори и с магическа пръчка да изринем всичко и от утре всичко да е чисто ново и красиво, точно за два дена ще стаене същата кочина. В душите си сме прасета, мрънкачи и тарикати...
Разбира се винаги има изключения, но една птичка пролет не прави.

# 24 843
И само ние - българите сме такива?
Другите са прекрасни, любезно-лицемерни и готови да те смачкат с усмивка , ама щом с усмивка ви харесва ...

# 24 844
Поне са възпитани и се съобразяват, колкото и да не им се иска.

# 24 845
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Ако са възпитани, защо да не им се иска?
Съобразяват се, защото има сериозни глоби.
И в един момент се превръща в полезен навик.

В България от едно известно време ни се набива в кратуните, че общото е ничие.
Да не би някой да си помисли, недай Боже, че републиката е народна Grinning

# 24 846
  • София
Мисля си как е възможно деца в четвърти клас да имат акаунти в мрежи като тик ток и другите подобни, да качват видеа, в които псуват и мислят, че правят нещо значимо и важно. Къде са родителите, защо допускат подобно нещо? Как можеш да кажеш на детето си, да набляга на това, защото така ще стане богато? Да бъде инфлуенсър и да го допускаш да говори цинизми във видеата и лична информация?

Рядко влизам в това приложение, но като попаднах на подобни видеа, се отчаях.

# 24 847
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Когато класният ни ръководител миналата година предложи на родителската среща на родителите да опитат да ограничат участието на децата в социалните мрежи, се надигна ропот точно от самите родители. А всичко тръгна от това, че се установи, че има тормоз точно в тази среда. Да не говорим, че тогава децата бяха на 10-11 години, и така или иначе не е разрешено да са там.
И всеки пипа с памук... учителите дори се притесняват да кажат, че това не е редно. Явно макаренковските методи в някои отношения са давали по-добри резултати.

Мисля си, че ми се връща желанието да снимам.
Купих си нови батерии за фотоапаратите, почистих обективите... дано.
Разглеждам си стари снимки и даже си ги харесвам.

# 24 848
  • Countryside
Далеч съм от мисълта, че хората на запад са само мили и добри. Напротив, и по-обрани и по-лицемерни са. Но явно ги натискат от детска възраст да се съобразяват, до такава степен, че в Америка си пишат доброволческите каузи и участия в клубове във CV-то и е въпрос на чест едва ли не да имаш такива. Просто от малки ги дресират, съгласни, не съгласни изпълняват. И камери, жалби и глоби, разбира се. Затова е и обществото, явява се коректив на поведението.  Докато в България отношението към различните и пенсионерите казва всичко.

# 24 849
Далеч съм от мисълта, че хората на запад са само мили и добри. Напротив, и по-обрани и по-лицемерни са. Но явно ги натискат от детска възраст да се съобразяват, до такава степен, че в Америка си пишат доброволческите каузи и участия в клубове във CV-то и е въпрос на чест едва ли не да имаш такива. Просто от малки ги дресират, съгласни, не съгласни изпълняват. И камери, жалби и глоби, разбира се. Затова е и обществото, явява се коректив на поведението.  Докато в България отношението към различните и пенсионерите казва всичко.
В Канада (по-конкретно Онтарио), не можеш да завършиш гимназия ако не вложиш определен брой часове в доброволстване. Не помня колко бяха, защото дъщеря ми имаше много така или иначе, че помагаше в балетното училище с години. Освен това работят след 15-16 години, независимо от статуса на семейството. Студентите пък задължително. Почти всички сервитьори, дори в луксозни заведения, са студенти.
Не бих го нарекла дресиране, по-скоро възпитание.

# 24 850
На мен доброволчеството не ми е ОК, форма на използвачество и лицемерие. Просто принуждават различни категории хора да работят за без пари за да получат нещо. Това нещо всъщност не им го дават съвсем преднамерено, за да ги използват. От принудителното доброволничество печелят някои власт имащи. Иначе не съм против да дарява човек, много е благородно, но сам да решиш на кого да дариш.

# 24 851
Мисля, че този вид доброволчество е много добра идея за подрастващите, защото се занимават с нещо. Също съм впечатлена в Азия как сами си чистят стаите в училище и нямат чистачи. Така са заети и нямат време за глупости.

# 24 852
То хубаво чистят, и хубаво ги форматират в Азия, но добрите училища там, са с 12 часова заетост, и повечето интернати. Ми...мерси!
Въпреки , че доброволчеството днес е светско и често независимо от религията,  идва, като идея , най-вече от католическата църква.

# 24 853
  • Пловдив
Въпреки , че доброволчеството днес е светско и често независимо от религията,  идва, като идея , най-вече от католическата църква.
Може много да се спори за ролята на католическата църква. Например за индуистите "сева" - безкористното служене. Сикхите хранят всеки, не е нужно да изповядваш религията им.

# 24 854
Също съм впечатлена в Азия как сами си чистят стаите в училище и нямат чистачи. Така са заети и нямат време за глупости.
Ако мислиш, че с едно чистене на стаята няма да имат време за глупости си в голяма грешка.
Доброволчеството е поредното американско лицемерие. Доброволно, но всъщност абсолютно задължително, защото трябва да го пишеш в СВто си. Мерси, на такива "мили" жестове

Общи условия

Активация на акаунт