За вкуса на миналото

• 184 223
  • 2 223
  •   1
Отговори
# 330
Как помните вкусовете на безалкохолните? Аз ги помня как изглеждаха, но не и вкусовете. Обаче помня едни пирожки със сирене. Продаваха ги във Варна на Аврам Гачев, малко под хубавите пици.

# 331
Как помните вкусовете на безалкохолните? Аз ги помня как изглеждаха, но не и вкусовете. Обаче помня едни пирожки със сирене. Продаваха ги във Варна на Аврам Гачев, малко под хубавите пици.
Пирожки не съм срещала от края на 90-те във Варна . Последно вуйчо ми имаше фурна и закусвалня и правеше там . Не знам защо никой не прави, бяха много вкусни, но и мазни . Трябва да го питам .

# 332
Много от шоколадовите бонбони ги развалиха още по времето на соца – когато се научиха да ги правят от соя. Останалите ги развалиха през 90-те.
Имах си някои любими неща от детството и много страдах, когато им развалиха вкуса. Сега гледам в магазините, че се опитват да заложат на носталгията и имитират продукти, че даже и опаковки на едновремешни стоки, но... Отдавна спрях да се лъжа – нищо общо нямат с предишните.
Имаше едни какаови бисквитки "Шипка" – леле, как ги обичах! Изчезнаха и те в небитието...  Sad

# 333
Много мазни бяха, наистина. Също като онези казанлъшки гевречета. Но тях все още ги продават.

# 334
  • Ланкър, планините Овнерог
Сега пък се сетих за пиците на тунел в Каварна до плажа. Много бяха вкусни или поне тогава така ми се струваха.

# 335
От шоколадовите бонбони харесвах много Фини млечни /с чертите отгоре/ и едни шоколадови дражета "Пролет" - бяха в голяма бяла бонбониера на розови цветя. И един марципан помня - в кафява опаковка с жълти патета.

# 336
Имаше едни бонбони Дипломат. Изглежда са били доста луксозни, защото майка ми ги криеше от нас. Бяха за така омразните ни гости!

# 337
Шоколадовите дражета бяха уникални. Веднъж изядохме цяла кутия, като много хитро ги изваждахме, без да нарушаваме опаковката им от целофан. След това напълнихме кутията с костилки от кайсии. Представете си физиономиите на гостите, които са пили кафе с костилки от кайсии пред тях. ☺

# 338
Аз помня  мизерията по магазините и липсата на стоки. Майка ми беше купила два различни номера еднакви вълнени панталони за запасяване, защото не се знаеше кога ще пуснат пак. Нямаше такава грозотия. Още помня кафевия лай..н цвят.
 Помня и дъвките Идеал, с които можеше да си счупиш зъбите и как един познат на нашите ми носеше лъскави дъвки и бонбони, от които ми светваха очите.
Киселото мляко беше в едни стъклени бурканчета с гумени капачки и всеки можеше да го отвори и затвори Sick
Бонбоните Амфора бяха ужасни на вкус.
Сега има всичко на всякакви цени, включително и с малко желание може  сам да си го произведеш на село или да си го направиш вкъщи, или да си го купиш био за повече пари. И без оправдания, че било скъпо, защото в много села къщите/местата са евтини.

# 339
  • густо майна Филибето
Аз много мразех бонбони Лакта, и обожавах Карамел Му. Карамела си е същия и сега, което не може да се каже за бонбони Черноморец и Таралежки. Марципаните от едно време също бяха ужасни! Като цяло може да се каже, че в момента сладкарските изделия са далеч по-добри, или поне може да се избира доброто.
Един познат, технолог, беше споделил преди няколко години, че от фирма за колбаси го потърсили, да намали месото в колбаса до 3%..... Rolling Eyes

Киселото мляко беше с алуминиеви капачки, които събирахме и използвахме за едни сладки "охлюви".

# 340
Направо презирах Лакта, лимонови резенки, карамел му и обикновени вафли. То те си бяха  за ежедневна консумация. Дъвките Идеал бяха гадни, но свободно си се продаваха дъвки чин чин. Имаше ги на всяко стрелбище.

# 341
  • Пловдив
А сега моите деца обожават лимонови резенки и лукчета Simple Smile

# 342
А сега моите деца обожават лимонови резенки и лукчета Simple Smile
И моите! Като ги видим в Метро, винаги се слагат в количката. Само аз им се мръщя. Направо ми е под достойнството да ги ям!

# 343
Лимоновите разенки са супер . Май само те не изгубиха вкуса си .

# 344
Едно време обикновените вафли бяха по-вкусни, помня, че ги деляхме на слоеве даже и така ги ядяхме. Laughing Сегашните са отвратителни, накъртват от сладост.

Общи условия

Активация на акаунт