Фентъзи и фантастика - Тема 10 (гласуване)

• 41 632
  • 736
  •   1
Отговори
# 30
Тогава анкетата за фантастика може да е за любима фантастична книга/поредица  Rolling Eyes Малко по-обща?
Фентъзито понабра повечко скорост като жанр в последно време, и фантастиката нещо изостава...в тази връзка снощи гледах Хобит и Двете кули по ТВ  Laughing Гледала съм ги доста пъти, но домашните знаят, че попадна ли на тях задължително си ги гледам  Laughing 

# 31
Миналата година четох "Чернова" и "Белова" на Лукяненко и ми харесаха, макар да имам резерви относно финала. Освен това "Домът на слънцата" беше доста приятна... "Картата на небето" на Феликс Палма ми хареса, но без третата част (книгата е разделена на три относително самостоятелни части, които се преплитат).

Нямам проблем да номинирам тях, ако ще е само за годината. Ако е нещо по-общо, сигурно бих предпочела някоя класика. Например "2001: Космическа Одисея" е страхотна книга, но продълженията са ужасни - явно и великите умове се съсипват с времето  Confused Бих номинирала само първата.

# 32
  • София
Може да посочвате заглавия от фантастиката тази седмица, като свърши тази анкета ще добавя другата.
Аз мисля, че е достатъчно една седмица всички да гласуват, ние си знаем кои сме  така или иначе. Досега са гласували 33 човека. Ако искате мога да ви кажа после кой води до момента -:)

# 33
  • DE
Аз съм за фантастиката. И без това твърде малко присъства в темата. "Чернова" и аз я четох май миналата година  Grinning , много я харесах. Не знаех, че има и "Белова" когато се коментираше преди не я намерих цифров формат и затова не я прочетох, а ми се искаше  Tired
Почти съм сигурна от фантастичните поредици, че тази за Майлс Воркосиган ще спечели с мнозинство  Grinning
С удоволствие бих гледала филм на темата, но къде ли ще намерят актьор за главната роля  newsm78

# 34
  • София
Ако искате мога да ви кажа после кой води до момента -:)
Не искам. Нека да се изненадаме (или не  Laughing) в неделя.
Така със скрити резултати има повече тръпка, поне за мен  Flutter

# 35
 щом може да се добяват заглавия още сега, ще го сторя.
Предполагам че пак на 3 заглавия имаме право?

1. Селцето - Кир Буличов
2. поредицата Оракула - Майк резник
3. Метро 2033 - Д . Глуховски

# 36
Да, от скоро прочетените фантастики бих номинирала Марсианецът- Анди Уеър
А за all time favourite  Майлс  Heart Eyes Биха могли да намерят актьор, а и дори няма да са нужни кой знае колко ефекти- книгите не залагат на космическите битки, а на други неща, но...засега няма изгледи за филм
Бях много впечатлена, когато веднъж четох че роднините на Бюджолд не четяли книгите й  Shocked
Още редакция  Mr. Green Макар че всички знаят кой е Майлс
Лоис Макмастър Бюджолд- Поредицата Бараяр Wink
И трето- Позитронни роботи на Азимов  Heart Eyes

Благодаря Джон Сняг! Редактирах

Последна редакция: пн, 13 фев 2017, 12:23 от ♥ HAPPY ♥

# 37
Позитронни роботи е серията

1. Стоманените пещери
2. голото слънце
3. роботите на зората
4. роботите и империята

# 38
  • София
Ако е възможно ги подреждайте като Джон, за да може после да ги копирам, с име и автор, иначе ще ви сложа Майлс и после се оправяйте Mr. Green

# 39
Хепи, оказва, че не "всички знаят кой е Майлс" Joy. никога не съм чел  Бюджолод или както е там името, единственият Майлс го свързвам с Небесните господари на Дж. Броснан.

иначе за помощтта ми (в систематизацията, на Азимов) Peace -  винаги готов картоф! ако ти трябав помощ за нещо такова, можеш да разчиташ на мен (стига да го зная.)

# 40
  • София
Петя и Дането, кои 3 номинирате вие?

# 41
Не знам дали ще ти допадне Майлс, вкусовете ни обикновено са противоположни. Бяха ми предлагали Стоманеният плъх и други поредици като сходни на Бараяр, но не ми харесаха, а ти май ги харесваш. Тази поредица не е само военна, само фантастична или пък "само" каквото и да е, а много интересна смесица.

# 42
  • София
Последно - фантастика четена 2016 или любима изобщо?
И какво точно се включва във фантастика - само с космически, пътуване във времето и подобни елементи или и антиутопии, постапокалипсис и т.н.

# 43
  • София
Може да е в някакво по-обширно време от 2-3 години? Както кажете.

Предлагам и постапокалиптики и антиутопии също да включваме, за да има повече опции.

Не номинирайте Игрите на глада, вече присъства горе.

# 44
Последно - фантастика четена 2016 или любима изобщо?
..

И аз това питам? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт