КРУИЗИ /Тема 9/

• 102 255
  • 749
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
Привет от Германия. За пътуването в деня на качване още от сега установих колко е рисковано. Вярно е, че може всичко да мине без проблем, но времето в аванс е винаги добре дошло. Летяхме с майка ми и се срещахме в София, за да хванем полет до Франкфурт- аз от Варна, тя от Хасково. Ами малко преди Траянови врата автобуса им се развалил. Добре, че имахме достатъчно време и успяха да ги извозят с друг бус иначе отървахме полета за едното нищо. Та както си мислехме "е, има достатъчно време- за 3ч е в София" така и изтръпнахме дали ще стигне.
Та близо, далеч- няма значение, отпускайте повече време.

# 226
Привет от Германия. За пътуването в деня на качване още от сега установих колко е рисковано. Вярно е, че може всичко да мине без проблем, но времето в аванс е винаги добре дошло. Летяхме с майка ми и се срещахме в София, за да хванем полет до Франкфурт- аз от Варна, тя от Хасково. Ами малко преди Траянови врата автобуса им се развалил. Добре, че имахме достатъчно време и успяха да ги извозят с друг бус иначе отървахме полета за едното нищо. Та както си мислехме "е, има достатъчно време- за 3ч е в София" така и изтръпнахме дали ще стигне.
И аз от Варна ще пътувам с автобус, полета ми е 6;15 за Франкфурт. Ти с кой автобус пътува, 22:30?

# 227
  • Варна
И аз от Варна ще пътувам с автобус, полета ми е 6;15 за Франкфурт. Ти с кой автобус пътува, 22:30?

Ние бяхме с Луфтханза в 13:50 , но аз пътувах още в 00ч и пристигнах в 06:20ч. Моя съвет е да вземеш по-ранния автобус или поне да видиш колко полети има по това време, защото на секюрити доста опашка стана.

# 228
Здравейте и от мен!
Избрали сме следния круйз на NCL: 9-Day Scandinavia, Russia...
След като днес изчетох информацията във форума и открих препоръчания сайт Vivavoyage, приверих цената и за същата категория каюта, същата дата - цената е с разлика от 700 евро.

Бих искала да попитам - има ли нещо, което не съобразявам или пропускам? Четох, че тази агенция е надеждна.
Благодаря предварително.

Последна редакция: пн, 20 мар 2017, 20:28 от Аниto

# 229
Аниto, аз съм  резервирала през Vivavoyage, не е имало нещо непредвидено - каквото ми изписва като цена е крайно и не е имало допълнителни такси, освен може би някаква сума, ако се плаща с кредитна, а не с дебитна карта,  но това ще ти го изпише преди да платиш и ще можеш да прецениш кой начин на плащане ще ти е най-удобен и изгоден. При такава сума, разликата между офертата на българска агенция и на Vivavoyage ми се вижда нормална и често срещана. Вече друг е въпросът какви бонуси се предлагат на едното и на другото място и накъде наклоняват те везните.

# 230
В търсене на круизи открих тази тема.

Имам огромно желание този лятна ваканция да направим круиз с деца. От много разглеждания харесах евентуално това като маршрут:http://contitrans-m.com/index.php?m=896&id_cruiz=9243&lang=1.

Моля за информация:
1. Какво мислите за евентуален период на почивката -08.07 до 14.07 - дали ще бъде прекалено топло?;
2. Какво ви е мнението за кораба?
3. Абе заслужава ли си?
4. Има ли други добри круизи цена/качество за периода 01.07 до 12.09?

# 231
  • Пловдив
Здравейте,
Влизам само, за да предупредя не немскоговорящите круизърки да внимават много при резервации към сийсканер, и по-конкретно към АИДА. Да не правят такива, дори и предварителни, освен ако не са абсолютно убедени, че ще пътуват на съответния круиз. Ние, за съжаление не знаехме, че условията на Аида се различават от тези на други круизни компании и се оказа , че при направена резервация, на която не е платен нито депозит, нито са дадени данни на кредитна карта, нито лични данни, просто една тъпа резервация, тя е окончателна и не може да бъде отказана, без ужасяващи неустойки, за които се научава късно, плюс лихви всеки месец в огромен размер. Бясна съм И на Аида И на немския туроператор и смятам да ги плюя, където ги видя.  #2gunfire За първи път ни се случва такова нещо, но за съжалени се оказваме притиснати до стената, тъй като закона пази богатите... Никога няма да стъпя на борда на техен кораб и дори няма и да си помисля да пътувам с тях. Но, сега, за да спя спокойно, ще се наложи да извадя една сериозна сума. Та, да си знаете, резервации там САМО при убеденост, че ще ходите. Ние обикновено се чудим до последния момент и правим по 2-3 резервации, хората пазят каютите по ден-два и като не ги гарантираш с плащане, ги пускат. Ноо, Аида държат до последно, не знам по какви скапани немски закони. Та, предупредих ви, да съм спокойна.
АВА, на кораба съм била точно след реновацията. Самия кораб не е нещо особено, от по-малките е , дори и след разширението. Това, от което не бяхме особено доволни, беше анимацията. От всички шоа най-хубавото беше това с българи, едни български момчета акробати, много добри.  Маршрута за мен е чудесен. Юли месец смятам, че ще е голяма жега, по добре идете началото на септември или края на юни. Цената си ми се вижда ок... Може и да падне, може и да не, не е много висока, не е супер ниска. Ако маршрута ви е ок, идеално. Peace
Вивавояж наистина си е ок агенция и е нормално да има разлика в цената, говорим за огромна разлика в двата пазара, съответно възможността на англичаните да договарят отстъпки е нормално да е по-голяма.  Peace

# 232
Здравейте,мисля да резервирам за края на август - Круиз Пет Гръцки острова 2017 - Санторини, Миконос, Родос, Патмос, Крит и Турция - 5дни пълен пансион!
през ф-ма Панда Травел.Има ли някой ,който може да ми каже хубава ли е и всичко ок лие с тази фирма?
http://www.pandatravel.bg/kruizi-gurcia/item/180-kruiz-santorini-krit-rodos-korab

# 233
Пак моля някой които е ходил на круиз в САЩ, какви документи показвахте на имиграционните? Само букинг номер достатъчен ли е.

Здравей, в момента сме на борда на Хармония на моретата,качихме се от Форт Лаудердел на 18 март,преди това бяхме 5 дена в Маями,а след 2 дена заминаваме с кола под наем за Орландо.
На влизане в САЩ нищо не ни искаха,освен паспортите и визите.Проверките са малко по-подробни,но не се заяждат.Ако искаш друга информация,питай.Но съм 6 часа назад с времето  Laughing ,да знаеш.

# 234
  • Плевен
 lisichkata, приятно изкарване!

Някой в Малта да е ходил в Popeye village, как най лесно да стигнем до там и заслужава ли си?

# 235
lisichkata, приятно изкарване!

Някой в Малта да е ходил в Popeye village, как най лесно да стигнем до там и заслужава ли си?

Ние ходихме когато бяхме в Малта. Взехме Автобус от Валета и след това се наложи прекачване. Имайте предвид, че автобусите са доста нередовни. На нас много ни хареса селцето. На детето също много му хареса /13 г./.  Според мен си заслужава.

# 236
Пак моля някой които е ходил на круиз в САЩ, какви документи показвахте на имиграционните? Само букинг номер достатъчен ли е.

Здравей, в момента сме на борда на Хармония на моретата,качихме се от Форт Лаудердел на 18 март,преди това бяхме 5 дена в Маями,а след 2 дена заминаваме с кола под наем за Орландо.
На влизане в САЩ нищо не ни искаха,освен паспортите и визите.Проверките са малко по-подробни,но не се заяждат.Ако искаш друга информация,питай.Но съм 6 часа назад с времето  Laughing ,да знаеш.

Мерси, пристигнах вчера. Само с паспорт влязох, питаха ме какво ще правя в us, казах круиз и ме пуснаха.
Като слизате от кораба, пак ли се минава емигрейшън?

# 237
Продължавам да мисля и да се колебая...Моля за вашето компетентно мнение за този организиран круиз  - http://infocruises.bg/ShowPage.aspx?id=16839

# 238

[/quote]
Мерси, пристигнах вчера. Само с паспорт влязох, питаха ме какво ще правя в us, казах круиз и ме пуснаха.
Като слизате от кораба, пак ли се минава емигрейшън?
[/quote]

Утре ще напускаме кораба,но едва ли ще има нещо по-особено.Всъщност дадоха ни да попълваме някаква митническа декларация дали внасяме ценности за над 10000 долара ,но може би защото идваме от острови ,прочути с диамантите си...Спокойно,всичко ще е наред.Само при слизане от кораба на пристанищата си носи и паспортите,че някъде ги искат/освен бордните карти\.
Весело изкарване от мене Hug

# 239
  • Пловдив
Продължавам да мисля и да се колебая...Моля за вашето компетентно мнение за този организиран круиз  - http://infocruises.bg/ShowPage.aspx?id=16839
Ава, на мен ми се вижда скъпо  newsm78. Вярно, че има разни екскурзии, но не пречи човек да си ги направи сам, а и тази хава с водач от агенцията /разбирай - плащаш и неговите разходи/ ми се струва, че оскъпява повече. Peace

Общи условия

Активация на акаунт