КРУИЗИ /Тема 9/

• 102 105
  • 749
  •   1
Отговори
# 405
Аз да попитам адаптер трябва ли да си нося? Ще сме с Коста
Не.

# 406
Великденски круиз до Канарските острови
/ кратък разказ за едно пътешествие /

Този път при избора на круиз бях поставил като критерии маршрута, ниска цена и да е задължително за празника-великден. Нямаше значение коя ще е круизната компания и кораба. Получи се , както съм споменавал и преди изгодна цена около 60 евро на ден или 11 дни с Коста маджика за 678 евро във вътрешна каюта. Разочарование в следствие на нагласата от по-лъскавите кораби и компании като Роял карибиън, та даже и МСЦ. Трябва да кажа, че за съжаление Коста са много под тези споменатите. Лоша да не казвам почти никаква анимация на кораба, вечерните спектакли са пародия-двама трима изпълнители максимум 6 танцьори, храната на бюфета еднотипна и винаги задължително се редиш на опашки на закуска и обяд за да вземеш нещо за ядене. Вечерите в ресторанта-бавно обслужване, малки порции, скъпи питиета-но последното да кажем че е допустимо макар, че на какво отгоре.
Но стига толкова битовизми да се съсредоточим върху маршрута.
Тръгването беше от Савона изключително лесно пристанище-нискотарифен полет до Милано, после шатъл от Бергамо до Милано чентрале и от там влакчето на Трениталия до Савона. Процедурата по качването беше добре организирана, но куфарите ги забавиха доста, получихме ги чак в 16.00 часа при положение, че още в 14.00 бяхме се настанили в каютата , но за съжаление банските бяха в куфарите и не успяхме да се включим в баесйните, където хаоса е пълен-три малки басейнчета със скачащи в тях деца и нагъсто сложени шезлонги, като не можеш да легнеш на този който си избрал без да закачиш съседа. Приоритетно се говори на италиански, чак след това на френски, немски и накрая на английски. Даже в асансиорите първо съобщава на италиано на кой дек се намирате и тогава на английски. Круиз директора-пълна скука, авиматорите-мързеланковци , предлагащи меко казано глупави игри с пръчка, топка и обръчи. Вечерята в ресторанта винаги закъсняваща, без необходимата тържественост и двете гала вечери-посредствени. Канарските острови са общо 7, ние посетихме два от тях Лансароте и Тенерифе. Да, струва си да се видят поне веднъж, но чак пък толкова да се захласваш по камъни, вулкани и черен пясък-НЕ. Виж Мадейра е фантастично, пак бих се върнал там. Останалите пристанища-Малата, Марсилия и Чивитавекия вече ги бях посещавал затова няма да се спирам на тях. За Лансароте мога да кажа, че ме впечатли кактусувата градина и Фондацията Цезар Манрикуе. На Тенерифе ходих в Лоро парк, което е хубаво изживяване и с това май приключихме там. За Коста кроичера мога да кажа, че отново се изложиха и при организирането на слизането на единият остров. Отворили бяха само едни изход и само дето не ни стъпкаха и издушиха в тълпата от 2000 души опитващи се да слязат първи. На следващите ден си взеха поука и както се прави при такива случаи ни събираха на групи  и поетапно ни пускаха да слизаме, отворил вече бяха два изхода. Имахме общо 4 дни на море, които с тази организация на изхранване и аниматори си беше направо досада, да не говорим за гъчканиците по басейните и на последно място лошото време-вятър, лек дъжд и разбира се голямото клатене на кораба. Въпреки всичко понеже съм запален круизър ако намеря отново евтин круиз на интересна дестинация пак ще пътувам с Коста. Сега да кажа и добри думи за тях. Стараят се хората , но явно само толкова им отпуска майката Карнивиъл за тези кораби като заплати за персонал и инвестиция в подобряване на общият климат. Но въпреки всичко всички са приятелски настроени, няма снобарска обстановска, по-скоро е фрии стайла. Това е като впечатление от този круиз. Чакам с нетърпение следващият през септември с новичкият Меравилия.

# 407
Privet ot slyncheva Malta. Bled, bi li dala malko info za Fred Olsen Cruise Line. Tuk e akustiral Black Watch, a nikoga ne sme komentirali tazi kompaniq?

# 408
  • Плевен
Мимчето, да си изкарате чудесно! И ние сме след месец там, ще чакам да разкажеш  Hug
Домино, благодаря за разказа! Нормално е, след като си бил на най-новия кораб като Хармони, сега да си разочарован. Затова от този форум съм си извлекла поука - постепенно да надграждаме корабите, точно поради тази причина. Сигурна съм, че на Диадема примерно, положението е съвсем различно от на Магика, но пък се движи по неатрактивен маршрут. То все с нещо трябва да се направи компромис...Пожелавам ти следващия круиз да също толкова страхотен, както миналогодишния, пък тези неприятните неща се забравят с времето и ще останат само хубавите спомени за посетените места. И аз много искам да отида на Мадейра, дано скоро ме огрее...
Хубав ден и хубави пътешествия на всички!

# 409
Мадейра
Наистина това е уникално място, зелен рай, стръмни брегове и красиви пейзажи. Времето предвидено за екскурзия не ни стигна да видим всичко. малкото което упяхме да посетим беше статуята на Исус Христос от която се открива чудна гледка към брега, малкото градче Камача и разходка с лифта до Монте. Не ни остана време за градините и да се спуснем с тобогана. Имахме малко свободно време в центъра на Фунчал и обратно на кораба. Ака имам възможност отново бих се върнал тук. Със сигурност има още много други неща за разглеждане, но ние избрахме тази екскурзия от кораба не като евтина, те всички са от 50 евро нагоре, а като най-обзорна и ненатоварваща. Круизните компании могат спокойно да слагат в маршрутите си двудневен престой на този остров, защото е красив и може да бъде запълнена програмата и в два дни.

# 410
  • Варна
Domino, благодаря за разказа. А иначе малко клюка- Meraviglia е в сигурни ръце. Онзи ден се заприказвах с мой познат в нета. Той все по чужбина бачка и го питам къде се е позиционирал сега- вика във Франция сме. А, че какво правиш там питам го. Ами строим пасажерски кораби казва той. Ха, сега де. Хваля му се, че ще ходя на круиз и на майтап питам да не би да работи по нашия кораб. Познайте- Да! Мой дългогодишен приятел, Варненец работи във Франция на кораба, на който ще се качваме Ноември. Малък свят хахаха.
Иначе чисто технически разправя, че качеството на строителството като цяло в момента не е лошо, но не е и най-доброто... Гони се ниска цена...
Та, така, много исках да споделя с вас моята "случка".

# 411
Здравейте!Има ли някой ,който да е  пътувал с Коста -Диадема?Четох в руски форуми доста негативни коментари.Спря ли сме се на този кораб,но се чудя дали не е по-добре да изчакаме нещо добро на Мсц..

# 412
Здравейте, предстои ми круиз на 23 юни от Италия (Чивитавекия) с Коста Диадема. Притеснявам се за трансфера от летище Фиумичино (Рим) до пристанището Чивитавекия, тъй като видях че автобуса, който пътува в тази посока не върви всеки ден. Полета ни е сутрешен, а корабът тръгва в 19ч. и мисля че ще успеем да се придвижим. Но все пак исках да се допитам и до вас дали с влак придвижването е лесно и бързо.
Здравейте! И нашият круиз е от Италия (Чивитавекия) с Коста Диадема, но от 16 юни - 19ч.! Отиването няма да е проблем, защото от Термини има влакове за там ... до 16,30 ще се доберем. По-скоро ме притеснява прибирането.... полетът ни за София е от Фиумичино в 14,25 ч., (нямаше по-късен), дали ще успеем да го хванем.... вариантът е първи да напуснем кораба, от там до Термини и летището... но не е сигурно дали ще стане номера....другият вариант, по-удобен, но много скъп е с такси, директно от пристанището до летището... но цената е непосилна 150-200 евро... Има ли някой по-добра идея?

# 413
  • Варна
Здравейте, предстои ми круиз на 23 юни от Италия (Чивитавекия) с Коста Диадема. Притеснявам се за трансфера от летище Фиумичино (Рим) до пристанището Чивитавекия, тъй като видях че автобуса, който пътува в тази посока не върви всеки ден. Полета ни е сутрешен, а корабът тръгва в 19ч. и мисля че ще успеем да се придвижим. Но все пак исках да се допитам и до вас дали с влак придвижването е лесно и бързо.
Здравейте! И нашият круиз е от Италия (Чивитавекия) с Коста Диадема, но от 16 юни - 19ч.! Отиването няма да е проблем, защото от Термини има влакове за там ... до 16,30 ще се доберем. По-скоро ме притеснява прибирането.... полетът ни за София е от Фиумичино в 14,25 ч., (нямаше по-късен), дали ще успеем да го хванем.... вариантът е първи да напуснем кораба, от там до Термини и летището... но не е сигурно дали ще стане номера....другият вариант, по-удобен, но много скъп е с такси, директно от пристанището до летището... но цената е непосилна 150-200 евро... Има ли някой по-добра идея?
По-сигурния начин е нощувка в Рим и на сутринта полет с Райън в 8ч.  Принципно имате шанс, но чисто времево само пътуването от Чивитавекия до Терими и от там до Фумичино ви е поне 2ч. Ами на колко време са влаковете/автобусите? Колко време ще ви отнеме да слезете от кораба и да се придвижите до гарата? Айде да речем на летището може и да сте към 13:15ч то не е толкова голямо... Не знам, но всяко едно забавяне дори от 15-20мин по пътя ще ви коства много нерви. Ако може поне някакъв шатъл да ползвате до Термини сякаш ще е по-приемливо...

# 414
  • София
Moже да ползвате трансфер от пристанището. В зависимост от броя пътуващи цената е различна, но ми се струва малко по-евтино от таксито http://www.romepickup.com/transferservice/civitavecchiaport/

# 415
Moже да ползвате трансфер от пристанището. В зависимост от броя пътуващи цената е различна, но ми се струва малко по-евтино от таксито http://www.romepickup.com/transferservice/civitavecchiaport/
Много благодаря за отговорите...И да, натам отиват нещата Simple Smile Гледам, че Civitavecchia port.org предлагат добра цена - за 3-ма души 100 евро - директно от пристанището до летището. Някой пътувал ли е с тях или с други, от които е доволен? Доколкото разбирам шофьорът май на самия кораб се качва и търси клиентите си? Така ли е или се бъркам?

# 416
  • София
Privet ot slyncheva Malta. Bled, bi li dala malko info za Fred Olsen Cruise Line. Tuk e akustiral Black Watch, a nikoga ne sme komentirali tazi kompaniq?

Писала съм за компанията. И съм и голям фен, не по кораби, а маршрути.
Знаете вече не търся супер кораби...искам само добър маршрут. А новите кораби като станат евтини. Времето е пред нас...

Прави едни от най-добрите маршрути. Както близки, така и далечни.
Една от малкото компании с които можеш да отидеш и да се върнеш през океана. Без това да е круиз Repositioning.
Мога да напиша повече, ако се решите. Корабите предимно тръгват от Англия.

Много благодаря за отговорите...И да, натам отиват нещата Simple Smile Гледам, че Civitavecchia port.org предлагат добра цена - за 3-ма души 100 евро - директно от пристанището до летището. Някой пътувал ли е с тях или с други, от които е доволен? Доколкото разбирам шофьорът май на самия кораб се качва и търси клиентите си? Така ли е или се бъркам?

Бърка те...
Няма как който и да е да се качи на кораба, едва ли шофьор на трансфери.
Това става само с Бордни карти. Дори персонал.

Мисля, че се притеснявате излишно. Писала съм често по въпроса за този трансфер.
Излитали сме от круиз в същия ден от същото летище в 13,30 часа и съвсем наскоро.

Единственото, което трябва да направите е...
Да не се оставяте багажа вечерта пред каютата и на другия ден да слезете първи с него.
Пристигате  Friday, June 30   Rome (Civitavecchia), Italy   8:00am
Корабите имат трансфер до мястото с друг трансфер до гарата. После влак и отново трансфер до летището, като прегледате предварително разписанието.
За да сте на летището поне в 13,00 имате 5 часа със слизането от кораба, но от първите.
И после без паника...
Единствената пречка е ако носите много багаж и той ви пречи.

Ако искате спокойствие и бързина плащате повече с директен трансфер. Като варианти има много.

А варианта с нощувки ми е любим и почти винаги го използвам. Все пак това е Рим.

Аз не ви казвам да рискувате/ако има риск/, казвам какво се случва.
А вие си решавате...

Промоции

MSC Meraviglia
05.01 - 12.01.2018

Скрит текст:
Friday, January 5   Barcelona, Spain      6:00pm
Saturday, January 6   Marseille, France   9:00am   5:00pm
Sunday, January 7   Genoa, Italy   8:00am   6:00pm
Monday, January 8   Rome (Civitavecchia), Italy   8:00am   6:00pm
Tuesday, January 9   Palermo, Sicily, Italy   10:00am   5:00pm
Wednesday, January 10   Valletta, Malta   10:00am   6:00pm
Thursday, January 11   At Sea      
Friday, January 12   Barcelona, Spain   9:00am
Цена 399 евро с таксите   
Самолетни билети в момента около 70 евро в двете посоки, директно...

Последна редакция: вт, 02 май 2017, 19:22 от Bled

# 417

Писала съм за компанията. И съм и голям фен, не по кораби, а маршрути.
Знаете вече не търся супер кораби...искам само добър маршрут. А новите кораби като станат евтини. Времето е пред нас...

Прави едни от най-добрите маршрути. Както близки, така и далечни.
Една от малкото компании с които можеш да отидеш и да се върнеш през океана. Без това да е круиз Repositioning.
Мога да напиша повече, ако се решите. Корабите предимно тръгват от Англия.

Бърка те...
Няма как който и да е да се качи на кораба, едва ли шофьор на трансфери.
Това става само с Бордни карти. Дори персонал.

Мисля, че се притеснявате излишно. Писала съм често по въпроса за този трансфер.
Излитали сме от круиз в същия ден от същото летище в 13,30 часа и съвсем наскоро.

Единственото, което трябва да направите е...
Да не се оставяте багажа вечерта пред каютата и на другия ден да слезете първи с него.
Пристигате  Friday, June 30   Rome (Civitavecchia), Italy   8:00am
Корабите имат трансфер до мястото с друг трансфер до гарата. После влак и отново трансфер до летището, като прегледате предварително разписанието.
За да сте на летището поне в 13,00 имате 5 часа със слизането от кораба, но от първите.
И после без паника...
Единствената пречка е ако носите много багаж и той ви пречи.

Ако искате спокойствие и бързина плащате повече с директен трансфер. Като варианти има много.

А варианта с нощувки ми е любим и почти винаги го използвам. Все пак това е Рим.

Аз не ви казвам да рискувате/ако има риск/, казвам какво се случва.
А вие си решавате...

Промоции

MSC Meraviglia
05.01 - 12.01.2018

Скрит текст:
Friday, January 5   Barcelona, Spain      6:00pm
Saturday, January 6   Marseille, France   9:00am   5:00pm
Sunday, January 7   Genoa, Italy   8:00am   6:00pm
Monday, January 8   Rome (Civitavecchia), Italy   8:00am   6:00pm
Tuesday, January 9   Palermo, Sicily, Italy   10:00am   5:00pm
Wednesday, January 10   Valletta, Malta   10:00am   6:00pm
Thursday, January 11   At Sea      
Friday, January 12   Barcelona, Spain   9:00am
Цена 399 евро с таксите   
Самолетни билети в момента около 70 евро в двете посоки, директно...

Bled, изключително много Ви благодаря за отговора Simple Smile това ще ни е първият круиз и ми е малко притеснено, защото си трябва много голяма подготовка, информираност, четене... и най-вече ме притеснява това, че ще сме с детенцето - на 9 г. е и не знам как ще протекат нещата... резервацията ни е чрез Usit colours, за Costa Diadema, all incl., 1400 Eur за тримата. Градовете са: тръгване от Чивитавекия - 19,00 ч., после Савона, Марсилия, Барселона, Палма де Майорка (2 дни), Кайляри, Чивитавекия. Датите са от 16 до 23 юни. Решихме, обаче да тръгнем на 14-ти юни и за 2-3 дни да разгледаме Рим. На връщане, обаче ми е притеснението, защото вече купихме билетите на Wizz - в 14,25 ч. и мисля да е трансфер директно от кораба към Леонардо. Да, няма да оставяме куфарите и ще гледаме да се измъкнем първи ... Моля те, сподели ми какъв трансфер си ползвала или как да го организирам... на добра цена, защото няма да можем да нощуваме на хотел, вече билетите ги купихме (260 евро в двете посоки с 2 куфара от 23 кг.) Толкова се радвам, че има хора като вас!!! Ще се радвам, ако някой ми помогне с ценни съвети относно тези дестинации, като изрично подчертавам, че екстри няма да ползваме - масажи, шопинг и т.н... със скромен бюджет сме, предимно ние ще си разглеждаме градовете. Важни са ни прекрасните и хубави моменти от това, което си видял и е докоснало сърцето ти, а не лъскава помпозност и излишни харчове... От днес започнах да чета този форум и още не съм успяла да мина всичко, но виждам, че тук има мнооого опитни ветерани в круизните приключения, за което... моите адмирации! Simple Smile Безценни ще са ми вашите съвети! Още веднъж, БЛАГОДАРЯ! Много щастие желая на всички Ви! Simple Smile

# 418
  • София
Bled, изключително много Ви благодаря за отговора Simple Smile това ще ни е първият круиз и ми е малко притеснено, защото си трябва много голяма подготовка, информираност, четене... и най-вече ме притеснява това, че ще сме с детенцето - на 9 г. е и не знам как ще протекат нещата... резервацията ни е чрез Usit colours, за Costa Diadema, all incl., 1400 Eur за тримата. Градовете са: тръгване от Чивитавекия - 19,00 ч., после Савона, Марсилия, Барселона, Палма де Майорка (2 дни), Кайляри, Чивитавекия. Датите са от 16 до 23 юни. Решихме, обаче да тръгнем на 14-ти юни и за 2-3 дни да разгледаме Рим. На връщане, обаче ми е притеснението, защото вече купихме билетите на Wizz - в 14,25 ч. и мисля да е трансфер директно от кораба към Леонардо. Да, няма да оставяме куфарите и ще гледаме да се измъкнем първи ... Моля те, сподели ми какъв трансфер си ползвала или как да го организирам... на добра цена, защото няма да можем да нощуваме на хотел, вече билетите ги купихме (260 евро в двете посоки с 2 куфара от 23 кг.) Толкова се радвам, че има хора като вас!!! Ще се радвам, ако някой ми помогне с ценни съвети относно тези дестинации, като изрично подчертавам, че екстри няма да ползваме - масажи, шопинг и т.н... със скромен бюджет сме, предимно ние ще си разглеждаме градовете. Важни са ни прекрасните и хубави моменти от това, което си видял и е докоснало сърцето ти, а не лъскава помпозност и излишни харчове... От днес започнах да чета този форум и още не съм успяла да мина всичко, но виждам, че тук има мнооого опитни ветерани в круизните приключения, за което... моите адмирации! Simple Smile Безценни ще са ми вашите съвети! Още веднъж, БЛАГОДАРЯ! Много щастие желая на всички Ви! Simple Smile

Да продължим на ТИ...
Детенцето донякъде променя нещата, не знаех, че сте трима. Разбирам притеснението с трансфера в този случай. Но решения винаги има.

Круиза е хубав, но трябваше преди резервацията да се допиташ до нас за да спестиш малко пари. Както и с полетите. Но вече е факт и да караме подред.

Всички спирки са описвани в темите и ако имаш време прочети малко. Ако ли не, питай конкретно за съответни места. Това, което не си наясно при обиколките.

Значи трябва да отхвърлим варианта обществен транспорт, който ние използваме с оставане в Рим. Когато разбира се не сме с кола. Но по-често в Европа тръгваме с кола.
Дори точно за този маршрут сме наемали кола порт-Рим-летище с връщане на друго място. Това беше за часове и по-евтино от трансфер, когато колата е поне с 4 човека, дори трима.
Но отдаването и връщането отнема време, а вашето е малко. Става безсмислено...

Разбирам, че искаш спокоен и директен трансфер. Съгласна съм, че понякога се налага, но се плаща.
Ще ти помогна с един сайт където след влизането ще ти излезе чат. В него освен резервацията можеш да питаш всичко необходимо за да си наясно.

Още повече в него ще получиш сравнително добра цена. Те имат клиенти и могат да си позволят да намалят цената.
Ще те осветля предварително и да си подготвена.
Вие сте двама плюс детето на 9 год. Имаш два варианта, единият е личен трансфер само за вас. Но той ще струва 120 евро и нагоре за тримата.
Но можеш да поискаш общ трансфер с други хора. Както казах имат клиенти и ги правят...
Тогава можеш да получиш цена под 100 евро. Като добра цена във вашия случай е около 80-85 евро тримата.
Като се има предвид и бройката на куфарите.
Това е цената на спокойствието, което искаш...
http://www.civitavecchiacabservice.com/

Има и друг вариант, но той е рисков. Точно тези споделените трансфери или обратни курсове не винаги се пълнят от предварително резервирали. Тогава колите изчакват пред портала и свалят цената наполовина за да не се прибират празни. Но това не винаги се получава. Но при вас с детето не е вариант.

Когато имам време за експерименти си позволявам да пробвам всичко. И често се получава. Като най-ниската цена постигната в този маршрут е била под 20 евро на човек.
С тази цена се доближаваме до обществен транспорт, а е директен трансфер.

Има и още безброй сайтове за трансфери ако са ти необходими ще ги пусна.
Това засега от мен, дано ти е от полза.

Последна редакция: ср, 03 май 2017, 00:37 от Bled

# 419
Писано е много за визите, но аз пак искам да попитам за да взема окончателното решение.
Предприемам резервиране на круиз на Малдиви, но в маршрута е включена и Индия, необходима ли е виза или не?

Общи условия

Активация на акаунт