КРУИЗИ /Тема 9/

• 102 068
  • 749
  •   1
Отговори
# 450
Първи круиз и вече разочарована 🙁🙁🙁
Днес разбрах, че ще сме на deck 1 excelsior 😣😣😣😣😣
Сигурно сте вътрешна или с прозорец 2+деца и затова сте там.

# 451
Коста Диадема сте, нали?

# 452
Коста Доадема 2+1  бяхме гарантирана

# 453
Коста Доадема 2+1  бяхме гарантирана
Оф, така е с тези гарантирани, но пък затова са по ефтини от останалите. Не се ядосвай, нали маршрута е важен. Пък и временцето ще е хубаво. Зареждай се само с положителни нагласи!!!!

# 454
Мерси за куража,притеснява ме само едно дали ще усещаме много люлеенето на кораба или ....???

# 455
Мерси за куража,притеснява ме само едно дали ще усещаме много люлеенето на кораба или ....???
Ние бяхме на 6 и пак усещахме. При силен вятър, където и да си освен на плажа няма как да не се разклатиш. Е, но нали трябва и с нещо да се похвалим после пред приятелите за геройство. Споко! Всичко ще е ОК!

# 456
  • София
Аз съм го усетила осезаемо само една вечер при много силно вълнение, но не е било до степен да ни причини кой знае какъв дискомфорт. По-скоро беше забавно. Като се има предвид, че бяхме с една приятелка, на която винаги й прилошава на лодки и малки корабчета и на круизния нямаше никакъв проблем. Всъщност, нямам представа дали не зависи и от конкретния кораб.

# 457
Бях на същия кораб декември месец на 2 палуба и нямаше проблеми с люлеенето.

# 458
Предстои ни круиз през август от Барселона, но спираме и в Рим. Каква екскурзия да си вземем, ще бъдем с MSC Orchestra. Преди години сме били на круиз Дубай, Оман и т.н. Като чета тук форума за круизите в Средиземно море направо страх ме хваща. Там всичко беше ок.- безплатен шатъл от пристанището /ако не искаш екскурзия/, бързо слизане и качване, никакво вълнение. Кажете няколко добри думи. Двама души с дете сме. Благодаря.

# 459
Моля, за вашите впечатления от MCS Orchestra- Барселона, Аячо, Рим, Ла Специя, Генуа, Кан, Палма, Барселона.
Благодаря

# 460
domino25, Какви визи за Карибите? Няма такова нещо... Ако кораба не слиза на остров американска територия, не се изискват визи... Има мисля само 1 или 2 острова на Карибите, които са американска територия, но Коста и МСЦ не ходят на тези острови с повечето си круизи на Карибите... Миналата година март бях там с Коста.... Peace

Bibon4e, че какво му е на дек 1??? Супер палуба, били сме много пъти и там.... Много удобно при слизане и качване, тихо е, няма блъскане по асансъорите... Палуба като палуба... Peace

бабата, и в Дубай сме били и в Средиземно море сме били, разлика почти никаква... Ако се случи вълнение в Средиземно море, не трае дълго и не е чак толкова непоносимо.... Носете си хапчета за морска болест, пиете всеки ден и няма никакви проблеми и при вълнение... Изпробвано! Хапчетата са хомеопатични и нямат странични ефекти...  Peace

Някой има ли спомен колко струва корабна екскурзия на Costa cruises - Katakolon - Olympia?
Искам да преценя кое излиза по-евтино - екскурзия, кола под наем или да взема на място местна екскурзия. Вие как сте посещавали Олимпия?

# 461
  • София
По всички въпроси от последните дни съм писала. Не се включвам да не се повтарям.
Например...
Вълнение...

Визи
Скрит текст:
Изискването за визи зависи изцяло от паспорт и националност на пътника.
Най-общо казано са възможни различни варианти.
Някои компании оказват пълно съдействие в това отношение, други не.
По принцип визата е задължение на пътуващия и компанията не носи отговорност ако липсва.
На места са възможни групови визи за всички пасажери, което пак зависи от компанията.
Също така са възможни on arrival визи. Примерно Камбоджа, Египет, Индонезия, Папуа-Нова Гвинея, Шри Ланка, Малдиви, Тайланд,  Палау и др.
За други не се изисква, като  Оман, Виетнам....
Примерно описаното за Санкт Петербург, Русия е така, не е нужна виза ако сте с екскурзия.
Но е необходима ако започвате или свършвате круиза там.
За Китай е същото, ако от там тръгва или свършва. За Хонг Конг и Макао не, попълват се само данни.
За Индия е необходима виза, включително с екскурзия.
За Кариби-Бахами досега не сме правили допълнителни визи, освен  тези, които имаме.
Беше необходимо само за Куба. Но сега картата се дава и от самолетната компания.
За Южна Африка има специални изисквания ако сте с деца.
Едно облекчение, което влезе в сила е:
Канадските власти приеха решение, което включва български граждани, които са имали виза от Канада последните 10 години, както и притежателите на неимигрантски визи за САЩ, могат да пътуват в Канада.
Това, което трябва да направят е онлайн регистрация в Electronic Travel Authorisation.
Разрешението струва само 7$, получава се веднага и е валидно 5 години.
Това дава идеална възможност за по-лесни круизи не само в Канада, а и Аляска,  Гренландия, Хавай....

Ако круиза не започва или свършва в САЩ няма проблем за хора без американски визи.
Единствено в маршрута не трябва да влизат:

Puerto Rico  US
St Thomas(US Virgin Islands)
St Croix (US Virgin Islands)
St John (US Virgin Islands)
както и всички US пристанища.
Възможно е да има някакви изменения с течение на времето.

Katakolon - Олимпия
Скрит текст:
Katakolon Port
Маршрута е стандартен и приятен.
Катаколон е спирка, която се използва почти от всички круизи в този район.
Не помня вече колко пъти сме спирали там, а имаме и две посещения до Олимпия с кола, без кораби.

Хората живеещи в Катаколон разчитат изцяло на круизните кораби, клиентелата на магазини и заведения е само от туристи. Но все пак и там има какво да се види...

Katakolon Museum/ музей на старогръцките технологии/
храма Saint Nicholas Orthodox
главната Main street
и пристанището
Главната е магазин до магазин, заведение до заведение, пълни само с пасажери.
Много е приятно да седнеш срещу порта и лодките/има интернет в заведенията/ и да изкараш там, ако не ходиш до Олимпия/ако вече си бил, като нас/.

Можете да ползвате екскурзия от кораба, особено ако времето за престой е малко.
Ето разстоянието от порта…
КАРТА
Адреса на Олимпия го търсете Archea Olimpia, Ilia, Greece, в противен случай трудно ще го намерите.

Разстоянието е около 35 км. Ако го организирате от кораба, предполагам екскурзията ще е от порядъка на 60-75 евро, като има няколко вида, които комбинират различни неща, но все се въртят около Олимпия.
Екскурзиите са около 4 часа с пътуването.
Сигурно ще имате избор с ресторант или не, като ще имате обяд с местен фолклор.
Ако си имате компания имате и други варианти. На порта ще ви очакват местни, които ще ви предлагат както коли под наем, така и да ви бъдат гид с транспорт.
Направете сметка, кое е ще ви е по-изгодно, ако сте повече хора.

В Олимпия, освен градчето с приятни заведения, много магазини както и хотели, трябва да видите:

Древна Олимпия/всичко/
Olympic Games Museum
Archaeological Museum of Olympia
Парк Олимпия
Hostels of Olympia
Това е минимум 3-4 часа.

Ако сте били в Олимпия, няма да оставате на порта, познавам целият район отлично, както посока Pyrgos...Kyllini , така и посока Кипарисия. Веднага ще измисли подходящ маршрут.

Олимпия е главната цел и засенчва всичко останало, а има още какво да се види.
Например, наблизо до Kastro е Chlemoutsi. Средновековен замък от времето на кръстоносците. Намира се на по-малко от час издигнат на хълм.
Много добре запазен и подценяван от туристите.

Посока Захаро - Кипарисия е езерото Kaiafas, малко повече колкото до Олимпия.
Много красиво, включително с минерални извори. С остров Света Катерина носещ името на църквата там.
Това е район на Захаро, за който легендите сочат като курорт на олимпийските богове.
Ако ви е интересно ще ви разкажа още легенди свързани с тези места.

Минерални води има в Kyllini с Термите там/бяха ги занемарили, дано вече не са/.
И за там има много история и легенди. Доста неща са разрушени от немската окупация.

Малко по-далеч, над Tholo е Храма Epikourios Apollo. Също подценяван, но много важен за Гърция. Също сериозна история.

Тук вече сме близо до Кипарисия, много красив град с много хотели и голям плаж.
С много забележителности, например Castle Kyparissia.

14629295692_9b39e95850_k.jpg
От крепостта

Над града, между живописни селца е Peristeria. Също много малко посещавано, а всъщност е много интересно, един от центровете на микенската цивилизация.
Това са едни излезли от земята/изкопани/ постройки като кошери на пчели/огромни/. Тук са открити множество ценности от онази епоха.

Наблизо е курортното селце Kalo Nero, хотелите и плажа към него.
Всъщност пропуснах плажовете, ако пък друго не ви се прави, наоколо има в изобилие, но дали ще е топло, дано….

Ако имаше опцията, която сега въвеждат Royal Caribbean, Adventures/престой на кораба на дадено място повече от ден/. Можеше с една кола под наем, от Kyllini да обиколите Закинтос или Кефалония, колкото времето позволява с преспиване на сушата. Но това са предположения…
Май се увлякох, не съм в тема за Гърция, а има още…
Но с круиз не става, нищо да знаете поне това…
Снимките и адресите в копието не излизат. Ако трябва ще ги търся.
Екскурзии на Коста-Олимпия в момента от 55 до 65 евро...

Моля, за вашите впечатления от MCS Orchestra- Барселона, Аячо, Рим, Ла Специя, Генуа, Кан, Палма, Барселона.
Благодаря

Mного хубав маршрут правен от нас не веднъж. Кораб от по-старо поколение-2007, но на мен ми харесва.
Описвала съм както кораба, така и маршрута не веднъж. Пускала съм и много снимки.
Ако имаш конкретни въпроси и не намираш писаното ще ти отговоря.

Промоции...

AIDAprima

21.09.2018 - 7 дни

Fr 21.09.18 Barcelona / Spanien 20:00
Sa 22.09.18 Palma de Mallorca / Spanien 06:00 22:00
So 23.09.18 Auf See
Mo 24.09.18 Ajaccio (Korsika) / Frankreich 08:00 20:00
Di 25.09.18 Civitavecchia (Rom) / Italien 08:00 20:00
Mi 26.09.18 Livorno / Italien 09:00 20:00
Do 27.09.18 Auf See
Fr 28.09.18 Barcelona / Spanien 08:00

150 евро
с таксите + кредит на борда на каюта 15 EUR !!!
Включени вино, бира, безалкохолни напитки...

# 462
Страхотна цена .Може ли сайта  Simple Smile

# 463
Блед, благодаря ти... Още не са излезли корабните екскурзии на сайта на Коста и не мога да видя цените им... Hug

Вие ползвали ли сте кола под наем например за Олимпия от Катаколон  или за Атина от Пирея? Аз и на Бари май гледам за кола под наем...  Има едни много хубави места около Бари, които могат да се видят за времето на кораба в града... newsm78
Явно корабните екскурзии излизат двойно някъде на кола под наем за 1 ден, така по първи сметки.... А входовете за Акропола и Олимпия платени ли са и на място или онлайн се вземат билети?

# 464
  • София
Страхотна цена .Може ли сайта  Simple Smile

Тази оферта за съжаление се е изчерпала докато ти видя въпроса, отговаряйки на други потребители.
Още ми е на екрана ето така
Скрит текст:
 Innenkabine 150
  Außenkabine1.130
  Kabine mit Balkon1.245
  Balkonkabine Komfort1.295
  Junior Suite m. Balkon2.175
  Suite mit Balkon2.280
Сега е така

Скрит текст:
Innenkabine 945
  Außenkabine1.130
  Kabine mit Balkon1.245
  Balkonkabine Komfort1.295
  Junior Suite m. Balkon2.175
  Suite mit Balkon2.280
Беше в немските сайтове. Не пускам линк защото сесията свършва и не излиза нищо...

Горе прочетох, че липсват добри цени, но не е точно така. Винаги има..

В момента тръгна промоция на MSC
Winter Wave 2017 – 2018

Нямам време да я прегледам...
Но има нещо ново, включени са пакети Неограничено количество вино на чаша, минерална вода, наливна бира и безалкохолни по време на обяд и вечеря...
Това не ми харесва, започва да става практика в компаниите. Което си е вдигане на цени.
Натрапване на напитки, за които много хора не желаят да им бъдат калкулирани.
Има и такива, които желаят, но се губи равноправието. Пиеш не пиеш плащаш...

Блед, благодаря ти... Още не са излезли корабните екскурзии на сайта на Коста и не мога да видя цените им... Hug

Вие ползвали ли сте кола под наем например за Олимпия от Катаколон  или за Атина от Пирея? Аз и на Бари май гледам за кола под наем...  Има едни много хубави места около Бари, които могат да се видят за времето на кораба в града... newsm78
Явно корабните екскурзии излизат двойно някъде на кола под наем за 1 ден, така по първи сметки.... А входовете за Акропола и Олимпия платени ли са и на място или онлайн се вземат билети?

Аз ти казвам цените последно срещани от мен, дано са същите.
В повечето екскурзии влизат другите опции, но има и такива на които не влизат. Когато са свързани с шопинг или друго...

Не помня вече колко пъти съм била на Олимпия. По всички възможни начини. С кораби или без.
Коли сме ползвали и за часове, но най-вече на Кариби, острови и др.
Ако сте двама цената не излиза така, но с пълна кола е рентабилно. Имаш депозити, застраховки, формалности и т.н. Които не винаги са така както трябва. Но свободата е налице, което е важно.
На Катаколон чакат и други изгодни варианти. Трябва да се прецени. Понякога евтиното излиза скъпо. А е много важна и сигурността. Говоря по принцип.

За Атина от Пирея твърдо НЕ за кола под наем. Ако нямаш намерения извън Атина. Писала съм вариантите, сигурно си видяла.

Имам и едно друго правило Не винаги взимаме кола там където мога да отида със своята...ако разбира се не е необходимо.
Когато съм посетила мястото не веднъж, знам, че рано или късно ще отидем с кола-не си давам парите.
Карам лежерно и чакам следващ път. И винаги има.
Ако знаеш на порта Катаколон какви капанчета има ....
ВИЖ

Общи условия

Активация на акаунт