КРУИЗИ /Тема 9/

• 103 389
  • 749
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
Домино, благодаря ти  bouquet Ах, как ме привлича от 17.12 ..... офф, но няма да мога да се включа тази година, нещо нямаме никаква яснота с почивки и тази година е изгубена за мен. Всеки случай обаче чакам лятото едни Балтийски столици и много ще замолвам  и аз при наличие на оферта, да подсказвате. Аз ще търся ласт минът, защото от преди май месец няма да знам, но все пак ... ако ги направя, ще си взема думите назад за изгубената година.  Grinning Много весело плаване на всички.  Hug

# 91
Сумата беше не само за прегледа, а и за лекарствата. Имаше различни тарифи в зависимост от това дали ще отидеш в работното време на лекаря. Но тъй като това  работно време беше около 3 часа на ден, е трудно да го уцелиш.
Аз винаги използвам застраховка, когато пътуваме. Лично за себе си имам към кредитната карта, именно тя покри сумата за прегледа и лекарствата. А за съпруга и дъщеря ми правя допълнително. Спокойствието ми струва повече от 15-20 лв.

Интересно работно време.. 😁 Така почти всички прегледи ще са извън него и ще са по друга тарифа. Но щом и лекарствата влизат в тази цена е поносимо. А за застраховките и аз мисля, че е задължително човек да си направи щом ще пътува. Наистина ми се струва много безотговорна и странна тази политика на круизните компании- няколко хиляди човека на борда, а един лекар с два сиропа и работно време  3 часа.

# 92
Герито ,как е докара тази цена?.На мен ми дава много по висока.
Аз ли нещо бьркам ?

# 93
  • Варна
Аз ли нещо бьркам ?

Това беше от промоцията, която vivavoyage бяха пуснали с промо код. Имаше хубаво намаление само за датата 13 Ноември. Общо ни излезе в таксите 677 паунда, което като го обърна в Евро излиза 819Евро. Наистина се убедих, в това което Блед казва много пъти- видиш ли хубава цена резервираш. Аз уж редовно следя темата, а точно когаот Блед беше писала не съм видяла и реално в деня в който свършва промото прочетох. Нямах и пари в картата, та търчах да прехвърлям от депозитната сметка. Подлудях за няколко часа НО научих и един трик, който по-запознатите ще кажат действително дали става така:

За да се възползвам от прмоцията, нищо че нямам достатъчно пари в картата пускам резервацията, давам данните на картата и те ми пращат мейл, че има проблем с плащането, но в същото време вече имам номер на резервация. Т.е. от тук нататък имам извеснто време да отреагирам с парите. Аз им се обадих, че до 24ч ще платя и ми казаха, че не е проблем.

Иначе с помощта на съфорумка бях резервирала пак на добра цена- така че ако искаш да си поемеш промяната на данните за Ноември имам резервация на Меравиля за 5ти, платила съм $100.00 депозит.  За 2 възрасти и дете ни излезе $1260 с качване и слизане в Генуа , вътрешна кабина клас Фантастика идва около 1190Евро. Имам срок до Август да платя остатъка, което естествено няма да направя.

# 94
Аз ли нещо бьркам ?

Това беше от промоцията, която vivavoyage бяха пуснали с промо код. Имаше хубаво намаление само за датата 13 Ноември. Общо ни излезе в таксите 677 паунда, което като го обърна в Евро излиза 819Евро. Наистина се убедих, в това което Блед казва много пъти- видиш ли хубава цена резервираш. Аз уж редовно следя темата, а точно когаот Блед беше писала не съм видяла и реално в деня в който свършва промото прочетох. Нямах и пари в картата, та търчах да прехвърлям от депозитната сметка. Подлудях за няколко часа НО научих и един трик, който по-запознатите ще кажат действително дали става така:

За да се възползвам от прмоцията, нищо че нямам достатъчно пари в картата пускам резервацията, давам данните на картата и те ми пращат мейл, че има проблем с плащането, но в същото време вече имам номер на резервация. Т.е. от тук нататък имам извеснто време да отреагирам с парите. Аз им се обадих, че до 24ч ще платя и ми казаха, че не е проблем.

Иначе с помощта на съфорумка бях резервирала пак на добра цена- така че ако искаш да си поемеш промяната на данните за Ноември имам резервация на Меравиля за 5ти, платила съм $100.00 депозит.  За 2 възрасти и дете ни излезе $1260 с качване и слизане в Генуа , вътрешна кабина клас Фантастика идва около 1190Евро. Имам срок до Август да платя остатъка, което естествено няма да направя.

нещо тия вивата не мога да им разбера политиката. Първо цената в момента за въпросният круиз е смъкната с няколко паунда за вътрешна клас беллла, и така без 100 паунда отстъпка пак идва. Но въпросът тук е колко е реалният депозит. На мен ми иска веднага 249 паунда на каюта, което съвсем не е 100 евро или нещо такова при отказ.

# 95
В сайта виждам ,1че днес е последния ден от промото .Но ми идва цена 700п на човек .

# 96
  • Варна
В сайта виждам ,1че днес е последния ден от промото .Но ми идва цена 700п на човек .

за MSC промото беше до 24ти, това в момента е за Celebrity Cruises.
Действително сега иска депозит от 50%, когато аз резервирах за първата дата имаше някаква промоция на сайта american discount cruises ( както и на още 1-2 места бях мярнала) и депозита тогава беше $100.00 . Предполагам е било заради това, че още през Януари букирам.

Айде, има промо с free drink package точно за 13ти Ноември от 284 паунда (343 Евро)- виж линка, който съм ти дала и дай скрол надолу. Реагирай бързо, че да сме си компания .
https://res.vivavoyage.co.uk/web/cruises/results.aspx?

Ето ти разбивката с по-евтиния варинат без drink package, не знам колко човека сте, но заложих двама възрасти с дете- 777 Паунда с таксите!

Cruise Fare Taxes Total

Pax #1 £339.00 £0.00 £339.00

Pax #2 £339.00 £0.00 £339.00

Pax #3 £105.00 £0.00 £105.00

Sub Total £783.00 £0.00 £783.00

Non-Refundable Service Fee: £49.00

Discount (54.24)

TOTAL DUE  Prices are quoted in GBP (Great Britain Pound/Sterling) £777.76

Последна редакция: вт, 28 фев 2017, 11:15 от //Герито//

# 97
Ohhh.не мога да се оправя .На мен ми излиза 1365п за 12.11.2017
Кьде баркам,не зная?

# 98
  • Варна
Ohhh.не мога да се оправя .На мен ми излиза 1365п за 12.11.2017
Кьде баркам,не зная?

Колко човека сте? За каква кабина? На линка, който дадох като се скролне си има изрична дата 13 Ноември и е само тя.
Давай стъпка по стъпка ще го направим.

1. Отваряш сайта от тук https://res.vivavoyage.co.uk/web/cruises/results.aspx?
2. На офертата за дата 13 Ноемрви даваш Select
3. Въвеждаш брой гости като това включва и децата
3.1. Въвеждащ възрастта на всеки- то автоматично ще разпознае кой е дете
4. Като си готова (без да въвеждаш купон № и мейл) натискаш continue
5. Изчакваш да се зареди страницата и избираш тип каюта- като са ти показани цените на пасажер и на каюта. Най-евтино е разбира се Interior Fantastica
6. След като си избрала типа каюта ти се отваря прозорец да избереш конкретната каюта- ще я видиш като мигаща точка на плана на кораба. Гледаш коя точка повече ти харесва и избираш този номер каюта.
7. Даваш select и те води вече към разбивката на цената и методите на плащане

Побързай, защото одеве ми показа смао една свободна кабина.

# 99
Герито ,пиша ти на лично.

# 100
  • София
ПРОМОЦИИ...

Last minute

Куба-Кариби-Канари-Европа

MSC Armonia
14/03/2017

Скрит текст:
Jour 1   Cuba   La Havane   -   -
Jour 2   Cuba   La Havane   -   18:00
Jour 3   En Navigation   En Navigation   -   -
Jour 4   Jamaïque   Montego Bay   08:00   20:00
Jour 5   En Navigation   En Navigation   -   -
Jour 6   République dominicaine   Saint domingue (république dominicaine   08:00   14:00
Jour 7   Saint Martin   Philipsburg   14:00   21:00
Jour 8   En Navigation   En Navigation   -   -
Jour 9   En Navigation   En Navigation   -   -
Jour 10   En Navigation   En Navigation   -   -
Jour 11   En Navigation   En Navigation   -   -
Jour 12   En Navigation   En Navigation   -   -
Jour 13   En Navigation   En Navigation   -   -
Jour 14   Espagne   Santa cruz de Ténérife (canaries)   09:00   16:00
Jour 15   En Navigation   En Navigation   -   -
Jour 16   Espagne   Cadix (espagne)   10:00   18:00
Jour 17   En Navigation   En Navigation   -   -
Jour 18   Espagne   Barcelone   07:00   13:00
Jour 19   Italie   Gênes   10:00   18:00
Jour 20   France   Marseille   09:00

429€ 20 дни с таксите

Полети за тази дата до Куба от 149 евро...

Costa Diadema

27/11/2017

Скрит текст:
Jour 1   Espagne   Barcelone   -   19:00
Jour 2   Espagne   Palma de Majorque (Espagne)   08:00   17:00
Jour 3   En Navigation   En Navigation   -   -
Jour 4   Italie   Civitavecchia (Rome)   08:00   19:00
Jour 5   Italie   La Spezia   09:00   20:00
Jour 6   Italie   Savone   07:00   17:00
Jour 7   France   Marseille   08:00   17:00
Jour 8   Espagne   Barcelone   09:00   

349€ с таксите

Полети около датата 70 евро...две посоки.

НОВИНИ

Queen Elizabeth и Queen Mary 2 едновременно в Sydney Harbour.
С това се отбелязват 10 години на Cunard от първото посещение в Австралия.

Oceania Cruises Insignia обявиха нов световен круиз 180 дни. 3 януари, 2018 г. ...  1-ви юли 2018 г.

Royal Caribbean ще назначава спасители около басейните.

Поради големият ви интерес към MSC Meraviglia, малко факти...

Скрит текст:
Builder   STX Europe (St Nazaire, France)
Year built   2017
Building cost   USD 1 billion
Owner   Mediterranean Shipping Company (MSC)
Speed   23 kn / 43 kph / 26 mph
Length (LOA)   315 m / 1033 ft
Beam (width)   43 m / 141 ft
Gross Tonnage   167600 gt
Passengers   4488 - 5386
Crew   1400
Passengers-to-space ratio   31
Decks   18
Cabins   2244
Decks with cabins   11
Christened by   tba
 Езици на борда : английски, немски, испански, френски, италиански
 Помощ : немски, английски, испански, френски, италиански
Meraviglia означава "чудо" на италиански.
Това ще бъде пети кораб във флота със Swarovski стълбище.
Ще има Cirque Du Soleil представления всяка седмица.
Корабът разполага с над 1300 шезлонги за гости.
Прясна храна ще се сервира 20 часа всеки ден.
Гостите ще могат да използват NFC гривна за извършване на плащания, отключване на кабината, за ресторанти за книги и т.н..
В Marketplace Buffet може да събере 1345 гости наведнъж.
26 различни процедури за лице се предлагат в спа центъра.
80,000 светлини на борда са LED, за да се пести енергия.
Sports Bar има боулинг зала с пълен размер с две платна.
Има над 300 000 части само до корпуса на кораба.
Има общо 32 асансьора на борда, 19 от тези за гости.
Всяка палуба на кораба е кръстена на чудо на света.
Налице е общо 46,930 квадратни фута на басейн пространство на борда.
75 процента от всички каюти са с балкон.

Тези, които не им се плащат високите цени в момента за кораба могат да се качат за ден/60 евро/ или два.

Последна редакция: вт, 28 фев 2017, 14:58 от Bled

# 101
  • До морето
Току що от Блу сийс са ми изпратили оферта за Маравиля за 12.11 - 1458 евро за 2 възрастни и 2 деца, вътрешна каюта, клас Фантастика. Как ви се струва?
Дали мога да намеря по- изгодна цена?

# 102
Току що от Блу сийс са ми изпратили оферта за Маравиля за 12.11 - 1458 евро за 2 възрастни и 2 деца, вътрешна каюта, клас Фантастика. Как ви се струва?
Дали мога да намеря по- изгодна цена?

Това е цената от утре на човек в кабина с качване от Генуа за твоята дата/без пристанищни, които общо за 4-ма са 4 х130€ или 520 евро/
12.11.2017   399 €   669 €   759 €

2х399=798 +520 € общо 1318€ за вътрешна, но клас Белла

# 103
Защо дете на 10г го таксуват като вьздрастен ?
Това за Маравиля.

# 104
  • София
Защо дете на 10г го таксуват като вьздрастен ?
Това за Маравиля.

Горе ясно е показано:
Деца под 13 г. настанени с двама възрастни в една каюта заплащат само пристанищните такси в размер на 130 евро за 7 нощувки.
Това в момента, може и да се промени...

Пуснах в предишния пост умишлено промоцията на Costa Diadema за подобен маршрут където цената заедно с таксите е по-ниска от тази на Meraviglia без таксите ???
Въпрос на избор. Отдавна не пътувам заради даден кораб. За мен са важни маршрута и удоволствието от плаването.
Годишно излизат десетки нови кораби. Ако държите още на първата година да ги пробвате, ще загубите доста пари. С които може да направите още толкова/дори повече круизи/.
Но вие си знаете най-добре.
Избирайте и плавайте, това е важно...
И съм над 100% убедена, че ще се качим на този кораб на много по-ниски цени...

Общи условия

Активация на акаунт