КРУИЗИ /Тема 9/

• 103 649
  • 749
  •   1
Отговори
# 120
  • Плевен
Готово! Меравилия от Генуа на 24.09 вътрешна 'белла' 615 евро на пасажер. Има сделка!
Честитооо!!!!

Един въпрос за вълнението на морето и клатенето на кораба през май, Средиземноморие. Била съм два пъти през юни и нищо не съм усещала, но този път плануваме месец май и то с малки деца и ми е притеснено. Моля споделете своя опит.

Ние бяхме през април, само една нощ имаше силно вълнение, когато бяхме в открито море, и наистина беше много неприятно, но децата поне заспаха, а ние с мъжът ми доста ни беше зор, детето даже на другия ден до обяд беше зле, но после всичко се оправи. Може би трябваше да вземем хапчета, но...минало -заминало...после остават само хубавите спомени.

# 121
  • Варна
Ооо domino, честито! Айде ще ме превариш. Кой номер каюта взе?
Кой още щеше да е на този кораб да видим кой ще го тества пръв хихи

# 122
Един въпрос за вълнението на морето и клатенето на кораба през май, Средиземноморие. Била съм два пъти през юни и нищо не съм усещала, но този път плануваме месец май и то с малки деца и ми е притеснено. Моля споделете своя опит.
Здравейте! Вземете си медикаменти, които помагат в такива случаи, като първо се консултирайте с личния лекар дали можете да ги давате на децата и в какви дози. Ориентирайте се и за мед.услуги на кораба за всеки случай  (малките деца лесно се обезводняват при повръщане). Не случайно запитах тук дали някой има лични впечатления от мед.обслужване на круизите , но само една дама откликна... Забелязах, че много хора пътуват с малки деца, а изненадващо не ги вълнува този въпрос.

# 123
  • Sofia
Хората с малки пътуват не само на круизи и най- вероятно са подготвени, доколкото е възможно.  Пътуваме с дъщеря ни от раждането й и като по- малка любимото й беше да вдигне 40 градуса температура , някъде на края на света, задължително през почивните дни. Научихме се оказваме сами първа помощ (когато се налага) - винаги нося лекарства за температура, уши, повръщане, диария, болкоуспокояващо и т.н.  

Блед беше обяснила много подробно за препаратите и средствата, които могат да облекчат симптоми на морска болест.

# 124
Ооо domino, честито! Айде ще ме превариш. Кой номер каюта взе?
Кой още щеше да е на този кораб да видим кой ще го тества пръв хихи
Cabin 11066

# 125
  • Варна
Odri, по-полека с квалификациите, че не ми е приятно. Пътувам с отделна чанта с лекарства+ резервни рецепти без значение дали съм с дете или без. Влизаш във форума мяташ един въпрос и правиш генерални заключения що така...
Как разбра, че не се интересуват повечето хора. Ти попита за личен опит- като не им се е налагало как да ти отговорят...

Domino, супер! От кой сайт резервира? Това промото от 01  Март ли е? Ние сме на 13ти дек, 13300. Не знам дали си влизал, но в cruise critic имат roll call - място за хората, които ще пътуват по едно и също време на един и същи кораб. Аз мисля така да потърся другарчета за някоя друга екскурзия.

Последна редакция: пт, 03 мар 2017, 06:53 от //Герито//

# 126
  • Варна
Абсурдно е да си помислите , че някой ще качи хиляди туристи , вкл. стотици деца на всякаква възраст без да се погрижи за безопасноста и здравето им .Никой не си и помисля да ви ограничава да си ходите с торбата лекарства където и да е - сигурно има хора дето си ходят с лекарствата и до супера Simple Smile Нали трябва да останете доволни за да отидете пак.Никой не може да гарантира , че морето ще е тава , но и Капитана всячески се старае да не ви набута в някое лошо време , да си преобърнете стомасите и да не си помислите пак да си дадете парите за круиз.

# 127
Благодаря ви за споделената информация. Аз работя в застрахователна компания, задължително правя застраховка Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване. Не ни става лошо от клатенето, нямаме морска болест, всичко е на психическа основа - панически страх/атаки от турболенция например, клатене на кораб....затова попитах дали май е подходящ месец за плаване за такива като мен. Разбира се, няма кой да предскаже точно какво ще е морето, затова ми беше интересно практика, от вас, които са пътували през май.

# 128
  • София
Извинете ме, че не винаги взимам отношение по зададени въпроси на които имам отговор.
Но когато често отговарям на подобни въпроси се опасявам да не стана банална.
Както в случая за вълнението, мед. услуги и др.

В случая за вълните и дискомфорт съм писала ТУК
Както и на други места...
Относно личен опит по този въпрос мога да кажа...
Знаете колко круиза имам, като повечето са пролет и есен. Десетки са и точно за питането, през май.
Никога няма гаранция какво ще реши морето/океана. Но изразено в % e следното.
4-5 от 100 леко проблемни вълни. И то за ден или час-два.
Последните два круиза бяха в началото на тази година и морето беше толкова спокойно, че се чудих какво е това лошо време в BG.
Снимано от мен вълнение през февруари...

Което се приемаше повече като атракция отколкото проблем.
Голям процент от хората се забавляват, но има и такива, които имат проблем.
От тези 4-5 % аз лично за няколко часа се чувствах кофти само на два круиза.

За това какви мерки взимам може да прочетете ТУК

Относно мед. услуги мога да кажа, че в корабите нямат болници, а просто лазарет за първа или обикновена помощ.
На нормални кораби има 1 лекар и две сестри. На по-големите 2 ма лекари и 4-5 сестри.
Като изключим дребните проблеми световъртеж, настинки, падане, навехване и т.н. най-голям и чест проблем е сърдечния. Ако го имате внимавайте и взимайте мерки.
При тежки случай се налага евакуация, което се прави от брега. Но не винаги са длъжни когато кораба е доста в открити води.
Най-рисково е на хора с проблеми когато кораба е в открити води с дни. Това са  Трансатлантик круизите, които плават така от 4 до 7 дни в зависимост дали спират на острови.
Не е никак за пренебрегване носенето на всички необходими лекарства, които са ви необходими.
Ние пътуваме винаги със...
Скрит текст:
за всеки от нас...
Като влизат и всички профилактични хапчета относно круиза.
Най-важното не мислете за това негативно, не се страхувайте предварително и всичко ще е наред.

На всички, които са резервирали пожелавам страхотни круизи.
Най-голямата ми радост е да видя, че потегляте...

Круиза за който писах Трансатлантик от Куба падна до 399 евро за 3 седмици.
В момента съм в усилено търсене на изгоден сам. билет и ако го открия тръгвам.

# 129
  • До морето
Domino, ти през кой сайт резервира?
Почвам да се ядосвам вече и се чудя тъй като така или иначе можем да пътуваме само края на октомври и през ноември, дали да не чакам нещо ласт минит ?!?! Какво ще ме посъветвате? Блед?  Laughing

# 130
Герито, никъде и за никого не съм давала квалификации.
Bled, благодаря ти за информацията! Искаш да кажеш, че съществуващите сърдечни проблеми се обострят по време на пътуване по море ли? Или говориш принципно? Един от мъжете в нашата група има някакъв проблем  (не е сериозен, но пие антиаритмик в малки дози) и е добре да е подготвен...

# 131
Почвам да се ядосвам вече и се чудя тъй като така или иначе можем да пътуваме само края на октомври и през ноември, дали да не чакам нещо ласт минит ?!?! Какво ще ме посъветвате? Блед?  Laughing
Купих го от българска агенция, но ползвах 5% отстъпка на MSC и 3% от агента според нивито ми при тях. Така се получи тази цена. По-ниска за този кораб и дата през  септември не открих. Сега ще търся най-евтиното предвижване до Генуа, но нещо не намирам. Точто за 24 Уиз до Бергамо са скъпи. Райън през Пиза, много късен полет. Има време, но нещо не съм убеден че ще ми излезне цена.

# 132
  • До морето
Раян до Милано и от там с влак за 2 часа си в Генуа.

# 133
  • Пловдив
Купих го от българска агенция, но ползвах 5% отстъпка на MSC и 3% от агента според нивито ми при тях. Така се получи тази цена. По-ниска за този кораб и дата през  септември не открих. Сега ще търся най-евтиното предвижване до Генуа, но нещо не намирам. Точто за 24 Уиз до Бергамо са скъпи. Райън през Пиза, много късен полет. Има време, но нещо не съм убеден че ще ми излезне цена.
Домино, Уиз дават най-ниска цена горе долу два месеца преди полета,на райън нещата също са плаващи, то ги следи. Може да провериш и обикновена АК, там вече си е нормалното правило - по-рано, по-добре, като се има пред вид, че си и с багаж, може и да намериш хубава цена. Все пак аз бих взела нискотарифен превозвач, райън пътуват всеки ден до Милано, та ... няма начин да не се намери готина ценичка.  Peace

# 134
  • София
--------------

Аз мога да кажа само, че не бих резервирала тези цени без промоции или Last Minute.
Няма да получат от мен 600-700-800 евро за 7 дни, защото това са ми 2-3 круиза или 15-20 дни. Говоря за често цитираните компании...
Или мога да ги дам за кораби от друго ниво.
Но това мисля за себе си, за вас вие решавате...

-------------------
Bled, благодаря ти за информацията! Искаш да кажеш, че съществуващите сърдечни проблеми се обострят по време на пътуване по море ли? Или говориш принципно? Един от мъжете в нашата група има някакъв проблем  (не е сериозен, но пие антиаритмик в малки дози) и е добре да е подготвен...

odri 1

Не искам да се правя на лекар или сестра. Няма да е коректно. Компетентно мнение на твоите близки дали могат да пътуват с кораби може да даде само лекуващ лекар. Посъветвайте се.
Мога да кажа, че много хора пътуват със сърдечни проблеми дори повече. Като взимат всички необходими мерки. Дори лекарите на кораба са предупредени за състоянието им.
Прочетете  ТУК и ТУК

Корабни лекари и медицински сестри се справят с пътници, страдащи от респираторни (грип) или стомашно-чревни (вирусни) заболявания, болест на пътуването или наранявания, казва Световната здравна организация.
Останалото би ги затруднило. Евакуация...

И както казах корабите и лазаретите са много различно оборудвани. Както и нивото на обслужването не е еднакво.
Скъпи компании - високо ниво...
Евтини компании - ниско ниво...

Ето какво представлява корабен кабинет...
Скрит текст:

Трябват стабилни застраховки, яснота в състоянието ви и най-вече спокойствие.
Какви болни хора, какви инвалиди съм виждала по корабите, нямате представа.
Ами възрастните, които не могат да ходят, ама са първи на борда.
Така, че смело напред...Но винаги с едно наум.

Общи условия

Активация на акаунт