КРУИЗИ /Тема 9/

• 102 225
  • 749
  •   1
Отговори
# 240
А мога ли тогава да питам така - кое да изберем Costa Diadema, FREEDOM OF THE SEAS, MSC ORCHESTRA, MSC Armonia?

# 241
А мога ли тогава да питам така - кое да изберем Costa Diadema, FREEDOM OF THE SEAS, MSC ORCHESTRA, MSC Armonia?
Аз съм за Свободата на моретата, просто ентъртеймънта на Роял карибиън е толкова добър, че можете и да забравите за някой от пристанищата. Разбира се харесвам и корабите на МСЦ , но като ще е гарга да е рошава!

# 242
Армониа е стар кораб, работила съм там преди 10-тина години... Оркестра е по голям и по нов...вече зависи какви пристанища харесвате.
Фрийдъм е в щатите нали? Дори и среден клас бих го избрала.
За корабите на Коста нямам мнение.

# 243
  • Плевен
lisichkata, приятно изкарване!

Някой в Малта да е ходил в Popeye village, как най лесно да стигнем до там и заслужава ли си?

Ние ходихме когато бяхме в Малта. Взехме Автобус от Валета и след това се наложи прекачване. Имайте предвид, че автобусите са доста нередовни. На нас много ни хареса селцето. На детето също много му хареса /13 г./.  Според мен си заслужава.
Много ти благодаря!  bouquet

# 244
  • Пловдив
Подкрепям домино и Лъки , Роял карибиън се водят една от най-добрите круизни компании и според мен са класа поне над другите. От Костата /макар и не на този кораб/ мога да кажа, че общото ни впечатление беше ... стиснати  hahaha . Но, най-важен е маршрута, избирай по него, не по кораба или компанията. При еднаква цена, маршрут, тогава вече са важни и другите неща.  Peace

# 245
Подкрепям домино и Лъки , Роял карибиън се водят една от най-добрите круизни компании и според мен са класа поне над другите. От Костата /макар и не на този кораб/ мога да кажа, че общото ни впечатление беше ... стиснати  hahaha . Но, най-важен е маршрута, избирай по него, не по кораба или компанията. При еднаква цена, маршрут, тогава вече са важни и другите неща.  Peace
Именно, пристанищата са важни.

# 246
Аз съм работила на Роял няколко години.Най-добри са спрямо евтините,но далеч от класата на скъпите.където нивото е съвсем друго.

# 247
Здравейте! Скоро ни предстои средиземноморски круиз.
Бихте ли ми помогнали с инфо За Вилефранче и Неапол.
Постижимо ли е да хванем ферибот от Неапол за о. Капри, да седим там половин ден, след което да хванем ферибот за Соренто, да разгледаме и да се върнем обратно? Престоя е от 09:00 до 19:00ч.
За вилефранче съм планувала Ница и Монте Карло. Предполагам, че с рейс е най-добре да стигнем? Всякаква информация ще ми бъде полезна.
Престоя е от 09:00 до 18:00ч
Благодаря

# 248
  • Пловдив
Кисимор, разбира се, разбира се ... Говорим за съпоставима ценова категория, естествено, няма как  Peace
Милена За Капри - тази година септември бяхме с круиз от Неапол. Един ден не ни стигна, а за половин просто няма смисъл /лично мнение/. Изберете си едното или другото. И пътя до острова отнема време, и обратно. Докато се качите после /има голяма опашка/ на лифта ... Изключително красиво е и само да отидете, да кажете дзак и обратно е наистина загуба. Идете си, разгледайте, ако имате време, идете и до Анакапри, разгледайте и там и се върнете на кораба. Дори и така няма да имате време да разгледате много неща, ще видите само толкова, колкото да искате да идете пак.  Grinning Но така смятам аз. Все пак обаче, като сложите ферибота до Капри, до Соренто, ще прекарате половината ден по фериботи. А  и не може да разчитате на корабче в последния момент /на борда на круизъра трябва да се качите най-късно в 18.30. А ако времето не е хубаво???/ . Та, моя съвет е да си приготвиш програма и за двете места и като отидете на момента да решаваш според времето къде да отидете /До Соренто може да се отиде и по суша, до колкото си спомням, в случай на лошо време/.
Завиждам!

# 249
Офффф......и аз ,ама благородно,ако може така да се каже.....

# 250
Много благодаря!   bouquet
Май така ще те послушам  bouquet
Нали все максимално да видя и понякога не преценявам правилно нещата.
Надявам се някой да се включи и за Вилефранче.
Тази година честно казано не си харесах хубав маршрут на добра цена.. Имам в предвид, че последните няколко години ходим по средиземноморието и вече сме пообиколили.
Направих компромис с кораба - резервирах Pullmantur Sovereign. Надявам се да не съжалявам.. но водеха дестинациите. Хубавото е, че круиза е All Inclussive. Някой ходил с тази круизна компания да каже как е положението?

# 251
  • София
...
Надявам се някой да се включи и за Вилефранче.
...
Вилефранш е много кокетно и красиво градче. Не е постижимо да се посетят в един ден и Монте Карло и Ница. Изберете едно от двете. Има автобус до Ница и влак до Монте Карло.
Аз пък не мисля, че маршрута е по-важен от кораба - по Средиземноморието маршрутите се дублират по-често от корабите. На мен кофти кораб ще ми развали пътуването и удоволствието от маршрута.

# 252
И аз исках по-хубав кораб, но гледах доста варианти - повечето места ми се повтарят с изключение на 1 примерно.. Аз искам да видя нещо ново. И тук имам повторения, но с възможност за други места- например Неапол за Капри или Соренто, Тулон, Ница, Монте Карло... а и времето за престой е по 10-12 часа, което дава възможност за повече време за разглеждане, за мен това също е важно.
Пък и все пак надявам се кораба да не е толкова зле. Никой ли не се е качвал да сподели мнение newsm78
Аз доколкото гледах по картата и Ница и Монте Карло са доста близо.. мислех да отделим по половин ден на всяко  newsm78

# 253
Здр къде акустират корабите в Барселона ?Има ли метро или автобуси за да се придвижим до Парк Гюел

# 254
Здравейте, интересуват ме дунавските круизи. Имате ли впечатления от фирми, които организират такива? В Интернет почти няма такива оферти... /или може би аз не успявам да намеря/ bouquet

Общи условия

Активация на акаунт